Nationalparkerne - Vegas til SF (7 dage)

Besøg Yosemite, redwood træerne og de californiske bjørne. Kombiner med et par fantastiske dage i San Francisco og Las Vegas.

Få nogle af de største naturoplevelser Verden har at byde på. Over 1.000 km gennem USA’s mest imponerende fænomener i form af blandt andet Death Valley og Yosemite Nationalparken. Kombiner naturruten med nogle fede dage i Las Vegas og San Francisco, hvor i kan få storbyens liv og luksus.

På vejen mellem de to byer, kan I selv vælge om i vil leve mere primitivt med camping i parkerne, eller om I vil have en blød seng og morgenmadsbuffet på de mange hoteller der er på ruten.

 

Ruten – 1.104 km

 

Stop på ruten

Start: Las Vegas

  1. Death Valley National Park (dag 1-3)
  2. Lone Pine (dag 3-4)
  3. Sequoia National Park + evt. Kings Canyon (dag 4-5)
  4. Yosemite (Half Dome/ Glacier Point) (dag 5-7)

Slut: San Francisco 

 

Stop 1: Death Valley National Park – Dødens dal

Death Valley er et ekstremt landskab hvor man har registreret den højeste temperatur på denne jord. Selvom her er tørt, er der alligevel en vis forskellighed at spore fra sted til sted. Det er med til at give den en uforklarlig charme.

National Parken er åben året rundt (20 $), men bevæger du dig ind i dette område, kræver det, at du kører i en god bil med aircondition (dog advares der man mod at bruge den af frygt for overophedning). Især om sommeren, hvor temperaturen sagtens runder 40 grader. Lad endelig være med at gøre det i en åben bil/cabriolet – følelsen af denne ekstreme varme kombineret med støvet er ubeskrivelig.

Nogle vælger at krydse parken (som i denne guide) andre blot snuse til den. Men uanset hvad kræver det en del planlægning.

Death Valley

Mesquite Dunes: Sandbanker. Fint sted for solnedgang eller opgang. Begge tidspunkter er der knapt så varmt og I kan parkere bilen i nærheden. Dog er der en tendens til at blæse om aftenen og derfor kan det være en fordel, at I ser stedet lige så snart i kommer forbi Stonepipe Wells Village.

Mesquite Dunes

Dante’s View: Super fin udsigtspost med et flot udsyn over Badwater Basin– det laveste punkt i Nordamerika og med et flot saltlag. Hvis vejret er godt kan man se helt over til Mount Whitney, et af de højeste punkter i USA. Dog ligger den lidt afsides fra de andre seværdigheder, så har man travlt, kan man passende springe den her over.

Dante's view

Artist Drive: En 15 km lang strækning med tørt og farverigt landskab.

Zabriskie: Gult Canyon landskab. 10 minutters gang fra hvor I parkerer bilen, får I en fantastisk udsigt med frit syn over Death Valley. Den er rigtig god hvis man er oppe i årene eller ikke alt for godt gående.

Zabriski Point

 

Stop 2: Lone Pine

Her er der ikke kun en fantastisk omkringliggende natur. Det er også her at mange af John Wayne filmene er optaget. Han boede bl.a. på Dow Villa Hotel, som har flere klenodier. Man kan give sig den oplevelse at overnatte der, eller tage et smut på Museum of Western Film History. Her kan I se en spændende kortfilm omkring Lone Pine filmene. Så kan du blive lidt forberedt inden i eventuelt selv kører forbi Alabama Hills. Helt klart er besøg værd hvis du er fan af Western film. Det bliver ikke mere ægte end her og så kun til 5$ per snude.

Lone Pine

 

Stop 3: Sequoia National Park + evt. Kings Canyon

Sequoia National Park kan desværre kun tilgåes fra vest, så sørg for at tanke bilen godt op inden du kører. Når du først er herinde venter der dig en natur ud over det sædvandlige.

Det er en helt speciel oplevelse at gå langs Grant Grove stien, ved rødderne af disse kæmpe sequoia træer der kan blive op til 100 meter høje. Deres særlige kanelfarvede bark og specielle udseende tiltrækker millioner af turister hver år.

