San Diego State Aztecs Football

The Aztecs er byens college-hold der holder til i Mountain West conferencen, som er en del af Football Bowl Subdivision (FBS), den bedste NCAA regi.

San Diego State Aztecs

Billede af SD Dirk

San Diego State University har haft et college football hold siden 1921. De første mange år var Aztecs i den mindre gode NCAA Division II, men har siden 1969 været i landets bedste række, NCAA Division I (FBS).

Holdet har skabt en lang række NFL-spillere, og bedst af dem alle er nok Marshall Faulk, som vandt Super Bowl med St. Louis Rams i 1999-sæsonen. I dag spiller den tidligere Aztecs, Ronnie Hillman, i NFL.

Mange kendte NFL-trænere har også været en del af Aztecs, enten som spiller eller træner. Her nævnes i flæng Sean Payton, John Fox, John Madden, Joe Gibbs og Brian Billick.

Siden 1967 har holdet spillet på Qualcomm Stadium, som også er hjemmebane for byens NFL-hold. Der er plads til hele 71.000 tilskuere på Qualcomm Stadium, og dette har vist sig at være lidt af et luksusproblem, fordi Aztecs, i 2015, kun snittede 29.000 tilskuere i holdets bedste sæson i mange årtier. Holdet har derfor lavet et forslag om at lave et mindre stadion med plads til 40.000.