Lene og Søren på Roadtrip

Lene og Søren er et ungt par i starten af 30'erne, som elsker at rejse og opleve. De var i efteråret 2016 på deres 4. tur til USA - 2. gang på vestkysten, og vi har fået lov til at snakke med dem om deres tur. Her kan du altså få lidt inspiration fra to rutinerede roadtrippere, der allerede har set de klassiske attraktioner, men nu også har prøvet nogle mindre kendte seværdigheder.

Hvad er baggrunden for den rute I har valgt?

Ruten denne gang var anderledes end første gang, fordi den indeholder alt det vi enten ikke nåede eller ikke nåede nok af sidste gang. Ideen med ruten var storbyfix som start og afslutning på turen – L.A. i starten og Las Vegas i slutningen – og så en masse storslået natur ind i mellem. Vi oplevede altså lidt af hvert.

 

Søren foran Las Vegas skiltet på roadtrip

Søren foran det legendariske Las Vegas skilt.

 

Hvordan foregik jeres rejse? Var det som backpackere med greyhoundbusser og hostel, eller var det convertible, vinsmagninger og hotel?

Rejsen var en god blanding af budget og luksus. Turen foregik i en lille lejebil, da vi havde prioriteret oplevelser frem for en stor bil. Vi skulle bare kunne komme fra A til B.

Vi boede primært på motel/hotel. Nogle af overnatningerne var bevidst valgt på nogle meget skrabede steder, hvor vi f.eks. kun skulle overnatte, for at køre videre tidligt dagen efter. Det gav så mulighed for at skrue op for hotelstjernerne andre steder på turen.

 

17 overnatninger i USA med fly, lejebil, overnatning og lommepenge kan hurtigt løbe op i spidsen af en jetjager, hvis man ikke passer på. Havde I sat jer et budget, og hvad gjorde I for at holde omkostningerne nede?

Vi havde lagt budget hjemmefra og booket størstedelen på forhånd. Det gjorde vi, for at have styr på den del af budgettet, så det kun var ”lommepengeposten” der stod åben. Vi har benyttet os af alle de rabatordninger, vi kunne komme i nærheden af – både hos hoteludbydere, billeje og fly.

 

Med jeres erfaringer med at rejse i USA, hvor mange penge anbefaler I, at man sparer op, til en 3 ugers tur med fly, lejebil, mellemklasse hotel og lommepenge til seværdigheder, mad og drikke?

Når vi skal afsted, regner vi med denne tommelfingerregel: det koster min. 1.000 kr. pr. person pr. døgn man er afsted. Inklusive fly, hotel, billeje og mad og oplevelser men eksklusiv shopping. Det plejer at holde rimelig godt. Mad og drikke er dog meget individuelt, og det samme gælder drikkepenge. Man kan sikkert også gøre det billigere, det kommer an på ens prioriteringer på sådan en rejse. Vi vil gerne ud og smage en masse forskelligt mad, og prioriterer mad højere end at holde ferien billig.

 

Hvilke stater og byer besøgte I? Hvordan så jeres rute ud i grove træk?

Vi besøgte Californien, Arizona, Utah og Nevada.

Vi landede i L.A. sent om aftenen, hentede bilen i lufthavnen og overnattede på et lufthavnshotel. Dagen efter skiftede vi hotel til West Hollywood, tæt på Walk of Fame, hvor vi havde 4 nætter. De 4 døgn brugte vi på bl.a. Venice Beach og Venice Canals, Walk of Fame, Universal Studios, Warner Bros Studios, og på at gå på hike i Hollywood Hills, for at komme op bag Hollywoodskiltet.

 

Lene og Søren på roadtrip i Venice Beach

Lene og Søren fik taget nogle klassiske LA surferbilleder.

Derefter kørte vi via Los Angeles National Forest mod Route 66, hvor vi så den nedlagte mineby eller “ghost town”, Calico, og efterfølgende havde vi en overnatning i Needles. Dagen efter videre ad Route 66, hvor vi så Oatman, som også er en gammel guldgraver/spøgelsesby oppe i bjergene. Vi sluttede dagen af med at tjekke ind på hotellet i Tusayan om aftenen, hvilket er ”sidste stop” inden Grand Canyon. Her havde vi 2 nætter.

 

Route 66 - Seligman

Den historiske Seligman Sundries Building på Route 66.

 

 

Dagen efter havde vi en guidet hike ned i Grand Canyon, af South Kaibab Trail. Det var et heldagsprojekt og virkelig fedt. Det er kun 5% af dem der besøger Grand Canyon, som bevæger sig ned “below rim”, og de fleste bruger kun 20 minutter på deres besøg i Grand Canyon! Turen var booket hjemmefra, og vi var 8 personer fra forskellige lande plus en guide. Vi nåede halvvejs til bunden og op igen på de 7-8 timer, vi var afsted.

 

Læs om “Ørkenruten” fra LA til Las Vegas lige her.

