San Francisco

San Francisco 49’ers Football

Som 5 x Super Bowl Champions er San Francisco 49'ers et af Californiens største sports brands. Du kan se dem spille fra starten af august indtil januar eller februar, afhængig af deltagelsen i Playoffs.

SF 49'ers NFL Football

Billede fra John Martinez Pavliga

Det nu legendariske hold, San Francisco 49’ers, holder til på Levi’s Stadium i Santa Clara et stykke syd for San Francisco by. Holdet er i den stærke NFC West division, sammen med Seattle Seahawks, Arizona Cardinals og Los Angeles Rams, som de møder to gange i hver sæson.

Transport til stadion

49’ers’ stadion ligger i Santa Clara tæt på San Jose, og der er en god køretur derud. Så tag afsted i god tid, da der godt kan være en del trafik. Vælger man at køre, kan det være en god ide, at købe en parkeringsplads på forhånd. Alternativt kan man tage de her shuttle busser, som kører fra San Francisco centrum og ud til stadion og tilbage igen. En tur/retur billet koster som omkring $45-50 per person. Offentlig trafik er også en mulighed, men man vil skulle skifte to til tre gange før man er i Santa Clara.

Tailgating

Hvis du vil opleve tailgating traditionen, så kom gerne 3 til 3 ½ time før kampen starter. Der er et område på parkeringspladsen som anvendes til formålet. Her samles de mange fans, som smider en grill bag på pick-up trucken og griller. De stiller haveborde op, musik og har en fest. Det er rigtig hyggeligt og bliv ikke overrasket, hvis de byder på en sodavand eller en pølse fra grillen.
Her finder du områderne, hvor Tailgating er tilladt:
Rød: 1,3, premium rød
Blå: RV blue, blue 1
Grøn: Premium 1 grøn, 2T Premium grøn, 4 Grøn, RV Grøn
Gul: 2 Gul, 3 Gul
Hvis i vil noget det er lidt mere kommercielt, så kan i købe en single game pass til Red Zone Rally, som er et kombineret indendørs område med all you can eat og udendørs område med rollercoaster og underholdig. Du kan købe billet på hos ticketmaster.

Oftest spilles deres hjemmekampe omkring kl 16.00 lokal tid og selve kampen varer tre timer. Så hvis du vil opleve det hele, skal du sætte en hel dag af til det.

TIP: hvis der ikke spilles kamp, er det gratis at parkere derude på de gule markerede parkeringspladser (1,2,3) og den røde (1). Mange tager derud for at se stadionet, museet eller merchandise butikken.
TIP #2: Hvis ikke du kender reglerne, så kan du læse Marks guide til reglerne her.

Billetter til SF 49’ers

Billetter kan købes gennem Ticketmaster som også inkluderer fan-to-fan resale, hvor fans enten sætter deres købte billet, eller deres sæsonkortsæde til salg, hvis de selv er blevet forhindret i at overvære kampen.
Hvis der er mange ledige billetter, så starter prisen som regel fra cirka 30 dollars + gebyr og afhænger af hvor gode sæderne er. Billetter kan skrives ud og medbringes, eller hentes ned på din smartphone. Det er forholdsvist nemt at bestille billetter, men det kræver, at du opretter en bruger hos Ticketmaster.

Du finder yderligere information om billetter til San Francisco 49’ers på www.49ers.com/tickets.

Kampprogram 2016

12. september 7.20 PM: Los Angeles Rams @ San Francisco 49’ers

18. september 10.00 AM: San Francisco 49’ers @ Carolina Panthers

25. september 1.05 PM: San Francisco 49’ers @ Seattle Seahawks

2. oktober 1.25 PM: Dallas Cowboys @ San Francisco 49’ers

6. oktober 5.25 PM: Arizona Cardinals @ San Francisco 49’ers

16. oktober 10.00 AM: San Francisco 49’ers @ Buffalo BIlls

23. oktober 1.05 PM: Tampa Bay Buccaneers @ San Francisco 49’ers

Bye (ingen kamp i denne uge)

6. november 1.05 PM: New Orleans Saints @ San Francisco 49’ers

13. november 1.25 PM: San Francisco 49’ers @ Arizona Cardinals

20. november 1.25 AM: New England Patriots @ San Francisco 49’ers

27. november 10.00 AM: San Francisco 49’ers @ Miami Dolphins

4. december 10.00 AM: San Francisco 49’ers @ Chicago Bears

11. december 1.05 PM: New York Jets @ San Francisco 49’ers

18. december 1.05 PM: San Francisco 49’ers @ Atlanta Falcons

24. december 1.25 PM: San Francisco 49’ers @ Los Angeles Rams

1. januar 1.25 PM: Seattle Seahawks @ San Francisco 49’ers

Om 49’ers

49’ers er kendt for sin storhedstid i 1980’erne og 1990’erne, hvor de tilsammen vandt hele fem Super Bowls. Kun Pittsburgh Steelers overgår dem med 6 Vince Lombardi trofæer. Manden der startede denne storhedstid var træneren Bill Walsh, der tidligere havde trænet College-holdet Stanford, lidt uden for San Francisco. Han indførte det såkaldte West Coast Offense, og med den nu legendariske Joe Montana på quarterback-positionen, nåede de sammen frem til Super Bowl sejren i XVI (1981), XIX (1984), XXIII (1988) og XXIV (1989). Montanas efterfølger, Steve Young, vandt Super Bowl XXIX (1994), samt XXIII og XXIV som backup til Montana. Hele denne periode har gjort San Francisco til et dynasti, som ingen andre hold kunne komme op på siden af.

Dagens hold

Dagens 49’ers hold er bestemt ikke hvad det var i 1980’erne, men med NFL’s uforudsigelighed kan alt ske. En god trænerstab og et par gode drafts kan forvandle et middelmådigt hold til en Super Bowl contender. 49’ers head coach er Chip Kelly, som er kendt for sit eksplosive offense. Vi anbefaler at se en kamp mod en af de tre divisionsrivaler fra Seattle, Arizona og Los Angeles, som altid spilles med høj intensitet.