Mest kendt er General Sherman, 83 meter højt og 31 meter i omkreds og skønnes til at være et år tusind år gammelt. Den helt præcise alder er der lidt uenighed om, men ikke desto mindre er det verdens største træ. Træet er imponerende, og står i skærende kontrast til ørkenen I lige kommer fra! I bør tage hertil mellemfra april og slutningen af november, hovedvejen General Highways lukkes ved snefald.

Har I kun én dag kan I alligevel nå meget, og I kan også nå at bestige Moro Rock og få den fantastiske udsigt med. Der er mange skridt op til toppen, men det er det hele værd. Lidt stejl, så kræver at man er godt gående og ikke bange for høje højder. På vejen derud kører I gennem Tunnel Log, det her store træ der i sin tid væltede og blev udskåret så man kan køre igennem med sin bil. Et oplagt sted at holde ind og få taget et billede med dette stykke naturhistorie.

Hvis i føler at I har set træer nok for i dag, kan i lave en afstikker til drypstenshulen Crystal Cave. Bare I er opmærksom på at billetter skal købes 1 ½ time før hos besøgscentrene Lodgepole eller Foothills. Når i kører fra sted til sted vil i ofte hurtigst kun kunne køre 40 km i timen, og kører man bare igennem området for at komme til Yosemite, tager det 3 timer uden stop!

Sequoia

 

Stop 4: Yosemite (Half Dome/ Glacier Point)

Yosemite er en af de flotteste nationalparker i USA med en enorm variation og en naturoplevelse der er ud over det sædvanlige. Her kan du både se vandfald, klippevægge, søer og enge, mens du bevæger dig gennem nationalparken.

Mest kendt er Yosemite for de store klippeformationer Half Dome og Glacier Point (hvorfra der er en fantastisk udsigt over dalen), som dog lukkes for offentligheden om vinteren og helt til maj.

Der er et rigt dyreliv i parken – mest interessant er bjørnene. I kan være heldige at se dem mens I er her, men ellers skal I huske på ikke at efterlade madrester eller andet, da det kan lokke bjørnene til.

Vælger man at overnatte i parken, så kan man sagtens det. Bare man husker at pakke madvarer ind i plastic poser så duftene ikke tiltrækker bjørnene. Der er rangers der patruljerer i området og sørger for sikkerheden. Vælger I at sove heroppe skal i booke i god tid og være opmærksom på at I er oppe i højderne og at der er koldt. Især i oktober/november månederne.

Der er mange gode vandrestier, som alle er godt afmærkede – I skal selvfølgelig ud og gå på en af dem. Nationalparken er utrolig populær, så undgå at tage derud i helligdage og weekenderne, da der kan blive lidt trængt på vejene. I kan vælge at besøge visitor center som viser nogle spændende film om parken og giver gode råd. Kommer man østfra skal man være opmærksom på at Tiago passet først åbner i maj.

Yosemite Valley

Ønsker man at overnatte i Yosemite, skal man være ude flere måneder før, eller forhøre sig i ugen op til afgang om der er nogle afbestillinger.

Inden i kører ind i dalen bør i stoppe ved tunnel view og få taget et billede med den fantastiske udsigt til Half dome, El Capital og Bredaveill vandfaldet. Når i først er i dalen, kan i passende vælge at parkere bilen og tage shuttlebusserne herfra. I bør stå af ved Yosemite Falls – som vurderes til at være det højeste vandfald i USA. Det er muligt at gå helt ned til bunden af den eller til toppen på de afmærkede stier (kan gøres på en god time).

I kan også vælge og se Brideveil Fall, endnu et imponerede vandfald – men desværre går shuttle busserne ikke hertil og I skal enten køre selv eller gå den lange tur på Yosemite Valley Loop. I bør gå den flotte tur og vel mest kendte vandresti, Mist Trail, der på hele ruten har en helt fantastisk natur og hvor du kommer helt tæt på vandfaldene Vernan og Nevada og med en lille afstikker til John Muir Trail sluttes gåturen af med en skøn udsigt til bagsiden af Half Dome. Afsæt minimum to timer til det.Har i mod på det kan I bestige Half Dome, men sæt god tid af til det og reserver i god tid. Det tager en del timer at komme op og ned.

