San Francisco

Fisherman’s Wharf, Haight og SOMA. Der er mange interessante områder i San Francisco, hver på sin helt egen måde. Her finder du guiden til byens vigtigste distrikter.

San Francisco fanger en med det samme. Det skyldes ikke mindst den fremragende beliggenhed, de bakkede gader og byens altid positive beboere. Der er en enorm frisind og mangfoldighed i byen og den opleves på bedste vis til fods, når du slentrer igennem de nævnte områder nedenunder. På mange måder minder San Francisco om København bare noget større og i et knapt så hæsblæsende tempo som Los Angeles.

San Fransisco kort
Billede af Peter Fitzgerald

Golden Gate

Et eksklusivt område hvor de nyrige  for mange år siden slog sig ned. Der er i dette område du finder noget af den flotteste natur i form af de tidligere militærposter Presidio og Fort Mason, Marinaen samt en fremragende udsigt på de tre gader der ligger mellem  Lyon St and Divisadero St på Broadway. De lokale ynder at tage ud i dette område for en aften løbetur eller en picnic med familien i weekenden. Så er der selvfølgelig også den ikoniske Golden Gate Bridge, der har været portrætteret i så mange film, at den er blevet byens varetegn. Hvis du har mod på det, kan du cykle over Golden Gate Bridge til Sausalito og tage færgen tilbage.

>> LISTE MED HOTELLER VED GOLDEN GATE

Presidio San Francisco

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf af de mest populære områder i byen for turisterne. Det ligger ned til vandet og der er en masse liv hernede med gøglere der optræder i gaderne. Kendt for de mange søløver der ligger og soler sig på Dok K (Pier 39). I dag kommer folk også for at se den fremragende udsigt over bugten, idet du kan se Golden Gate Bridge herfra og den gamle fængselsø Alcatraz. Besøge et af de mange skøre museer eller få en lækker frokost fra en af de lækre fiskerestauranter.

>> LISTE MED HOTELLER I FISHERMAN’S WHARF

Fishermans Wharf San Francisco

Nob Hill- Russian Hill

Bydelen med charmerende bakker, butikker, restauranter og overdådige hoteller. Kendt for den snoede gade Lombart St. samt den stejleste gade i byen, Filbert st. Det er også i bydelen sporvognene kører og du finder Cable Car Museet.

>> LISTE MED HOTELLER I NOB HILL

Nob Hill

Billede af Dave Glass

Chinatown

Chinatown i San Francisco er langt mere imponerende end den der findes i Los Angeles. Det er det største og ældste kinesiske samfund uden for Asien. Det er her du kan komme i tvivl om du stadig er i USA. Der bor 100.000 kinesere og efterkommere i bydelen og den står i stor kontrast til de omkringliggende områder. Arkitekturen, skiltene, udsmykningen. Det hele er anderledes. Her er der et fantastisk udvalg af autentiske restauranter og ofte ser du ænder hængende i vinduet. Nogle steder får du et menukort kun på kinesisk. Det kan også være tjeneren lige er kommet til landet og ikke kan sproget. Men det er en oplevelse værd at gå igennem Chinatown og spise der, hvis du har mod på det. Der er flere etablerede restauranter, som vi sagtens kan anbefale. Stockton Street Market er en oplevelse og det samme er Golden Gate Fortune Cookie Factory.

>> LISTE MED HOTELLER I CHINA TOWN

Chinatown San Francisco

North Beach

I forlængelse af Chinatown ligger Norh Beach som også går under navnet “Little Italy”. Overgangen markeres med telegrafpæle malet i de italienske farver. Denne hyggelige italiensk dominerede bydel er rigtig charmerende og fuld af spændende restauranter. Beatnik kulturen på vestkysten havde sit samlingspunkt i  området og mange kendte forfattere fra den tid lagde vejen forbi.

>> LISTE MED HOTELLER I NORTH BEACH

Little Italy San Francisco

Billede af Ian Chen

Mission

Mission er et kulturelt område præget af fattige mexicanske immigranter. Den latin-amerikanske kultur skinner igennen i hele bydelen lige fra arkitekturen til de autentiske restauranter, hvor du kan få rigtige tacos og lækre burritos. Området er mest kendt for sine murals, de her politiske motiver med graffiti der er sprayet på gavle og vægge, der præger bybilledet. Hvert gavlmaleri har et budskab, oftest omhandlende en følelse af undertrykkelse eller dårlig behandling af immigranter og kapitalismens indtog.  Der er en voksende utilfredshed i bydelen, fordi de oprindelige beboere i stigende grad må søge væk grundet stigende huslejepriser.

