San Francisco

Alcatraz

Alcatraz er berygtet for at have huset USA's største forbrydere. Heriblandt gangsteren, Al Capone.

Alcatraz fængslet

Alcatraz, også kendt som “the Rock” er en af flere seværdigheder i San Francisco Bay området, der er en del af Golden Gate nationalparkerne. Øen har været åben for gæster siden 1973 og er i dag en af de mest populære attraktioner i San Francisco. Mest kendt er øen nok for at have holdt Al Capone til fange for skattesvindel mellem 1934 og 1939.

 

Turen til Alcatraz Island

Kun et selskab har licens til at sejle til Alcatraz Island. Færgen sejler hver halve time fra Embarcadero på den østlige del af Fisherman’s Wharf i San Francisco. Når du ankommer til øen er der en autentisk audio tour med optagede fortællinger fra vagter og indsatte der var på øen mellem 1934 og 1963. Du skal afsætte mindst 2,5 time til turen, inklusiv færgeturen, men det er op til dig selv hvor mange timer du vil opholde dig på øen. HUSK, at tage varmt tøj på, da vinden på øen kan være meget kold på alle tider af året.

 

Ture til Alcatraz

Følgende ture, der inkluderer Alcatraz, kan du bestille hos vores lokale partner, Extranomical Tours, der holder til i San Francisco.

City Insider’s Tour℠ & Alcatraz (1 dag) Bestil her

Alcatraz Tour & Yosemite (2 dage) Bestil her

Wine Country & Redwoods med Alcatraz Tour (2 dage) Bestil her

Wine Lover’s Tour℠ med Alcatraz Tour (2 dage) Bestil her

Alcatraz, Cable Car & Fisherman’s Wharf (1 dag) Bestil her

Muir Woods Expedition℠ & Sausalito med Alcatraz Tour (1 dag) Bestil her

Alcatraz Tour & Yosemite (2 dage) Bestil her

San Francisco City Insider’s Tour℠ & Escape from the Rock (1 dag) Bestil her

Wine Lover’s Tour℠ & Escape from the Rock (2 dage) Bestil her

Muir Woods & Sausalito Tour med Escape from the Rock (1 dag) Bestil her

 

Historien om Alcatraz

Fra 1934 til 1963 var Alcatraz et maksimalt sikret fængsel der holdt USA’s værste kriminelle fanget, og inden da var var det faktisk et militærfængsel. Inklusiv vagter og andre ansatte var der aldrig mere end 500 på øen, men i dag er der mere end en million gæster om året, og dermed er Alcatraz en af San Francisco’s mest besøgte attraktioner.

Med “state of the art” faciliteter, og en placering halvanden kilometer fra land, i San Francisco Bay, omringet af koldt vand, var Alcatraz set som et fængsel man ikke kunne flygte fra. Flere forsøgte, men enten blev de fanget eller døde på vej ud. Ikke desto mindre forsvandt to mænd fra fængslet i 1962, men ifølge FBI overlevede de dog ikke. De høje standarder til fængslets sikkerhed betød at økonomien ikke kunne hænge sammen, og man blev i 1963 nødt til at lukke det.

 

Alcatraz i film og på TV

Alcatraz er et historisk monument, i amerikansk historie og ikke mindst kultur. Øen har lagt kulisse til mange indspilninger på film og i TV. Selv TV-serierne The Simpsons, Family Guy og Scooby-Doo, gør brug af fængslets ikoniske status. Dog er det filmene Birdman of Alcatraz (1962) med Burt Lancaster, Escape from Alcatraz (1979) med Clint Eastwood og senest The Rock (1995) med Sean Connery og Nicolas Cage, der gjorde fængslet til den legendariske attraktion den er i dag.