 

Lene på toppen af Monument Valley i Utah/Arizona

Lene på toppen af Verden. Monument Valley i Utah/Arizona.

 

Dagen efter kørte vi videre mod Monument Valley – et stort Navajoområde/reservat som er bedst kendt fra de gamle westernfilm. Her skulle vi sove i tipi med udsigt udover The Valley, og på guidet tur med en navajoindianer på “The 17 Mile Drive” i Monument Valley.

Dagen efter kørte vi vest på igen, mod Bryce Canyon. Det var et af de få steder, hvor vi ikke havde booket overnatning hjemmefra – og vi kunne så heller ikke få et hotel her den første nat, så vi valgte at køre til den nærliggende by Panguitch. Lidt en stereotyp by på amerikanske hill-billies. Her var vi til et lokalt rodeoshow, som tilfældigvis havde finaler den aften.

 

Bryce Canyon Conference Center

Den charmerende Bryce Canyon Conference Center.

 

Dagen efter i Bryce Canyon brugte vi hele dagen på “hikes”/ture rundt i nationalparken. Så kørte vi til Zion National Park, som kun ligger ca. 1½ times kørsel derfra. Vi måtte bo 40 minutters kørsel fra parken, da vi ikke havde booket hjemmefra. Her havde vi også to dage som begge blev brugt på at udforske parken – bl.a. Angels Landing, som vi dog ikke fuldførte. Angels Landing er en anstrengende hike op på en klippe med 300 meters fald til hver side, hvis du træder ved siden af stien.

 

Zion National Park

To fantastiske dage med hiking i Zion National Park.

 

Dagen efter kørte vi til Las Vegas, hvor vi havde 3 afslapningsdage. Her var der skruet op for luksusen, og vi boede på det 5 stjernede Venetian Resort & Casino. Vi nød poolen om dagen, og var ude og se shows, spise lækker mad, handle i outlet-centre, og opleve byens mange shows rundt på hotellerne.

Dagen før hjemrejse tog vi køreturen tværs nedover Mojaveørkenen tilbage til L.A. En køretur på ca. 5 timer. Sidste overnatning tog vi i Santa Monica Beach, hvor vi lige fik oplevet stranden og Santa Monica Pier med tivoli osv. Det ligger tilmed tæt på L.A. Airport, så vi havde kun 10 minutters kørsel, da vi skulle i lufthavnen dagen efter.

 

Find hoteller i Los Angeles her

Hvor fløj I fra og til, og hvilket selskab fløj I med?

British Airways/American Airlines:
Billund – London Heathrow – Los Angeles International Airport. I alt ca. 15 timer.
Pris: 2.800 pr. person.
Afgang d. 30. september 2016
Hjemkomst d. 17. oktober 2016

 

Hvad var den største oplevelse på jeres roadtrip?

Største oplevelse er naturen, og det var også en tur, der netop var planlagt efter, at vi ville ud og opleve så meget natur som muligt, og være aktive – og så med et storbyfix i hver ende af turen, og tid til at slappe af i Vegas efter mange dage med hikes osv.

Det er svært at vælge, hvilken naturoplevelse der var bedst, da alle stederne byder på noget forskelligt. Men Bryce var en meget positiv overraskelse, Zion er utrolig smuk og Grand Canyon er bare virkelig enestående og brutal på samme tid. Vil helt klart anbefale at bruge tiden til at hike ned i Grand Canyon – det er en helt anden oplevelse, end at stå på kanten og kigge ned.

 

Angels Landing

Der er langt ned når man skal op ad Angels Landing.

 

Hvad var den dårligste, mest skuffende, oplevelse?

Turen rundt og se kendishuse i Hollywood. Spild af tid! De er alligevel gemt væk bag store hegn og gitre.

 

Hvad var den bedste, eller mest interessante, kulinariske oplevelse I havde derovre?

Vi er madelskere, og bruger tid på at finde de rigtige steder at spise om aftenen, hvor end vi befinder os. Vi besøgte Gordon Ramseys Burger restaurant i Las Vegas, hvilket var både en sjov og anderledes oplevelse. Burger, som er så amerikansk, men pimpet helt vildt op, gastronomisk.

 

Hvad var den største kulturelle oplevelse?

Den impulsive overnatning i den lille cowboyby Panguitch, hvor vi kom til rodeo. Det var finalen i ”The National Senior Pro-Series”, og aldersgruppen for deltagere var helt op til 70 år. Det var en lørdag aften, og helt sikkert højdepunktet for alle byens indbyggere. Hele byen inklusiv børn og bedsteforældre – hele familien – var mødt op, i cowboyhatte og med nitter på støvlerne. Vi blev kaldt over højtaleren, fordi alle skulle byde deres gæster fra Danmark velkommen. Der var kun ét hold turister ud over os. Mange kom hen og ville tale med os, fordi vi kom fra Danmark. Meget autentisk oplevelse – og bekræftede alle fordomme om amerikanske hill-billies ude på landet.

