Grand Canyon

Hualapai Indian Reservation

Hualapaistammens område strækker fra Lake Mead i vest til Grand Canyon National Park. Stammens hovedstad er er den lille by Peach Springs.

Stammen ejer firmaet, der står bag alle turistattraktionerne i området – derudover byder området på mange udsigtspunkter over slutningen af Grand Canyon og Colorado Rivers stagnerende udmunding i Lake Mead.

Derudover er det muligt at flyve henover området med en af de mange helikopterture der arrangeres fra Las Vegas.

West Rims vel nok største og mest kendte turistattraktion er dog SkyWalk.

Hualapaistammen

Hualapaistammen er en statsligt anerkendt indianerstamme. Hualapai udtaleles “vahla-pie” og betyder “folket fra de høje fyrretræer”. Reservat fylder over 400.000 hektar og består af Grand Canyon, Colorado River og dele af amterne Coconino, Yavapai og Mohave i Nordarizona. Det gør at områdets topografi er meget varieret – den består af både græsslette, tæt skov og robuste kløfter. I højdemeter svinger forskellen også rigtigt meget – lige fra 460 meter ved Colorado River til over 2,2 km på Aubrey Cliffs højeste punkt.

Havasupaireservation

Grand Canyons andet og nok mere ukendte indianerreservat hedder Havasupaireservation. Havasupaiindianernes resevat strakte sig oprindeligt over et langt større område, men i slutningen af 1870’erne inddragede den amerikanske regering størstedelen af stammens område til oprettelse af Grand Canyon National Park. Denne handling har siden dengang været kilde til et anspændt forhold mellem stammen og de amerikanske myndigheder. Stammens sprog hedder Upland Yuman.

Reservatet befinder sig i Coconino County, og er et af USAs mest afsidesliggende indianerreservater. Topografisk består området af et plateau og Kaibab Limestones klint, der dissekeres af dybe kløfter. Cataract Canyon er unik i det der er en stor forekomst af flådsten i Havasu Creek. Flådstenene giver åerne og dammene i kløften deres royal blå-farve. Derudover er Cataract Canyon også den største “sidekløft” til Grand Canyon.

Af nævneværdige seværdigheder kan vi blandt andet nævne The Great Thumb-, Long Mesa- og Tenderfoot Mesa-kløften samt Havasu Creek, der er kendt for sine flotte vandfald.

Udover indianerne byder Havasupaireservatet også på indbyggere som løvfrøer, bomuldshalekaniner, klapperslanger, desert kingsnake (af en afart af alterna kongesnogen, der kun findes i staterne Arizona, New Mexico og Texas.) og de californiske kondorgribbe. Af naturfænomener kan nævnes poppeltræer af sorten fremont og vinstokke af arten vitis arizonica.

Du kan kun nå kløften til fods, til hest eller fra luften. Hovedstaden Supai befinder sig 13 km fra den nærmeste vej, og der findes ingen biler i byen.

 

Vi håber, du får et godt ophold i Grand Canyon!