Oplev den amerikanske kultur på Uafhængighedsdagen – 4th of July

Hvis du opholder dig i USA i starten af juli måned må du ikke snyde dig selv for fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag der fejres hvert år den 4. juli.

Amerikanerne kalder den Independence Day såvel som 4th of July og July 4th. Kært barn har mange navne, og amerikanerne har den absolut kært. Uafhængigheden fra England, for mere end 200 år siden, var af stor betydning, og derfor fejrer mange amerikanere dagen med god mad, musik og fyrværkeri.

På denne dag vil du kunne tage del i en af de helt store traditioner i USA og komme ind på livet af helt almindelige amerikanere.

Fyrværkeri, fest og frihed

I dag fejrer man Uafhængighedsdagen hvert år den 4. juli, og da det er en federal holiday, har familier mulighed for at mødes til BBQ, hygge og fyrværkeri. Traditionerne har udviklet sig over de seneste årtier, men det mest sikre er de blå, røde og hvide farver samt det amerikanske flag, der blafrer i vinden. I mange byer afholdes store events, hvor alle indbyggerne samles til live musik, parade og picnic.

Independence Day - 4th of july

De fleste forbinder dagen med det store fyrværkerishow, man har set utallige gange i film og serier. Hvis du har mod på selv at fyre lidt krudt af, skal du dog være OBS på de lokale fyrværkeri-love. Der er nemlig ikke ens regler fra stat til stat og fra county til county.

I Californien må man som udgangspunkt sælge fyrværkeri fra klokken 12 noon den 28. juni til klokken 12 noon den 6. juli, så længe man har licens. Dertil skal man være minimum 16 år for at købe. Ikke mindst i Californien skal man passe på med af fyre fyrværkeri af, da der let opstår skovbrande. Tænk derfor over hvor du er inden du får gode ideer. CaliTours anbefaler at I finder et offentligt show, som typisk har en udvidet licens til at fyre det helt store krudt af. Så er du sikker på at du ikke sætter Californien i brand.

Her kan du fejre Independence Day

4th of July afholdes i store såvel som små byer. Som turist er chancen dog stor for at du er i enten San Diego, San Francisco eller Los Angeles. Derfor har vi linket til arrangementer i de tre byer nedenfor.

Independence Day arrangementer i Californien:

Hvis du er helt vild med fyrværkeri, og resten ikke er så spændende, er anbefalingen at tage til Mission Bay i San Diego eller til San Francisco hvor man kan se fyrværkeriet over San Francisco Bay.

Historien bag 4th of July

Uafhængigheden fra det britiske monarki startede med en revolution i 1765, da kolonister fra de 13 amerikanske kolonier konfronterede Briterne grundet deres utilfredshed med det britiske parlaments beskattelse af kolonisterne. Det hele endte i krig i 1775 mellem de kommende amerikanske patrioter på den ene side og King George den Tredjes hær på den anden.

Allerede den 2. juli 1776 stemte patrioternes kongres for at alle 13 kolonier skulle erklæres frie og uafhængige fra Storbritannien, og den 4. juli godkendte Kongressen The Declaration of Independence, forfattet af bl.a. Thomas Jefferson.

Den Amerikanske Revolution fortsatte dog helt indtil 1783, hvor fredsaftalen i Paris formelt sluttede krigen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>