Grand Canyon

13Om North Rim

North Rim befinder sig ca. 16 kilometer fra South Rim i fugleflugtslinje, men en 345 kilometers køretur fra Grand Canyon Village. I højdemeter befinder North Rim sig næsten 2,5 kilometer over jordens overflade og dermed lidt over 300 meter højere oppe end South Rim. North Rim kan kun nås i sommerperioden, da vejene ellers er sneet til og parkens faciliteter lukker i midten af oktober. Kombineret med den afsides beliggenhed gør dette at North Rim er mindre “turistet” og der generelt opholder sig færre mennesker i North Rim, hvilket kun kan optimere din vildmarksoplevelse og din oplevelse af Grand Canyon som sådan.

Af de mange udsigtspunkter North Rim byder på, kan vi blandt andet nævne: Bright Angel PointCape Royal (hvor du kan se Colorado River fra) og Point Imperial, Grand Canyon National Parks højeste udsigtspunkt.

Men…

 

Hvor skal jeg spise henne?

…tænker du sikkert. Det, at der ikke er så mange turister på North Rim, gør desværre også, at udvalget af restauranter og caféer er lidt indskrænket. Men der er dog nogle stykker:

  • Grand Canyon Lodge Dining Room

Åbent hver dag i sommerhalvåret fra 6:30 til 21:30. Fantastisk mad og en ligeså fantastisk udsigt over North Rim og Grand Canyon. På restauranten kan du bestille morgenmad såvel som frokost og aftensmad. Ved aftensmad skal du dog reservere bord. Prisen er på omkring $7 til $25.

  • Cafe On The Rim.

Er du mere til café- eller cafeteriamad? Så er Cafe On The Rim lige noget for dig. Her byder de på snacks, morgenmad, frokost og aftensmad i en lettere, ikke så formel stemning. Du kan fx få vegetarburgere, salater og sandwiches. Prisen ligger på $1 til $10.

  • Coffee Saloon.

Din lokale kaffebar i Grand Canyon. Her kan du udover kaffe eksempelvis købe bagels og wienerbrød. Kaffebaren har dog kun åbent fra 5:30 til 10:30.

  • Jacob Lake Inn and Gift Shop.

Her kan du udover de tre hovedmåltider få virkeligt gode cookies og maltøl. Ligger omkring 65 kilometer nord for North Rim.

Sådan noget mad kan rigtigt nok gøre dig tørstig, så:

 

Hvor kan jeg købe noget at drikke?

… tænker du sikkert. Så derfor har vi også listet stederne, hvor du kan få dig en øl eller to:

  • Grand Canyon Lodge Dining Room.

Som er en cocktailbar.

  • Rough Rider Saloon.

og

  • Jacob Lake Inn.

Hvor du kan få dig et glas øl eller vin.

 

Hvad med supermarkeder?!

Da North Rim er noget afsidesliggende i forhold til andre områder i Grand Canyon findes der kun et eneste supermarked ved North Rim Lodge og et supermarked i Jacob Lake Inn, der ligger ca. 65 kilometer fra North Rim.

 

Hvor skal jeg sove henne?

“Puha, alt den mad og drikke gør mig godt nok træt” er nok den tanke, der krydser din hjerne lige nu.

Derfor skal du vide, at der på trods af beliggenhed findes en del steder at overnatte og campere på ved North Rim. Vi har dedikeret enkeltsider til henholdvis hoteller, hytter og campingpladser.

 

Udenfor North Rim

Er du ved at få lidt lejerkuller? Her er en række idéer til, hvad du kan lave udenfor North Rim:

Den mest besøgte nationalpark i Utah er en populær afstikker for folk, der også besøger Grand Canyon North Rim.

En stor kontrast til Grand Canyon North Rim er Bryce Canyon National Park, der byder på sensationel skønhed.

i nærheden af Zion National Park, skulle eftersigende være en miniversion af Bryce Canyon.

Kan besøges på vejen til Bryce Canyon National Park.

Ligger på vejen mellem Grand Canyon og Zion National Park i Utah.

The Wave! Et must for alle fotografer og vandrere.

 

Vi håber, du får et godt ophold i Grand Canyon North Rim!