Labor Day i USA – Helligdag med parade og shopping

Amerikanerne holder ikke Første Maj med røde faner ligesom her i Europa. I stedet holder de Labor Day, som også er arbejdernes dag, den første mandag i september som en hyldest til den amerikanske arbejderbevægelse.

Den første mandag i september er en federal helligdag i USA, og mange bruger den til at holde en forlænget weekend. Den markerer sommerens afslutning i de egne af landet der har fire årstider. Nogle steder er der en officiel Labor Day Parade, og ellers er der en lang række events i hele weekenden i de store byer.

For mange benyttes fridagen også til at shoppe til skolestart, da mange butikker har særlige rabatter denne dag. Labor Day er butikkernes næststørste salgsdag, men står dog stadig i skyggen af Black Friday. Vi anbefaler at tage ud til en af de store outlets du finder i de store byer. Fx Citadel Outlets eller Fashion District i Los Angeles.

Labor Day Weekend er også kendt for at være startskuddet på nogle af de store sportsbegivenheder i USA. Særlig stor er den første runde i college holdendes NCAA turnering i amerikansk fodbold. Du kan se kampprogrammet for den første spillerunde lige her.

Er du i Californien under Labor Day Weekend kan du finde arrangementer her:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>