>> LISTE MED HOTELLER I MISSION

Mission San Francisco

Billede af Emile Lombard

Union Square- Financial district

Et populært shoppingområde ved siden af skyskraberne og downtown med et af de største områder i USA. Det er her du finder store shopping centre og flagship stores. Det er også her du finder en samling af byens fineste kunstgallarier, bedste restauranter, hoteller og broadway shows.Selve pladsen Union Square er moderniseret og et foretrukket sted for de lokale at nyde solen, når temperaturen tillader det. Det er også her finansdistriktet ligger og her finder du nogle imponerende bygninger, der huser nogle af de største finansielle virksomheder i USA og resten af verden.

>> LISTE MED HOTELLER VED UNION SQUARE

Union Square San Francisco

Billede af Tim Bartel

Civic Center- Tenderlion

Kendt for at huse mange af de vigtigste regeringsbygninger i byen, deraf udspringer navnet. Mest kendt er City Hall med sin flotte kuppel. Det er også her du finder operahuset og Davies Sympfony Hall. De store pladser er samlingspunkt for markeder i weekenden og andre forsamlinger. Dog tiltrækker de også mange hjemløse og generelt er der en overrepræsentation af dem I San Francisco. Det skyldes mest at byen har nogle rigtig gode tilbud til hjemløse, men for at de kan tage del i dem, skal de være ædru og stoffrie.

>> LISTE MED HOTELLER VED CIVIC CENTER

Civoc Center San Francisco

Billede af Sergio Ruiz

SOMA

SOMA (south of Market) er et område syd for Market St. som navnet henviser til. Det  huser mange kunstgallerier og den nye AT&T Park, hvor byens Baseball hold Giants spiller sine hjemmekampe. Oplevede en stor byfornyelse op til it-boblen, og huser en hyggelig skulpturpark og byens mest elegante butikscenter, men er ellers ret ordinær. Dog finder du stadig nogle af de bedste natklubber i denne bydel.

>> LISTE MED HOTELLER I SOMA

SOMA San francisco

Billede af Ken Lund

Haight

Byens hippie-kultur og dens rødder kan spores tilbage til Haight området. Hvor unge hvide hippier flyttede ind i området og samledes om deres måde at anskue livet på. I dag er upper-haight er stort turistmål for mange, som søger efter levn fra fortiden, mens Lower Haight er præget af den sorte befolkning.  Hvis man ønsker at komme helt tæt på, hvad der foregik dengang, kan man booke en Walking-tur med en en ægte gammel hippie, som oplevede bydelens transformation, fra hvad den var dengang og til det den er i dag. Ellers kan man også nøjes med en gåtur langs Haight st. og besøge de få alternative forretninger der er tilbage.

>> LISTE MED HOTELLER I HAIGHT

Haight San Francisco

Billede af Ian Ransley

Castro

Mange bøsser og lesbiske fandt et fristed i San Fransisco  i 70’erne og er sidenhen blevet hængende i Castro. Det præger i dag bybilledet og flere steder hvor du går, ser du enten regnbueflaget veje eller billboards med seksuelle undertoner. Det er en del af byens historie og tøjbutikkerne, boghandlerne og de andre forretninger henvender sig til dette segment. Er man bare det mindste interesseret i LGBT kulturen bør man slå et smut forbi og opleve den livlige stemning om aftenen.

>> LISTE MED HOTELLER I CASTRO

Castro

Billede af Mendolus Shank

Twin Peaks

Navnet stammer fra de to identiske bakketoppe hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over byen og bugten. I området finder du Lake Merced,  San Francisco Zoo og San Fransisco State University. Generelt er naturen fremtrædende her og tiltrækker mange vandrere og mountainbikere, der trænger til en pause fra byen.

