Sådan kører du i Californien

For nogle kræver det lidt overvindelse at bevæge sig ud i trafikken i USA, men det er faktisk ikke så slemt. Selvfølgelig er der lidt mere trafik og nogle regler man skal kende til inden. Derfor har vi samlet de vigtigste råd her.

1. Overhold de tilladte hastigheder

I byerne må du som regel højest køre 30, 35 eller 40 miles i timen. Det svarer til ca. 48, 56 og 65 km/t.

På highway må du køre 60 eller 65 miles i timen (96 eller 104 km/t). I Arizona er den dog lidt højere.

2. Du må svinge til højre ved rødt

Ja du læste rigtigt. Du må svinge til højre ved rødt lys, når du selvfølgelig først har standset helt op og tjekket at der ikke kommer nogen trafik du kan komme i karambolage med. Enkelte steder må du dog ikke, men her vil det fremgå med “no turn on red”.

3. Hvis du skifter vognbane skal du blinke!

Lige som vi gør i Europa.

4. Du må aldrig overhale en skolebus der blinker ud!

Lige som vi også lader busser køre ud fra stoppestedet her i Danmark.

5. Læg dig i midten

Når du kører på de mangesporede highways, kan det være en god ide, at lægge sig i den midterste bane inden afkørsel, ellers skal du være meget forudseende. Da der ofte er meget trafik, og GPS ikke giver dig god tid til at tage næste afkørsel, kan det være svært at krydse 4-5 baner på kort tid.

6. Brug Carpool-lane

Hvis I er to eller flere i bilen må I bruge carpool-lane som vil være kørebanen længst til venstre. Den er lavet til at belønne dem der kører flere i samme bil.

7. Ikke lægge dig i højre vejbane for tidligt

Når du kører i byen og skal til højre længere fremme er det ikke altid smart at lægge sig tidligt i den bane, da det ofte bliver til en ”right turn only”. Det samme kan gøre sig gældende på highway.

8. Overhal højre/venstre om

I USA overhaler de kørende ofte højre om og derfor skal du se dig godt for inden du skifter ind i højre vognbane.

9. Stop fra alle fire sider

Mange mindrebefærdede kryds vil have stop på alle fire sider. Her er det den bil der først holder helt stille, som kører først ud.

10. Undgå myldretiden fra 7.00 – 9.00 og 16.00 – 19.00

Ligesom alle andre steder er der myldretid i Californien. Dette sker typisk mellem 7 og 9 om morgenen og 16 og 19 om eftermiddagen. Forsøg derfor at time det, så I ankommer til den næste by (særligt når det gælder Los Angeles) uden for disse tidspunkter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>