Bernie eller Hillary? Det californiske valg bliver tættere end forudset

Har Bernie Sanders stadig en chance for at blive demokraternes præsidentkandidat. Han er langt bagud på point, men den vigtige stat Californien, kan give ham et boost frem mod konventet i juli.

Om kun 4 dage går de californiske vælgere i stemmeboksene for at pege på deres favorit til at stå over for Donald Trump i det amerikanske præsidentvalg til efteråret.

Selvom Bernie Sanders er et godt stykke efter Hillary, målt på antallet af delegerede, så er der stadig en chance for en overraskelse. Det er dog vigtigt at Sanders vinder Californien, gerne med en god margin.

I skrivende stund er der næsten dødt løb mellem de to kandidater. I hvert fald ifølge de seneste meningsmålinger fra USA, som du kan se i illustrationen her.

Måling for måling er de to kandidater kommet tættere på hinanden, og i går meddelte NBC News, at deres seneste poll (NBC News, Wall Street Journal, Marist) kun viser to procentpoint forskel mellem de to kandidater. Hillary står til 49 procent og Bernie til 47 procent af stemmerne.

Med de seneste måneders udvikling er der en chance for at Bernie Sanders overhaler Hillary Clinton inden for de næste fire dage, og laver den overraskelse, som skal til for at komme ind i kampen igen.

Clinton er i øjeblikket foran med 270 såkaldte pledged delegates, og hvis valget i Californien ender uafgjort, kommer de til at dele statens i alt 475 delegerede. Hos NY Times kan du se en liste med resultater fra allerede overståede valg.

 

Bernie vinder på Google

Om end det nok ikke viser det reelle billede af resultatet i det kommende valg, er det alligevel interessant at se hvilken kandidat der bliver lavet flest Google-søgninger på i Californien. På denne front vinder Bernie i hvert fald klart.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>