San Francisco

Golden Gate Bridge på cykel

Kryds Golden Gate Bridge på cykel og nyd den flotte udsigt undervejs.

Cykel over Golden Gate Bridge

Du har mulighed for at krydse den ikoniske bro på cykel. Du kan leje cykler mange steder i byen. Vi har selv brugt Bay City Rentals og synes det var et godt valg. De går meget op i sikkerhed og når man kommer ind fra gaden for at leje en cykel, bliver man instrueret i brugen af cyklen. Det kan virke lidt paradoksalt eftersom skandinaver der lejer cykler ofte har mere styr på det end dem der lejer dem ud.

 

Inden I cykler afsted

Men sørg for at ekspedienten indstiller sædet korrekt og husk at gennemgå cyklen inden så det hele spiller, når du sætter dig i sadlen. Tjek at låsen virker eller at i får udleveret en og betal gerne de ekstra dollars det koster at leje lygter. Mange undervurderer afstanden og flere kommer først tilbage når det er mørkt.

 

Ruten

Når i har fået udleveret cykel, viser han ruten. Lige før I rammer marinaen, går der en cykelsti som kan være lidt svær at finde (den er der hvor Hyde St. og Jefferson St. krydser hinanden). Men når det lykkes så er I væk fra trafikken og kan cykle afsted i jeres eget tempo. Golden Gate Broen er inddelt så man i weekenden cykler i venstre side af broen mod byen Sausalito og går man foregår det i højre side. I ugedagene før bestemte tidspunkter kan der være vedligeholdelse i den side og cykellister kan blive henvist til at cykle i samme side som de gående.

Især i højsæsonen og i julen er der mange der vælge at krydse broen på cykel. Så har man små børn med, kan det godt være lidt hektisk, da der ikke er meget plads, og ikke alle turisterne er lige gode på en cykel. Flere steder skal du foretage nogle små sving for at passere søljer og her er der flere der stopper op for at tage billeder og det kan give nogle farlige situationer.

 

Tag tidligt afsted

En god ide kan være at tage afsted tidligt, krydse broen og så tage en brunch eller frokost i Sausalito. Her er der mange gode spisesteder og en flot udsigt ind til byen. Så kan man tage cyklen med på færgen tilbage til San Francisco. Læs om afgangstiderne her. Turen til Sausalito er på 12 kilometer og man er godt brugt hvis man også cykler tilbage. Turen tager to til tre timer og man kan med fordel leje en mountainbike med mange gear, da der er flere store stigninger på ruten.

Vær opmærksom på at cyklen kan returneres til andre afdelinger i byen, men sikrer dig lige, at de har åbent inden.

Det eneste minus vi oplevede var, at firmaet var lidt længe om at returnere depositum. Men ellers var det en rigtig fed oplevelse.

 

TIP: Fort Point på San Francisco siden eller Battery Spencer og Vista Point på Sausalito siden er rigtige gode steder, hvis I vil have taget et godt billede med broen i baggrunden.

 

Billede af Christian Haugen