Klimaet i Californien

Det Californiske klima er utrolig forskelligartet, afhængig af, om du er ved kysten i nord eller i ørkenen i syd.

Californiens klima kan ikke beskrives med ét ord. Staten strækker sig hele 1.240 km fra nord til syd, hvor den nordlige del har kølige vintre og milde somre og den sydlige del har milde vintre og varme somre. Man oplever variationer af subtropisk klima afhængig af, om man er i det køligere nord eller det varmere syd. Hvis man derimod tager et stykke ind i landet, særligt mod syd oplever man et tørt steppeklima.

 

Er du ved kysten eller indlands

Derudover ligger den helt store forskel i, om man er ved Stillehavskysten, som varmer luften op om vinteren og køler den ned om sommeren, eller om man er inde i landet hvor der er brændvarmt og tørt om sommeren, men ret køligt om vinteren.

Ved kysten i Los Angeles og San Diego er der for eksempel ikke ret stor forskel på sommer og vinter. Mens der i sommermånederne er omkring 23-24 grader er der i vintermånederne omkring 18 grader. I Fresno, som ligger inde i landet cirka midtvejs oppe i staten, er der omkring 35 grader om sommeren, men kun 12 grader om vinteren.

 

Bedst om sommeren

Om sommeren er det typisk mildt i i the Bay Area omkring San Francisco, Oakland og San Jose. Så hvis I ikke er glade for temperaturer over de 30 grader, er det et fornuftigt valg, at blive nordpå tæt på vandet. Herfra kan man besøge nationalparkerne eller tage på vinture i kombinaton med en byferie i en af de store byer. I skal dog vide at man ikke skal langt ind i landet før det kan blive meget varmt. Så hvis varmen ikke er et problem, kan maan også besøge Sacramento.

Hvis I derimod søger en strandferie, er I nødt til at tage til en af de sydlige destinationer, såsom LA eller San Diego, hvor der er varmt (omkring 25-30 grader) uden at det bliver for varmt. Hvis I vil tage turen til for eksempel Las Vegas eller Hoover Dam, skal I sikre jer, at I kan holde til varmen ude i ørkenen, og i hvert fald at I kører i en bil med aircondition (omend man frarådes at bruge aircondition, grundet risiko for mortornedbrud).

 

Bedst om vinteren

Om vinteren er der ikke garanti for sommer og varme nogen steder i Californien. Ørkenen er kold, og kysten er mild og til tider regnfuld. Alligevel finder man ret gode dage i eksempelvis San Diego, hvor der ofte er omkring de 20 grader i vintermånederne. I bjergene, i både nord og syd, kan man dog stå på ski om vinteren. Men hvis dette er formålet med ferien, kan man holde en noget billigere skiferie i Europa.

 

Bedst i forår og efterår

Forår og efterår er fremragende årstider at tage til Californien i. Dette er tilfældet både i nord og i syd, og ikke mindst inde i landet, hvor der er mere moderate temperaturer end om sommeren og om vinteren.

  1. ulla pade says:

    hvor kan en naturelskende dansker som hader slanger ,varme og mange mennesker bo i Californien,uden continentalplader, vulkaner og skovbrande. gerne ridevenligt område med hav eller floder eller store søer. vores søn skal kunne komme i skole derfra

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>