Når I er færdige med dalen, kan i køre en times tid til Glacier Point. På vej herop eller på vejen tilbage bør i stoppe ved Taft Point (tager 1 time) og få den dramatiske udsigt og dalen og lige få afgjort om du lider af højdeskræk, når du står ved afsatsen. Når i kommer til Glacier Point er det en kort gåtur før i når til udsigstpunktet og derfor er den fremragende for dem der ikke er så godt gående, men vær beredt på mange mennesker, men det er det hele værd. Hvis i har mod på mere kan i tage 1,5 timer nordpå i bil på Tioga Passet, en flot strækning, til Tuolumne Meadows som er en flad egn med flotte vilde blomster. Eller køre videre mod Sacremento, San Fransisco eller Lake Tahoe/Carson City/Reno.

 

Tunnel view

På billedet ser du Tunnel View.

 

Half dome

På billedet ser du Half Dome.

 

Vandfald

Følg mig

Mark Andersen

Jeg er kæmpe fan af football-holdet Los Angeles Rams. Jeg er fascineret af den store diversitet. Og ikke mindst elsker jeg historierne om hvordan Californien har udviklet sig.
Har du selv været i Californien, vil vi meget gerne høre fra dig og måske lave en artikel om din tur. Kontakt os nu på kontakt[@]calitours.dk.
Følg mig

Latest posts by Mark Andersen (see all)

Information

Se flere  

Articles

Læs flere  

En beretning fra sidelinjen – 49’ers

En flot efterårsdag dannede rammen om min første kamp i NFL for snart 10 år siden. Kampen blev spillet på det forhenværende og slidte stadion Candlestick Park, og forventningerne var tårnhøje. Modstanderen hed Seattle Seahawks, og vi havde skaffet os nogle fornuftige billetter til prisen. Dollarkursen var på sit laveste længe, så der var ingen betænkningstid, da muligheden bød sig. …

Continue reading  

San Diego med børn

Balboa Park og San Diego Zoo Hvor natur og kultur mødes! I Balboa Park finder du størstedelen af San Diegos museer, en masse legepladser og historisk arkitektur og natur. Balboa Park kendes også som USAs største kulturelle bypark. Der er også plads til teater, musicals, dans, sang og ikke mindst masser af dyr i San Diego Zoo, der også befinder …

Continue reading  

Californiens 10 største byer

Her får du listen, fra #10 til #1. Du finder kortet over Californien nederst på siden.   10. Anaheim – 350.000 indbyggere Anaheim er Californiens tiende største by med omkring 350.000 indbyggere. Den er særligt kendt for Disneyland, samt ishockeyholdet Anaheim Ducks og baseballholdet Los Angeles Angels of Anaheim. Byen er reelt set en del af metropolen Los Angeles, men ligger …

Continue reading  

10 vinteraktiviteter i San Francisco

Her har jeg fundet 10 af de bedste vinteraktiviteter i San Francisco. Prøv for eksempel det fascinerende Walt Disney Family Museum eller den vilde trampolinarena, House of Air.   1. Vinsmagning og shopping i historiske Ghirardelli Square Ghirardelli Square er en gammel Chokoladefrabrik der blev nedlagt for et halvt århundrede siden. Den ligger ved Fisherman’s Wharf og byder i dag …

Continue reading  

San Francisco og de mange hjemløse

Mange bliver overrasket over de mange hjemløse der ligger i gaderne i San Francisco og flere undrer sig over, hvorfor der ikke bliver taget hånd om problemet. Hvad mange ikke ved, så har San Francisco et af de bedste udbud af faciliteter til hjemløse i landet, men for at komme ind på et herberg, så kræves det at personen er …

Continue reading  

Spar penge på attraktioner i USA med et GO Card

Hvis i har planer om at besøge flere attraktioner der kræver entre, så kan der være mange penge at spare ved at anskaffe sig et GO City Card, som bl.a. kan bruges i Los Angeles, San Francisco, San Diego og Las Vegas. I vælger de attraktioner i vil have adgang til. Jo flere i vælger jo større er besparelsen. Når …

Continue reading