Klimaet i Californien

Det Californiske klima er utrolig forskelligartet, afhængig af, om du er ved kysten i nord eller i ørkenen i syd.

Californiens klima kan ikke beskrives med ét ord. Staten strækker sig hele 1.240 km fra nord til syd, hvor den nordlige del har kølige vintre og milde somre og den sydlige del har milde vintre og varme somre. Man oplever variationer af subtropisk klima afhængig af, om man er i det køligere nord eller det varmere syd. Hvis man derimod tager et stykke ind i landet, særligt mod syd oplever man et tørt steppeklima.

 

Er du ved kysten eller indlands

Derudover ligger den helt store forskel i, om man er ved Stillehavskysten, som varmer luften op om vinteren og køler den ned om sommeren, eller om man er inde i landet hvor der er brændvarmt og tørt om sommeren, men ret køligt om vinteren.

Ved kysten i Los Angeles og San Diego er der for eksempel ikke ret stor forskel på sommer og vinter. Mens der i sommermånederne er omkring 23-24 grader er der i vintermånederne omkring 18 grader. I Fresno, som ligger inde i landet cirka midtvejs oppe i staten, er der omkring 35 grader om sommeren, men kun 12 grader om vinteren.

 

Bedst om sommeren

Om sommeren er det typisk mildt i i the Bay Area omkring San Francisco, Oakland og San Jose. Så hvis I ikke er glade for temperaturer over de 30 grader, er det et fornuftigt valg, at blive nordpå tæt på vandet. Herfra kan man besøge nationalparkerne eller tage på vinture i kombinaton med en byferie i en af de store byer. I skal dog vide at man ikke skal langt ind i landet før det kan blive meget varmt. Så hvis varmen ikke er et problem, kan maan også besøge Sacramento.

Hvis I derimod søger en strandferie, er I nødt til at tage til en af de sydlige destinationer, såsom LA eller San Diego, hvor der er varmt (omkring 25-30 grader) uden at det bliver for varmt. Hvis I vil tage turen til for eksempel Las Vegas eller Hoover Dam, skal I sikre jer, at I kan holde til varmen ude i ørkenen, og i hvert fald at I kører i en bil med aircondition (omend man frarådes at bruge aircondition, grundet risiko for mortornedbrud).

 

Bedst om vinteren

Om vinteren er der ikke garanti for sommer og varme nogen steder i Californien. Ørkenen er kold, og kysten er mild og til tider regnfuld. Alligevel finder man ret gode dage i eksempelvis San Diego, hvor der ofte er omkring de 20 grader i vintermånederne. I bjergene, i både nord og syd, kan man dog stå på ski om vinteren. Men hvis dette er formålet med ferien, kan man holde en noget billigere skiferie i Europa.

 

Bedst i forår og efterår

Forår og efterår er fremragende årstider at tage til Californien i. Dette er tilfældet både i nord og i syd, og ikke mindst inde i landet, hvor der er mere moderate temperaturer end om sommeren og om vinteren.

Følg mig

Mark Andersen

Jeg er kæmpe fan af USA og Californien!
Mit bidrag her på siden, er først og fremmest artikler og nyheder om sport og kultur.
Har du selv været i Californien, vil vi meget gerne lave en artikel om din tur, så andre kan få gavn af dine erfaringer.
Følg mig

Latest posts by Mark Andersen (see all)

 1. Senada n says:

  I er den bedste info side om vestlige usa. Jeg har bugt den meeeeget til min planlægning af rute.

 2. Britt says:

  Hej Mark
  Vi er en familie på 5 ( 2 voksne og børn på 4 8 10) vi tænker at leje en autocamper og kører fra Vancouver til San Francisco. Vi har kun tid til ferie om vinteren, kan ikke lige bedømme om det er helt håbløst med vejret. Moderen og datteren er til varme og faderen og sønnen er til kulde, så kan du måske Gi os et par tips om hvor det ville passe os at tage hen i feb eller marts…. vi er til oplevelser og friluftsliv . Har du nogen ide om hvor det er bedst at leje autocampere , jeg synes at det er vildt hvad sådan en fætter koster…glæder mig til at høre fra dig. Mvh Britt Østergaard

  • Mark Andersen says:

   Hej Britt

   Tak for dit spørgsmål.
   Vancouver til San Francisco er desværre en rute vi ikke har erfaring med. Og jeg kan desværre ikke sige hvor det er bedst at leje autocamper. Muligvis er det ikke meget dyrere at leje en bil i stedet, og så overnatte på moteller/hoteller og lignende. Det kan du prøve at regne på.
   Med hensyn til vejret, ja så er det nok ikke det bedste tidspunkt på året, fordi det er så langt nordpå. Men, det kan give mulighed for nogle vinteraktiviteter omkring Vancouver i det mindste. Hvis i vil ud i nationalparker, skal i også lige tjekke at de ikke har lukket i vintermånederne.
   Hvis i vil finde en temperatur der passer jer alle sammen, eller at i alle går lidt på kompromis, så skal i ned i Sydcalifornien, fx San Diego eller Los Angeles. Her er det mildt om vinteren, men heller ikke for varmt. Der er måske færre friluftsaktiviteter, men der er rigtig mange ting til børn. Fx Disneyland, Legoland og Universal Studios. Herfra kan man eventuelt køre ud i ørkenen hvis man vil opleve en spektakulær natur. Og netop dette er for varmt om sommeren.
   Alternativt kan i kigge på vores Highway 1 rute: http://calitours.dk/destination/californien/highway-1-roadtrip/. Den har lidt af det hele, inklusiv San Francisco, natur og LA.

   God tur når i kommer dertil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>