San Francisco

San Francisco har uden tvivl en af de mest interessante kulturhistorier af alle amerikanske storbyer. Dens betydning for kollektivismen og den liberale tankegang der udsprang i 1960’erne og 70’erne, har cementeret byen som USA’s mest frie og tolerante by. Nogle vil stadig kalde San Francisco for en hippie-by, men på trods af dens historie er der ikke meget tilbage af blomster og langt hår. I stedet er San Francisco nu blevet kendt som verdens største tech- og innovationsby, i særlig grad på grund af Silicon Valley. Vi har skrevet en hel artikel om San Francisco’s unikke historie og kultur her.

Med den vilde erhvervsmæssige udvikling, som Silicon Valley har drevet, er ejendomspriserne i byen blevet skyhøje. Det er ikke længere muligt for mennesker i de lavere sociale lag, at skaffe en bolig i San Francisco, og dette sætter byens autenticitet under stort press. På trods af dette formår byen alligevel at opretholde noget af den identitet vi kender fra tidligere. Politisk er San Francisco stadig en by der stemmer til venstre for midten, og det gamle hippiekvarter Haight Ashbury, har stadig en charme der tager en tilbage til slut tresserne.

Hvis I overvejer at tage til Californien, men kun har en eller to uger derovre, så kan vi anbefale at i starter med San Francisco, og bruger byen som en fast base, hvorfra i kan tage mindre ture fra. Der er nemlig rigtig mange muligheder i hele regionen. På den måde skal I kun flyve til ét sted, og behøver slet ikke at leje en bil eller en autocamper. Der er bl.a. kortere og længere ture til Yosemite National Park, ture til Alcatraz, guidede vinsmagningsture til Napa Valley og Sonoma, samt guidede byture i San Francisco. Med offentlig transport kan man endda besøge nabobyerne Oakland, Palo Alto, Mountain View, Santa Clara eller San Jose.

Klima

San Francisco har, ligesom de fleste andre californiske byer, middelhavsklima, men adskiller sig ved at have nogle meget kolde somre. Dette skyldes placeringen ud mod Stillehavet, samt bugten som nærmest totalt omringer byen med vand. Det kolde vand holder varmen nede i sommerperioden, men opvarmer samtidig luften om vinteren. Derfor er der yderst sjældent minusgrader i San Francisco.

Ud over kulde, skaber vandet, i kombination med sommervarmen over land en masse tåge, som særligt hersker i den vestlige del af byen. September og oktober måned er faktisk de varmeste måneder. Regn falder der en del af, men hovedsageligt fra november til marts. Fra juni til september falder der nærmest ingen regn.

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Vejret i San Francisco 3-9 dage

Følg mig

Mark Andersen

Jeg er kæmpe fan af football-holdet Los Angeles Rams. Jeg er fascineret af den store diversitet. Og ikke mindst elsker jeg historierne om hvordan Californien har udviklet sig.
Har du selv været i Californien, vil vi meget gerne høre fra dig og måske lave en artikel om din tur. Kontakt os nu på kontakt[@]calitours.dk.
Følg mig

Latest posts by Mark Andersen (see all)