Grand Canyon

Grand Canyon hike

Vi kan ikke sige det her nok gange: tag rigeligt med vand med. Mange undervurderer ofte, hvor tørstige de bliver i løbet af sådan en hike, hvilket kan bringe dig selv og andre i fare.

 

Bright Angel Trail

Grand Canyon National Parks uden tvivl mest populære rute, starter i nærheden af Bright Angel Lodge – som du kan læse mere om i vores artikel om hoteller og lodges i Grand Canyon. Bright Angel Trail går gennem en nærmest uendelig mængde af hårnålesving på vej ned ad kløftens væg, førend den flader ud omkring oasen Indian Gardens.

I sommerhalvåret er der følgende vandposter – toilettet efter 2.4 km, toilettet efter 4.8 og i Indian Gardens som er efter 7.2 km. Det er dog ikke sikkert at alle vandposter virker, så check det inden du tager afsted. De fleste hiker kun på en del af ruten, og Grand Canyon National Park anbefaler at dagshikere ikke går længere end til Indian Gardens. Vinterhikere bør være opmærksomme på, at de sidste ca. 3 km af ruten kan være isglatte.

Bright Angel Trail Grand Canyon

En familie går på Bright Angel Trail

 

South Kaibab Trail

Lidt mere stejl end Bright Angel Trail. Denne rute starter ved Yaki Point, som vi også har skrevet en artikel om, og fortsætter langs kløftens højderygge. Ruten ad bakkekammene byder på en storslået udsigt over de åbne vidder – der er dog det minus, at der næsten ikke er skygge til at beskytte hikere fra solen, og de manglende vandkilder betyder ligeledes, at der kun er lidt planter og dyr på ruten. Vær opmærksom på, at vand ikke er tilgængeligt på ruten, der især om sommeren er BRUTAL.

South Kaibab Trail Grand Canyon

En flok venner besøger Grand Canyon

 

Hermit Trail

En stejl, misligholdt og vakkelvorn rute, der går ned fra South Rim til floden og passerer fossiler og forladte lejre fra starten af 1900-tallet undervejs. Ruten begynder lige efter Hermit’s Rest og nås med shuttle-bus. Der er ingen vandkilder undervejs på turen og meget lidt skygge. Via Hermit Trail er der også adgang til Dripping Springs og Santa Maria Spring.

 

Grandview Trails

Endnu en stejl, vakkelvorn rute, der går ned fra South Rim til Horseshoe Mesa og Cottonwood Creek; men ikke til Colorado River. Grandview Trails begynder ved Grandview Point og går ned til Horseshoe Mesa, hvor minelevn som eksempelvis knusemaskiner og cabiner befinder sig. Ruten fortsætter til Cottonwood Creek, der størstedelen af året er udtørret. Der er ingen vandkilder undervejs, så tag rigeligt med vand med.