Las Vegas

National Atomic Testing Museum

Et anderledes og ret unikt museum, der giver besøgende et indblik i USA's atomprogram og de prøvesprængninger der fandt sted i Nevada i 1951.

Museet fortæller historien om USA’s atomprogram og prøvesprængningerne i Nevada. Den præsenterer på imponerende vis 70 års historie, alt lige fra starten til slutningen på den kolde krig. Bedst illustreret med dele af muren fra Berlin. På museet kan I blive klogere på hvordan det kunne gå så vidt, at der blev blev etableret en plads til prøvesprængninger i Nevada og konsekvenserne heraf, og ikke mindst kan I se nogle sjældne effekter, der blev brugt dengang.

Samtidig er museet det eneste sted i verden, du kan se en atomreaktor, der blev brugt til udviklingen af en atombombe og den første luft til luft missil, som jagerfly bl.a. bruger til at skyde andre fly ned med. Ret fascinerende.

Der er nogle rester fra World Trade Center udstillet, som skal symbolisere kampen mod terrorisme og hvordan erfaringerne kan bruges fremadrettet. Museet ligger ikke langt fra The Strip og man kan sagtens få et par timer til at gå her.

 

Billede af Peter Burka