Kombiner vores roadtrip ruter til en lang tur over flere uger, eller prøv bare en enkelt af dem over en uges tid.

Du har helt sikkert hørt om Route 66 og sikkert også set en film der er optaget på den smukke highway 1 – kystvejen fra Los Angeles mod nord.

Vi har indtil videre sammensat 4 forskellige roadtrip ruter i og omkring Californien:

  • Highway 1 – San Francisco til Los Angeles
  • Ørkenruten – Los Angeles til Las Vegas
  • Nationalpark ruten – Las Vegas til San Francisco
  • Wine Country Tour – Los Angeles til San Francisco

De tre første ruter er, som kombination, én lang rute på over 4.000 km med start og slut i San Francisco. Denne rute kræver mindst 3 uger hvis I vil have lidt ud af turen uden at stresse alt for meget med lange trættende køreture.

Roadtrip ruter i Californien

Den sidste rute, Wine Country Tour, er en temarute, udviklet specifikt til vinelskere. Den ligger sig tæt op ad Highway 1 ruten, og deler endda nogle strækninger, men har nogle afstikkere ind til de varme dale øst for de californiske bjerge, hvor der bliver produceret en masse fantastiske vine.

Rute 1: Den klassiske roadtrip rute – Highway 1

924 km fra San Francisco til Los Angeles (9 dage)

Den mest berømte rute i Californien er uden tvivl Highway 1, langs den californiske Stillehavskyst. Den er populær fordi den kombinerer statens to mest interessante byer – LA og San Francisco – med en masse naturoplevelser og stop i små amerikanske lokalsamfund, inklusiv danskerbyen Solvang. Ruten kan ikke køres på et døgn, og skal man kun fra A til B, skal man vælge I-5 men som en roadtrip, anbefaler vi at du afsætter 9 dage, så du når at udforske bl.a. Santa Barbara, Solvang, Carmen by the Sea og Monterey. Dertil er det jo lige til højrebenet at tage 3-4 dage i både San Francisco og Los Angeles.

Læs meget mere om denne rute og de forskellige stop lige her.

Rute 2: Ørkenruten med cowboys og indianere

1.897 km fra Los Angeles til Las Vegas (12 dage)

Hvis I har kørt Highway 1 ruten kan i fortsætte turen vestpå gennem ørkenen i Arizona, Utah og Nevada. Her venter jer et eventyr i det vilde vesten, med fascinerende naturfænomener, et barskt men flot landskab, og til sidst en uforglemmelig oplevelse i Las Vegas. Her kan I vælge at tage nogle overnatninger og se et par shows, gamble en smule, og måske tage en helikoptertur over Grand Canyon.

Læs mere om ørkenruten her.

Rute 3: Oplev de store amerikanske nationalparker

1.104 km fra Las Vegas til San Francisco (7 dage)

Fuldend den store Californien-rute med en tur fra Las Vegas gennem det utilgivelige Death Valley og den imponerende Yosemite National Park til den spændende storby San Francisco. Denne rute er for dem, der gerne vil opleve USA som det imponerende stykke natur det er, mere end den kultur man ser på TV derhjemme. Dermed ikke sagt at man ikke kan tage nogle ekstra dage i Las Vegas og San Francisco, og få et fix amerikansk kultur, på godt og ondt.

På ruten finder du ikke de største byer, men på grund af de mange turister der kommer for at opleve de kendte naturfænomener, er der en del overnatningsmuligheder på vejen. I Yosemite kan I for eksempel vælge, om i vil være ét med naturen og sove i telt, eller om i vil have lidt mere luksus på The Majestic Yosemite Hotel.

Læs meget mere om ruten gennem nationalparkerne her.

Rute 4: Wine Country Tour – den for feinschmeckerne

1.051 km fra Los Angeles til San Francisco (7 dage)

Lige som rute 1 (Highway 1), går denne langs kysten mellem de to populære storbyer LA og San Francisco. Forskellen er, at denne rute fører jer ind til nogle af USA’s bedste vinområder, hvor i kan prøve en masse forskellige vinde i de lokale producenters tasting rooms. Nogle af strækningerne gå langs Highway 1, men I får rig mulighed for at besøge flere af de små lokale samfund, og køre langs de smukke vinmarker. Dette står lidt i kontrast til de mere turistede seværdigheder langs Highway 1.

Da ruten lægger op til en smule alkohol under turen, anbefaler vi naturligvis at I enten har en “designated driver”, som holder sig ædru, eller at I tager en overnatning i en nærliggende by og kører med taxa eller bus til vinproducenten. For at undgå for mange udgifter til dette, har vi indlagt et par stop i byer, hvor I finder tasting rooms i gåafstand.

Læs mere om vin-ruten lige her.