San Francisco

Haight Ashbury Flower Power Walking Tour

Bliv guidet gennem bydelen Haights imponerende hippiehistorie af.... ja, en hippie.

Haight Ashbury Hippie walking tour

En anderledes walking tour hvor guiden er en gammel hippie der har oplevet hippietiden i San Francisco og mærket det på egen krop. En lidt overset aktivitet, men bestemt en fed oplevelse, hvis du er kørt lidt træt i de klassiske attraktioner eller bare gerne vil prøve noget nyt og anderledes.

Det får I at se

I kommer rundt omkring i Haight bydelen, hvor hele hippiebevægelsen startede. Og her får I fortalt en masse spændende historier undervejs. Der er rig mulighed for at få stillet de spørgsmål du måske har brændt inde med længe, og blive klogere på et liv der ligger ret fjernt fra de flestes hverdag. Derudover bliver I også klogere på bydelen som den er i dag, og de flotte victorianske huse som overlevede det store jordskælv.

I følger i fodsporene på mange store personligheder, der har haft sin gang i området og på en eller anden måde præget den tid de levede i. Mest kendt er nok Jimi Hendrix, hvis tidligere lejlighed I kan se på 1524A Haight Street ovenpå en tobaksforretning, hvor der i øvrigt er et flot billede på siden af gavlen. Bandet Jefferson Airplane og Grateful Dead kan i øvrigt også nævnes i denne sammenhæng.

Hvor gaderne Haight og Ashbury krydser hinanden er der et ur, hvor tiden står stille kl. 16:20. Det siges at “420” udtrykket blev brugt af high school elever, som åbenlyst kunne aftale at mødes efter skole Kl. 16.20 for at ryge hash uden andre vidste hvad det betød.

En autentisk oplevelse

Butikkerne prøver på bedste vis at bevare den gode atmosfære fra dengang hvor sex, drugs and rock’n roll trak tusinder til bydelen, der havde samme indstilling til livet. Mange mener derfor at en gåtur her giver en langt mere autentisk San Francisco oplevelse end de mere populære områder omkring Fishwerman’s Wharf og Union Square.

Når i er nået til vejs ende har i set 12 gader. En tur varer som regel 2 ½ til 3 timer, og den vil være den sjoveste historietime I nogensinde har oplevet.

Tip: Anden søndag i juni hvert år bringes minder til live igen med en gadefest der starter kl. 11.00.

Tip: Det anbefales at købe billetter på forhånd.

Tip: I kan passende slutte af med en frokost på Magnolia Gastropub and brewery!