Californiens 10 største byer

Californien har i dag 40 millioner indbyggere og langt de fleste er komme til de seneste 150 år. Men hvilke byer har taget del i denne enorme udvikling? Se kortet over de 10 største byer lige her.

Her får du listen, fra #10 til #1. Du finder kortet over Californien nederst på siden.

 

10. Anaheim – 350.000 indbyggere

Disney Land - AnaheimAnaheim er Californiens tiende største by med omkring 350.000 indbyggere.

Den er særligt kendt for Disneyland, samt ishockeyholdet Anaheim Ducks og baseballholdet Los Angeles Angels of Anaheim.

Byen er reelt set en del af metropolen Los Angeles, men ligger faktisk i et helt andet county, nemlig Orange County syd-øst for LA.

Billede af Hubert Yu

 

9. Bakersfield – 350.000 indbyggere

BakersfieldEn smule større end Anaheim indtager Bakersfield 9. pladsen på listen.

Byen der ikke er blandt turisternes favoritter i Californien, har vokset meget over de seneste årtier ved hjælp af en stor olieproduktion og ikke mindst det vigtige landbrug. Byen ligger nemlig i den store Central Valley, midt mellem Los Angeles og Fresno.

Hvis man kører op nord for Downtown Bakersfield kommer man til Oildale, hvor man kan se de berømte oliepumper. Det kendte nu-metal band, Korn, der i øvrigt kommer fra Bakersfield, har indspillet en musikvideo i Oildale til nummeret “Oildale (Leave me Alone)”. Derudover er mange klassiske film indspillet i området.

Billede af David Goehring

 

8. Oakland – 415.000 indbyggere

Golden State Warriors - OaklandOakland, der ligger kun 10 km øst for San Francisco, er en af USAs vigtigste havnebyer. Den er kendt for at være en hård by med kriminalitet og ghettoer, og bliver ofte udstillet i amerikanske film. Se f.eks. Coach Carter og Fruitvale Station. Netop derfor bliver byen ofte fravalgt af turister der alligevel besøger Bay Area. I dag er byen en af USAs mest etnisk forskelligartede byer på grund af de mange afroamerikanere der flyttede fra sydstaterne i 1940erne.

Hvis man er til store sportsbegivenheder, har Oakland nogle af USAs mest succesfulde sportsklubber. F.eks. Oakland Raiders (amerikansk foodbold), Oakland Athletics (baseball) og Golden State Warriors.

 

7. Long Beach – 475.000 indbyggere

Long Beach havnLong Beach er en storby i storbyen. Cirka 30 km syd for Downtown Los Angeles ligger nemlig Long Beach med knap en halv million indbyggere.

Byen har en kæmpe stor havn, hvoraf en stor del er dækket af containere. Det er også i industrien (i særdeleshed olie og teknologi), at indbyggerne finder arbejdspladser. Men, for turisterne er det nok stranden der er mest kendt. Den strækker sig cirka 5 km, kun afbrudt af Belmont Pier.

 

6. Sacramento – 485.000 indbyggere

SacramentpSacramento er Californiens “hovedstad” og ligger lidt nord for San Francisco. Byen trækker ikke en masse turister som f.eks. LA og San Francisco, og netop derfor kunne det være en oplagt mulighed for at prøve noget anderledes, ikke mindst hvis du har besøgt Californien før.

Gå til vores guide til Sacramento her og læs om byen og de seværdigheder der venter.

 

5. Fresno – 515.000 indbyggere

FresnoFresno er en klassisk amerikansk storby midt i det varme Central Valley. Her finder du nok ikke noget der er ud over det sædvanlige. Men er du på vej op eller ned gennem Californien på Highway 99, kan du tage et stop i Fresno.

Her kan du bl.a. se Fresno State Bulldogs spille college football på Bulldog Stadium, og få kilometer syd får byen kommer du forbi den verdensberømte rosinproducent, Sun-Maid.

 

4. San Francisco – 850.000 indbyggere

Golden Gate Bridge - San FranciscoFor mange er det nok en overraskelse, at San Francisco ikke er i top 3 på listen over Californiens største byer.

Til gengæld er byen en del af hele Bay Area metropolen med blandt andre Oakland og San Jose. Dertil er byen selvfølgelig helt fantastisk i sig selv.

Kendt for de kringlede veje med høje stigningsprocenter, en nærmest konstant tåge og naturligvis Alcatraz fængslet, er San Francisco favoritdestinationen for mange af de danskere der tager til USA. Kig forbi vores sektion omkring San Francisco lige her.

 

3. San Jose – 1.000.000 indbyggere

San Jose state universitySan Jose er den største by i Bay Area, og den tiende største i hele USA.

Udviklingen tog fart efter Anden Verdenskrig og siden er storbyen blevet en vigtig del af det område der i daglig tale kaldes Silicon Valley.

Byen har mange tech-virksomheder, såsom Ebay, IBM og Cisco Systems og huser det anerkendte San Jose State University.

 

2. San Diego – 1.400.000 inbyggere

San DiegoSan Diego er en populær storby lige nord for den mexicanske grænse, og er faktisk den anden største by i Californien.

Hvis du besøger Los Angeles vil det også kunne anbefale at tage et par dage i den solrige San Diego.

Ud over strandene og palmerne er der også en hel masse kulturelle aktiviteter i byen. Det populære Gaslamp Quarter i Downtown tiltrækker hver weekend mange tusinde mennesker der nyder kvarterets restauranter, barer, diskoteker og spillesteder.

Læs meget mere om byen og dens seværdigheder lige her.

 

1. Los Angeles – 4.000.000 indbyggere

Los AngelesDe fire millioner indbyggere der gør LA til Californiens største by, er kun en brøkdel af de mange millioner der bor i hele Los Angeles Metropolitan Area.

Nogle vil synes, at byen er for uoverskuelig, mens andre forelsker sig i den, netop fordi den er så stor, glamourøs og kontrastfyldt.

Oplev livet på de mange kilometer sandstrand, besøg Hollywoods kendte filmstudier (se f.eks. Universal Studios) eller se Los Angeles Lakers spille i Staples Center.

Kig forbi vores sektion om Los Angeles, og læs om byens områder, transportmuligheder og seværdigheder.

 

Kort over Californiens 10 største byer

Californiens 10 største byer

  1. Palle Christensen says:

    God og nyttig førstehåndsviden om Californien. Har en kæreste der bor uden for LA.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>