En beretning fra sidelinjen – 49’ers

Hør hvordan det gik for sig, da vi så San Francisco 49'ers spille mod divisionsrivalerne Seattle Seahawks for snart 10 år siden.

En flot efterårsdag dannede rammen om min første kamp i NFL for snart 10 år siden. Kampen blev spillet på det forhenværende og slidte stadion Candlestick Park, og forventningerne var tårnhøje.

Modstanderen hed Seattle Seahawks, og vi havde skaffet os nogle fornuftige billetter til prisen. Dollarkursen var på sit laveste længe, så der var ingen betænkningstid, da muligheden bød sig. End ikke 49’ers vaklende start på sæsonen kunne stoppe os.

Fyldt stadion - Candlestick Park

 

Sad fast i trafikken

Der var rigtig god stemning i bilen på den 2 timers køretur, der var fra vores college, Stanislaus, og hen til stadionet. Vi følte vi var i god tid, men alt er jo bare større i guds eget land, og det samme gjalt antallet af biler på vejene den dag. Jo tættere vi kom på stadion, jo værre blev det. De bange anelser begyndte at trænge sig på, da vi nærmede os stadion og endte med at sidde fast i trafikken. Området var ikke det mest charmerende, og der stod folk på gaden der ivrigt forsøgte at sælge billetter til kampen ind ad vinduet. ”Vi når det aldrig”, tænkte vi, men i fortvivlelsens stund kom der skred i trafikken, og vi fik endelig parkeret bilen 20 minutter i kick-off.

 

Tailgating – en vejfest for pickup trucks

Det første syn der mødte os, var en havefest. En kæmpe en af slagsen. Den ene store pick-up truck efter den anden stod parkeret med store Weber-griller på bagsmækken. Duften af stegte bøffer og pølser hang i luften, og den gode stemning havde for længst bredt sig. ”Go Niners go go go” gjaldede ud af højtaleren som en finurlig efterligning af Chuck Berrys kendte sang. Jo, vi var dælme kommet til football. Folk var utrolig gæstfrie, og der gik ikke længe før vi fik taget billeder med nogle af fansene og blev tilbudt noget fra grillen. Vi kunne desværre ikke blive hængende, der var jo en kamp vi skulle nå.

Mig og min college-kammerat til tailgating

 

En polish sausage og en fadøl tak!

Da vi endelig kom igennem security (og det tog sin tid) og fik vores pladser, var kampen allerede 10 minutter inde i første quarter. 49’ers var bagud. Der blev gået til den på banen. Gode tacklinger, flot spil, men det gik bestemt ikke hjemmeholdets vej. End ikke cheerleadererne kunne hive holdet op. Om det var på grund af spillet, eller om det generelt var sådan, ved jeg ikke, men vi var lidt overrasket over stemningen. Den var god men ikke som forventet.

Vi snakker et propfyldt stadion. Amerikanerne elsker at hyggespise, og kiggede man rundt, sad de også med en pølse i den ene hånd og noget at drikke i den anden. Det gør det selvfølgelig svært at heppe. Som kampen skred frem blev det endnu mere tydeligt, hvem der havde momentum og 49’ers endte også med at tabe stort med 34-13.

 

En oplevelse for livet

Det blev ikke det resultat, vi havde håbet på, var det stadigt en kæmpe oplevelse og på vej ud af stadionet var der enighed om, at det ikke blev den sidste kamp for nogen af os. Selvom spillet er ret kompliceret at forstå og der er mange afbrydelser, så er det stadig utrolig fascinerende. Derfor sidder vi også klistret til skærmen, når Superbowl bliver spillet hvert år!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>