Taxikørsel i USA

Hvis det skal være nemt, eller hvis I er flere der skal fra A til B, så kan det være billigst for jer at tage en taxa. Her får du gode råd til at køre med taxi i Californien.

Måden du prajer en taxi på er, ved at stille dig ud til vejen og praje dem ind. Du markerer bare med et vink at du gerne vil med.

Taxachaufførerne er rigtig gode til at spotte kunderne, men nogle gange er det nødvendigt for dem at vende om. Stil dig gerne et sted hvor det er nemt for chaufføren at vende om. Sæt dig ind på bagsædet og forklar hvor du skal hen. Du kan opleve at chaufførernes engelsk er noget svingende, så hvis du kan nogle spanske gloser – kan det være en fordel i Californien.

Husk at give chaufføren drikkepenge – normalt 15 %. Hvis regningen er under 10 dollar, kan du tippe ham en dollar. Det nemmeste er bare at runde op til nærmeste 5 eller 10 dollar – giv ham en seddel og fortæl ham at han kan beholde byttepengene (“keep the change”).

Når i ankommer til hotellet og får jeres værelse, er det altid en god ide at tage et visitkort med hotellets navn og adresse, hvis i senere skal praje en taxa.

Tip: Fortæl ikke chaufføren, at det er første gang i er i byen, så undgår I at han forsøger at køre en dyr omvej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>