12 forslag til dagsture fra Las Vegas

Hvis du får nok af Las Vegas og trænger til at komme lidt væk fra casinoerne, de store pools og de gigantiske buffet’er, så er der faktisk mange spændende muligheder omkring Las Vegas som sagtens kan prøves på én dag.

Følgende 12 dagsture kan alle klares på én dag. Nogle er dog mere tidskrævende end andre. Hvis I har børn med skal I huske at vælge en tur der ikke kræver for meget tålmodighed, måske en med en masse natur eller sjove forlystelser.

 

Zion National Park

Zion National Park ligger 2 ½ times kørsel fra Las Vegas, men for at få noget ud af dagen, skal man tidligt afsted, da der er lige så langt tilbage igen. Vi har skrevet lidt mere om Zion i vores roadtrip-rute, men ellers så gælder det om at pakke noget godt fodtøj og vælge en af vandrestierne, der er realistisk at nå ,inden det bliver mørkt. Canyon Overlook eller Emerald Pool Lower giver jer en fremragende udsigt til de røde klipper, og den kun 1,5 km lange rute vil i hurtigt kunne komme igennem. Angels Landing er 8 km lang og dermed nok for lang for de fleste, og den vildt populære The Narrows kræver med sine 22 km en del mere tid.

Zion National Park

 

Hoover Dam

Hover Dam er en fantastisk flot dæmning, der kun ligger 55 km øst for Las Vegas. Den er et imponerende bygningsværk, når man tager højde for at den stod færdig i 1936. De arbejdsforhold de arbejdede under var nærmest umenneskelige, men i dag kan du nyde synet af det flotte resultat. Den blev bygget for at forhindre stormfloder, hjælpe landbruget i området med vanding og producere elektricitet via turbinerne til 1 million beboer. I kan med fordel booke en turbine-tur eller en tur over dæmningen.

TIP: Vælger du at parkere et stykke derfra er det gratis.

8131975346_b9fd96eba6_z

Billede af Gnaphron

 

Lake Mead

Lake Mead er en menneskeskabt sø, der blev til, da man lavede Hover Dam. Søen ligger kun 40 km fra Las Vegas og forsyner 20 millioner indbyggere i Nevada, Arizona og Sydcalifornien med vand. Der er mange muligheder for underholdning, men mest af alt, skal man tage dertil for at opleve den flotte natur. Lidt længere derfra ligger Valley State Park som har fået sit navn fra de ildrøde sandsten. Her er nogle få gode vandrestier og gode muligheder for at få taget et godt feriebillede.

 

Death Valley

Death Valley er en 2 ½ – 3 timers køretur hver vej, og er nok lige overkanten for de fleste. Men hvis du har mod på det, så venter der dig en spektakulær oplevelse, da det både er det laveste punkt, det varmeste område og ikke overraskende også det tørreste område i hele Nordamerika. Vi har skrevet lidt mere om Death Valley her, men Zabriskie Point og Dante’s View er to fremrangende udkigsposter, som i ikke bør misse.

Death Valley

 

Grand Canyon

Grand Canyon med helikopter fra Las Vegas er en helt fantastisk oplevelse og i kan passende kombinere det med en sejltur på Colorado River. Der er flere der arrangerer disse ture, og de vil ofte give jer mulighed for at komme ud og gå på skywalk – det her gennemsigtige plateau der rager godt ud, så du kigger lige ned i Grand Canyon. Det er en fantastisk måde at se Grand Canyon på, men med priser fra 1500 Kr. og opefter så er det ikke en billig oplevelse, men bestemt én du vil huske.

Helikoptertur til Grand Canyon

 

Area 51

Area 51, militærbasen der i flere år har været en del af det store statslige hemmelighedskræmmeri omkring UFO’er, finder du godt to timer i bil nord for Las Vegas. Den har været omdrejningspunkt for flere konspirationsteorier verden over, og UFO-jægere er overbeviste om, at staten gemmer noget for offentligheden. Der er godt spærret af derude, så et skilt og noget hegn er nok det eneste i skal regne med at se. I får mest ud af det, ved at booke en guidet tur hos Area 51 Tour!

Area 51

 

Bonnie Springs Ranch

Bonnie Springs Ranch (Old Nevada) er en god seværdighed, hvis du rejser med børn. Den gamle kvæg-ranch og western by trækker mange nysgerrige til, og her rekonstrueres den vilde vesten med skydedueller, ridning og udklædte cowboys Det bedste ved det hele er, at det de kun ligger 30 km vest fra Las Vegas.

ib2598 red rock canyon nevada nv entrance to bonnie springs ranch in old nevada a western mining town at red rock canyon national conservation area in nevada

Billede af Mark Gobel

 

Hualapi Indianer Reservat

Hualapi Indianer Reservat med hovedsæde i Peach Springs ligger godt to timer fra Las Vegas. Her kan du bl.a. se Grand Canyon Caverns og de flotte grotter, riverrafte ned ad Hualapai River eller bare opleve stemningen i den moderne indianerby. Der er dog  ikke meget levn tilbage fra dengang. Det er også herfra i kan tage ud til Skywalk.

hualapai

 

Oatman

Oatman bliver kaldt en spøgelsesby, men er faktisk en lille hyggelig western-by hvor æsler frit spankulerer rundt. Byens historie trækker spor tilbage til guldminerne og i dag er der nogle hyggelige butikker, hvor man kan købe nogle sjove souvenirs.

Oatman

Billede af: Lori Semprevio

 

Kingsman

Kingsman ligger på den længste strækning af den legendariske Route 66 med mange flotte sving og en flot natur. Vælger i at tage herop kan i passende besøge Alcapas Ranch, disse søde lamalignende dyr fra Peru eller Desert Diamond Distillery, der laver rom.

Alcapas Ranch

 

Cowabunga Bay Water Park

Cowabunga Bay Water Park er en af Las Vegas’ mest populære familieforlystelser og den udendørs vandpark er i høj kurs om sommeren. Det er rigtig godt sted at tage børnene med og den er spækket med rutschebaner. Den ligger 15 minutter i bil fra The Strip. Ellers er der også Wet ‘n wild.

 

Old Las Vegas Mormon Fort State Historic Park

Old Las Vegas Mormon Fort State Historic Park er et museum for mormonerne, nogle af de første nybyggere i området og ligger en kort tur fra the strip. Bygningen fungerede som en rejsestation for de rejsende dengang og her kan du få et indblik i livet som mormon. En kort film gør dig klogere på historien, og det er muligt at se mange af de effekter man brugte dengang.

Mormon museum Las Vegas

Billede af Ken Lund

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>