 

Rodeo

The National Senior Pro-Series i Panguitch

 

Hvis I skulle anbefale én, lidt ukendt, seværdighed for andre par på jeres alder, hvad skulle det så være?

Angels Landing, Zion. Hvis man er til action og til at prøve sig selv lidt af. Det er en hård og stejl hike op på et klippeudspring, hvor man kommer op og får udsigten over hele parken. Det grænseoverskridende ved hiken er, at de sidste ca. 500 meter ud på spidsen/til målet, er der 300 meter ned på hver sin side, af en forholdsvist snævre sti, som både opadgående og nedadgående hikere skal dele.

Der er kun en lænke i midten, man kan holde fast i, hvis man mister balancen. Virkelig en kraftprøve og man skal virkelig være frygtløs for at fuldføre. Vi kom ikke i mål, da vi gav op inden stien snævrede til. Tanken om 300 meters fald, på hver side gør noget ved en…. Da vi gjorde forsøget, regnede det lidt, så der var mange der droppede den sidste del, da klippestenene bliver meget glatte, når de er våde. Det var måske ca. hver 10. hiker der fuldførte – resten vendte om ligesom os.

 

Hvad var den bedste par-oplevelse på turen?

Universal Studios er bare altid en vildt sjov og imponerende oplevelse – og så er det jo altid dejligt at grine sammen en hel dag.

 

Hvordan var vejret i de områder I besøgte? Og kan I anbefale andre at tage på roadtrip i oktober?

L.A. var varmt men med behov for en jakke om aftenen. Inde i landet var der køligere, så der var det med lange bukser meget af tiden. I Grand Canyon var der ligefrem is på bilruden tidligt om morgenen! Men når man så var nede i kløften, og solen var stået op og stod lige på, så var det meget varmt. Så vi har egentlig haft lidt af det hele. Det sætter så også sine krav til tøjudvalget i kufferten.

Tipien i Monument Valley var meget kold! Oplevelsen havde helt sikkert været meget federe, hvis det havde været om sommeren. For stedet var fantastisk, og udsigten enestående. Las Vegas er altid stegende hedt, da det er midt i Nevadas ørken. Sommeren ville være perfekt vejrmæssigt – men: hiking-turene ville blive meget hårdere og varmere, og så ville der være 200% flere turister.

 

Hvad er jeres erfaringer med lejebil i USA?

Vi lejede igennem Hertz, hvilket vi har gjort før og været tilfredse med. Vi havde booket den hjemmefra, og bare valgt en lille økonomisk bil. Er man medlem af deres Gold Member Club, får man en gratis opgradering. Vi kørte i en Hyundai Accent. Det var ikke den bedste bil, vi har lejet, men det gik. Vores Mastercard dækkede den største del af de obligatoriske forsikringer, så det eneste vi tegnede ekstra, var LIA (liability) og så ”roadside assistance service”. Vi har før lejet igennem Alamo, hvor bilen gik i stykker, og det håndterede de ikke så godt.

 

Find priser på billeje fra bl.a. Hertz hos Rentalcars.com

 

Et tip: Vi købte en brugt amerikansk GPS inkl. livstidsopdateringer, over den Blå Avis, inden vi skulle afsted. Det er meget billigere end at leje en GPS hos udlejningsfirmaet, hvor det hurtigt kan løbe op i det samme som selve bilen. Og så kan man jo bruge den, hvis man kommer derover igen en anden gang – eller leje den ud.

Derudover havde vi købt et brugt ”America The Beautiful”-pass hjemmefra, som giver adgang til alle officielle nationalparker i USA i 1 år. To familier kan dele kortet, så man kan kigge på den blå avis efter folk, der sælger ”den anden halvdel”, efter de er kommet hjem.

 

Hvad er jeres bedste tip til folk der planlægger en roadtrip i USA?

Lav en køreplan! Vi planlægger og sammensætter altid vores rejser selv, men kopierer selskabernes måde at stille en ”itinerary” op på. Så har man den i bilen, og kan altid se hvor langt man skal køre den pågældende dag, hvad adressedestinationen er, hvilket hotel man har booket og hvad der er at opleve i nærheden af destinationen.

Hvis man ligesom os gerne vil opleve nationalparkerne, kan det anbefales at være ude i god tid mht. hotel/overnatning. Hotellerne tæt på parkerne er typisk dyrere end andre steder, og de er også hurtigere udsolgt. Man skal være ude i meget god tid for f.eks. at få et værelse inde i Grand Canyon-parken, og det samme gælder Bryce Canyon – hvor vi først fik et værelse på dag 2. Til gengæld er det nogle virkelig hyggelige steder – i Bryce boede vi f.eks. i en stor bjælkehytte.

Og sidst men ikke mindst: sæt god tid af til alting. Der skal være plads til impulsive beslutninger, og de fleste vil nok også opleve, at man stort set altid ville kunne have brugt mere tid hvert sted.

 

Lene og Søren i Venice Beach

 

Læs også vores roadtrip-interview med Nicolai og Jesper.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>