10 vinteraktiviteter i San Francisco

På de kolde regnvejrsdage har man ikke lyst til lange guidede cykelture og kolde udflugter til Alcatraz. Derfor kan man, i San Francisco, få brug for nogle ideer til indendørsaktiviteter og udflugter der er særligt gode om vinteren.

Her har jeg fundet 10 af de bedste vinteraktiviteter i San Francisco. Prøv for eksempel det fascinerende Walt Disney Family Museum eller den vilde trampolinarena, House of Air.

 

1. Vinsmagning og shopping i historiske Ghirardelli Square

Ghirardelli Square er en gammel Chokoladefrabrik der blev nedlagt for et halvt århundrede siden. Den ligger ved Fisherman’s Wharf og byder i dag på specialbutikker og restauranter i autentiske omgivelser. I Wattle Creek Tasting Room kan man alle ugens dage prøve en vinsmagning med lokale vine fra Sonoma Valley.

Ghirardellig Square

Billede af Tony Webster

 

2. House of Air

House of Air er en kæmpe trampolinarena, der ligger ved Golden Gate broen i Presidio parken. Her kan du, for $14, blandt andet komme ind i The Matrix, som er arenaen med 42 sammenkoblede trampoliner (se billede). House of Air er også stedet hvor der spilles trampoline dodgeball. Er du klar på en masse action er dette stedet. Husk at reservere i god tid. Se mere her.

House of Air - Indendørs trampolinarena

 

3. Coit Tower

Det smukke Coit Tower er et 66 meter højt udsigtstårn bygget til ære for Lillie Hitchcock Coit (1843-1929). Hun var en særlig kvinde med hang til gambling og brandslukning – helt bogstaveligt. Hun blev maskot for alle byens brandmænd. Da hun døde i 1929 blev en tredjedel af hendes formue doneret til et formål der ville gøre byen smukkere. Derfor blev Coit Tower bygget i 1933, og i dag er det en helt fantastisk udsigtspost, med et view ud over byen. Undgå helst at besøge Coit Tower på dage hvor de lokale har fri, så der ikke er så meget ventetid.

Coit Tower

 

4. City Hall Tour

Mandag til fredag er der dagligt tre rundture i San Francisco City Hall, nemlig klokken 10.00, 12.00 og 14.00. Få flere detaljer lige her. City Hall i San Francisco er en kæmpe stor, men utrolig flot bygning i Beaux Arts stilen. Faktisk er den tegnet af arkitekten Arthur Brown Jr. som også stod bag Coit Tower. Bygningen stod først færdig i 1915, da det originale City Hall brændte ned efter det store jordskælv i 1906. City Hall var faktisk stedet hvor den berømte homoseksuelle politiker, Harvey Milk, blev myrdet i 1978.

San Francisco City Hall

Billede af Cabe6403

 

5. Se Superbowl på en lokal sportsbar

Verdens største show kan man næsten kalde det. I USA er Superbowl i hvert fald kæmpe stort. I lille Danmark har amerikansk fodbold nu også fået en del tilhængere som sidder oppe hele natten og kigger på cheerleaders, store hits og skarpe analyser fra kommentatorerne. Hvis man er i USA under Superbowl, som normalt afholdes den første søndag i februar, skal man helt sikkert finde et sted at se kampen. Har du ikke helt styr på reglerne, kan du starte med at læse vores artikel om sporten her.

Superbowl på en bar

 

6. Se de flotte magnoliatræer i Botanisk Have

Fra midten af december og indtil slutningen af marts, finder du et smukt syn af magnoliatræer i San Francisco Botanical Garden i Golden Gate Park. Ud over de flotte pink/hvide blomstrende træer, holdes der også forskellige events i parken. Se eventkalenderen her. Entre til haven koster $8.

Magnoliatræ

 

7. Levi’s Store

På Market Street finder du en Levi’s Flagship Store, faktisk den tredjestørste i verden. Og den opmærksomme læser vil vide at San Francisco er stedet hvor Levi Strauss startede med at lave jeans til minearbejderne under guldfeberen. Se den store butik på Market Street og 4th Street.

Levi's Jeans

Billede af Num_Teerawut

 

8. San Francisco Restaurant Week

I januar afholdes San Francisco Restaurant Week, en pendant til Gastro Week i Aarhus eller French Dining Week i København. Her kan du for $40 eller $65 få en tre- eller fire-retters menu på en af de mange restauranter der er med i projektet. Det er en smart måde at prøve en af byens bedre restauranter uden at skulle sprænge banken. Husk at reservere i god tid. Book dit bord her.

San Francisco Restaurant Week

 

9. Indendørs minigolf på Urban Putt

Urban Putt er San Franciscos første og eneste indendørs minigolfbane. Og i modsætning til dem man finder herhjemme, har man virkelig været kreativ med banerne. En hyggelig indretning har tydeligvis været i fokus da man opførte stedet. Banen har 14 huller og en runde koster $8 for børn mellem 6 og 12 år og $12 for unge og voksne over 12 år. Børn under 6 år spiller gratis. Før eller efter runden kan man nyde en god drink eller et måltid mad i den hyggelige restaurant/bar. Se mere på Urbanputt.com.

Urban Putt minigolf i San Francisco

 

10. The Walt Disney Family Museum

I the Presidio, i den nordlige del af San Francisco, finder du Walt Disneys familiemuseum. Det er en perfekt udflugt på en kold regnvejrsdag. Man kan nemt bruge et par timer på at gå igennem det store museum, der fremviser Walt Disneys liv i tekst og billeder og ikke mindst udviklingen af virksomheden han grundlage. Museet skal ikke forveksles med Disneyland, og små børn vil sikkert ikke finde det ret underholdende. Tag derfor afsted hvis I rejser uden børn, og fordyb jer i en interessant historie. Se åbningstider m.m. på Waltdisney.org.

Walt Disney Museum i San Francisco

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>