San Francisco

I San Francisco finder du mange transportmuligheder, med de kendte sporvogne, samt metro og Uber-taxi. Her kan du se et kort over det offentlige transportnet.

San_francisco_rail_system

 

Tag en Taxa

Der kan være både dyrt og svært at finde en parkeringsplads i byen – så de fleste vælger at lade bilen stå.

Hvis i rejser mere end to vil det derfor ofte være billigst at tage en taxa – har i data på telefonen, så prøv den San Francisco baserede app Uber. Det er ofte et billigere alternativ selvom deres massive tilstedeværelse i byen har presset autoriserede taxaer til at reducere deres priser.

Prøv sporvognene

Hvis I har god tid, så prøv sporvognene, der tuller afsted med 15 km i timen. Sporvognene kører året rundt på linjerne fra 6.30 til midnat og du kan stå på ved ende/start stationerne eller hvor der er en brun og hvid pæl med skilt, der markerer et stoppested.

Der findes følgende kabeltrukkede sporvogne, som er de eneste tilbageværende i verden, der styres manuelt:

  • Powell – Mason
  • Powell- Hyde (den vogn optræder ofte i film)
  • California Street line

Ofte vil der være kø og svært at få plads, derfor kan det være nødvendigt at stå på ved endestationerne. Derfor er sporvognene ikke altid det bedste valg.

Tag med Metro

Men så er det heldigt at San Francisco har vestkystens mest omfattende offentlig transportsystem. Der er flere operatører i byen, men MUNI er den største af dem. Hos dem er det muligt at købe dags-, tre dages- eller 7 dages billetter, der giver ubegrænset adgang til deres services. Da chaufførerne i busser kun accepterer lige penge gør det påstigningerne lettere, men rent økonomisk er der ikke meget at spare, med mindre man planlægger at tage sporvognene en del.

Letbanen/metro som de lokale kalder den er der 6 linjer af, som kører under jorden inde i byen og over jorden, når den kommer lidt ud i de knapt så pakkede områder. De starter alle fra Market Street og Embarcadero.  Den historiske street Car F-market og Wharves linje er populær da den bruger gamle aflagte vogne fra San Fransisco eller andre byer.  Den kører alle ugens dage fra 04.30 til 01.30

Til og fra lufthavn

BART er et regional tog der bl.a tager en til og fra lufthavnen SFO og ud af byen til Oakland, UC Berkley og andre punkter uden for byen. Inden for byen er den god at bruge hvis du hurtigt skal til Mission, som er populært område med gulvmalerier, barer og meget andet.

Hvis du skal til San Jose eller Peninsula – skal du have Caltrain.

Bus

Hvor der ikke er sporvogne eller letbanevogne, kører der busser. De fleste stopper ved hver blok, andre ved hver anden eller tredje og enkelte expressbusser kører oftest kun til og fra det finansielle distrikt.

Billetter

Billetter til MUNI kan ikke bruges til BART og omvendt.  Hvis du køber et Citypass der giver adgang til mange attraktioner kan du samtidig køre alt det du vil med MUNI.

Billetter til Muni er gyldige i 90 minutter og du kan skifte metro, bus men ikke til sporvogn eller BART

Dagsbilletter gælder til midnat.

Du kan se her hvor du kan købe billetter der gælder i flere dage:

https://www.sfmta.com/getting-around/transit/fares-passes/where-to-buy

 

 

 

Følg mig

Mark Andersen

Jeg er kæmpe fan af football-holdet Los Angeles Rams. Jeg er fascineret af den store diversitet. Og ikke mindst elsker jeg historierne om hvordan Californien har udviklet sig.
Har du selv været i Californien, vil vi meget gerne høre fra dig og måske lave en artikel om din tur. Kontakt os nu på kontakt[@]calitours.dk.
Følg mig

Latest posts by Mark Andersen (see all)