>> LISTE MED HOTELLER I TWIN PEAKS

Twin Peaks

Billede af Nicolas Raymond

The Avenues

Til venstre for Twin Peaks starter The Avenues som er et hyggeligt område der udgøres af Richmond og Sunset , men nok er mest kendt for Golden Gate Park. Parken er en af de mest besøgte i USA og rigtig stor, så vil man se det hele, skal man nok leje en cykel eller segway. Som noget særligt lukkes der ned for biler ved JFK Drive noget af lørdagen og hele søndagen. Her er noget for alle. Søer, museer, bisoner, gamle vindmøller og flot natur. Hvis det er sommer og der ikke er tåget, så tager de lokale ofte ud til Ocean Beach for at se solnedgangen. Men overvej om du også vil bade her. Den stærke tværstrøm gør, at folk ofte søger til China Beach for at bade. Den ligger lidt længere oppe ad kyste.

>> LISTE MED HOTELLER I THE AVENUES

Golden Gate Park

Billede af Michael Franley

Western Addition

Bydelen er nok mest kendt for området Nihonmachi, som også går under navnet Japan-town. En af de få tilbageværende japanske samfund i USA. Det minder lidt om Chinatown, bare i en langt mindre målestok. San Francisco var for mange japanske immigranter den by, de kom til, da de kom til USA. Flere forhold har gjort at den ikke er større, men har man interesse i den japanske kultur bør man bestemt slå et smut fordi området og Japan Center i særdeleshed.

>> LISTE MED HOTELLER I WESTERN ADDITION

Little Japan

Billede af Christian Bradford

 

Hvor skal man bo i San Francisco?

San Francisco er en rigtig hyggelig by at bo i. I kan vælge området omkring Union Square, hvor der er rigtig mange hoteller. Ved Union Square er der let adgang til offentlig transport, hvilket altid er en fordel, og så er der mange mennesker døgnet rundt. Det kan give en vis form for tryghed i en by med mange hjemløse. Der er ligeledes mange caféer, restauranter og butikker i området, og det føles som byens midtpunkt.

LISTE MED HOTELLER VED UNION SQUARE

Alternativt kan i prøve det populære Fisherman’s Wharf nede ved vandet. Her er det også super hyggeligt og mere stille om aftenen.

LISTE MED HOTELLER I FISHERMAN’S WHARF

I modsætning til Los Angeles, kan I også sagtens vælge at bo i nogle af de mindre centrale bydele, som ikke er helt så turistet. Men to af de bedste steder for førstegangsbesøgende er altså Union Square og Fisherman’s wharf.

 

Skal vi bruge Airbnb?

Hvis I godt kunne tænke jer lidt mere plads og en anderledes oplevelse, kan I booke en privat lejlighed gennem Airbnb. Det kan godt svare sig hvis I skal være der i mere end et par dage. Hvis det kun er for to dage, vil den økonomiske besparelse ofte forsvinde grundet servicegebyret, og så skal man gøre op med sig selv, om det er dét værd med at kontakte udlejer, få overdraget nøgler og afleveret lejligheden igen.

Mange ser det som en fordel at have eget køkken og det er også lækkert at kunne lave sin egen morgenmad. Men vores erfaring siger at man ofte vil være ude og opleve byen hele dagen, så man ender ofte med ikke at lave frokost eller aftensmad her. Men det er fedt at have lidt mere plads og ofte vil udlejeren have en lille bog liggende med gode råd til oplevelser i området.

 

Få en gratis overnatning med Hotels.com

Hotels.com er en fremragende søgemaskine til at finde hotelværelser. Deres loyalitetsklub kan godt give jer en gratis overnatning eller to sidst på turen, hvis I udelukkende bruger DEM på jeres to eller tre ugers ferie i Californien. De lover også at have hotelværelset til den billigste pris. Det vil sige, at hvis du booker et værelse og senere finder det billigere på nettet hos en konkurrerende hjemmeside, refunderer Hotels.com differencen. Angående værelset, så bør I vælge et værelse med morgenmad/halvpension, da morgenmad ude i byen hurtigt løber op. Hvis i er frække, kan i samtidig smøre jer et par sandwiches og tage lidt frugt med fra buffet’en, så er frokosten også hjemme.

Følg mig

Mark Andersen

Jeg er kæmpe fan af football-holdet Los Angeles Rams. Jeg er fascineret af den store diversitet. Og ikke mindst elsker jeg historierne om hvordan Californien har udviklet sig.
Har du selv været i Californien, vil vi meget gerne høre fra dig og måske lave en artikel om din tur. Kontakt os nu på kontakt[@]calitours.dk.
Følg mig

Latest posts by Mark Andersen (see all)