San Francisco

Chinatown

Oplev Chinatown i San Francisco

Chinatown i San Francisco

Chinatown i San Francisco er eftersignende den største af sin slags og lever til fulde op til sit navn. Lige så snart du træder ind i området, føles det lidt som at bevæge sig rundt i Asien. Der er masser af kinesere, gaderne er dekoreret som var det i Kina og arkitekturen er også væsentligt anderledes end den er i de tilstødende nabolag. Det er ikke så meget engelsk der bliver praktiseret, og prøver du en af de autentiske restauranter med stegte kyllinger hængende i vinduet, vil du ofte opleve, at menukortet kun er på kinesisk og tjeneren ofte lige er kommet til landet og kun kan få gloser af engelsk. Men det er alt sammen en del af oplevelsen.

Hvis du skal tage et billede, så vil de fleste søge ned mod den flotte port ved Grant Avenue, som pryder gadebilledet og markerer indgangen til Chinatown.

Når du først er her, så sørg i det mindste for at gå en tur ned af Stockton Street, hvor du finder de mere eksotiske forretninger med skildpadder, levende kyllinger og frisk fisk. Det er her de lokale kommer for at handle, så derfor er udbuddet noget anderledes, end vi er vant til. Mellem Jackson og Pacific finder I nok det mest spændende udbud, og ellers så er der en masse billige sager, som de fleste vil mene er ragelse. Hvis I tager billeder af dyrene, så vær lidt varsom. Det er jo deres kultur og man kommer nemt til at støde nogen.

Tips til Chinatown

Søg mod sidegaderne, her finder du færre turister og det er mere charmerende.

Lad være med at købe hos den første forretning. Ofte er udbuddet det samme og priserne kan variere en del.

Søg mod Waverly Place, hvis du ønsker at shoppe lidt, men vil undgå de store folkemængder.

Besøg et tempel. Der er nogle få, der tager imod besøgende. Kong Chow, 855 Stockton Street. Tin How Temple, 125 Waverly Place. Ma Tsu Temple, 30 Beckett Street. Hos sidstnævnte må du tage billeder også selvom du ikke er der for at bede. Du skal op ad nogle trapper. Lad vær med at snakke for meget, og lad dig ikke gå på over, at de ikke interesserer sig for dig. Det er normalt. Når I forlader stedet igen, så læg et par dollars i donationskrukken. De har som regel åbent mellem 9.00 og 16.00.

Besøg Fortune Cookie Fabrikken i Cross Grant street. Her laver de fortune cookies, som du får udleveret på kinesiske restauranter. Det er en lille småkage med en seddel inden i, enten med en forudsigelse om din fremtid eller et par vise ord. Her på fabrikken har du mulighed for at se hvordan de laver dem og få en smagsprøve. Man kan også købe en pose. Også her er det velset, at man giver lidt drikkepenge for ulejligheden. Især hvis du tager et billede. 1 dollar er nok.

Prøv noget Dim Sum. Evt. hos Delicious Dim Sum, 752 Jackson Street eller Good Mon Kok Bakery, 1039 Stockton Street. Men det er også her de lokale kommer for at spise, så I kan opleve nogle usædvanlige retter. Hvis I ønsker at gøre det, men stadig er sultne, så er Nanking et rigtig godt alternativ.

Hvis i er historisk interesseret, så kan I tage forbi Chinese Historical Society Museum og lære lidt om kinesiske kultur i USA. Det ligger omkring Clay Street.

Hvis man ønsker en rundvisning i området, findes der gratis walking tours og guidede ture mod betaling.

TIP: Hvis du vil fejre det kinesiske nytår, er det bedst at fejre det her i San Francisco.