San Francisco

Cable Car Museum

Rigtig spændende sted for voksne og større børn.

Cable Car Museum

Få et rigtigt spændende indblik i et af byens kendte varemærker ved at besøge Cable Car museet på hjørnet af Mason Street. Stedet drives af frivillige, der med glæde svarer dig på dine spørgsmål. Så spørg løs og ellers kan du i ro og mag gå rundt og inspicere de tre gamle vogne eller de flotte billeder.

Her kan I også se de store maskiner og hjulene der trækker alle vognene i San Francisco samt de vitale dele, der bruges i vognene. Over hvert hjul står navnet på den linje hjulet trækker. Det er det eneste af sin slags i hele verden.

Den teknologiske udvikling og de høje vedligeholdelsesomkostninger har flere gange været en trussel for de kabeltrukne sporvogne, men lokale kræfter i byen har kæmpet hårdt og argumenteret for at de stadigvæk er bedre til at forcere de stejle bakker end nyere transportformer inden for offentlig trafik. Byen fandt også hurtigt ud af, at turisterne gladelig kom til byen for at køre med sporvognene og denne popularitet ville de nødigt give slip på. Derfor blev det efter længere tids kamp vedtaget at byen ville beholde de charmerende vogne i deres oprindelige facon.

 

Tip: Snyd ikke dig selv for den meget interessante udstilling om jordskælvet i San Francisco som du finder på en af væggene.

 

Billede af Pargon