Turistvisum til USA

ESTA er det eneste du skal søge om inden du skal på ferie til USA - men sørg for at gøre det i god tid!

Som dansk statsborger er det kun nødvendigt at søge om en visumfri tilladelse (ESTA), også kendt som et forhåndsgodkendelse, da Danmark er en del af Visa Waiver programmet. Dette betyder at man kan opholde sig i op til 90 dage i USA uden problemer, som turist eller forretningsrejsende – så længe man kan forsørge sig selv. Den skal man søge elektronisk senest 72 timer før afgang. Alle der rejser skal have en, også jeres børn. Det hedder ESTA, og det koster $14 at lave denne ansøgning. Der er KUN én officiel side hvor man kan søge, og den finder du lige her:

Ansøg om ESTA her!

 

Når du har udfyldt alle felterne og betalt gebyret på $14, får du kort efter en besked om at de har godkendt din ansøgning eller ej. Det vil sige du får lov at stige ombord på et fly til USA, men det garanterer ikke at du kommer ind i landet.

I flyet på vej til USA får I udleveret en lille folder i skal udfylde, hvor I bl.a. svarer på, om I selv har pakket kufferten, hvor I skal overnatte den første dag, om du har fødevarer med og andre mere eller mindre almindelige spørgsmål.

Efter I lander, og har hentet jeres kuffert, skal I gennem customs (toldmyndigheder). Det kan tage alt fra 25 til 90 minutter alt efter længden på køen. Her bliver i kaldt op enkeltvis, eller som i rejser, og får taget et billede og fingeraftryk. Det er denne person ved skranken der afgør, om du kommer ind i landet eller ej.

Når I har overstået denne del skal I aflevere den lille folder til en ansat der kan vælge rutinemæssigt at undersøge jeres kuffert. Lad nu være med at tage fødevarer med – det er der rigeligt af i forvejen i USA. Når I har overstået denne del, skal I bare følge exit skiltene til ankomsthallen. Herefter søger I ud mod taxierne, shuttle busserne eller til biludlejningsfirmaet, hvor I har lejet jeres bil.

Du skal selvfølgelig have et gyldigt pas for hele perioden, og ikke mindst skal det være et E-pas (det er alle pas udstedt efter 1. august 2006). Rejser du med børn, skal de have deres eget pas.

Hvis du er i tvivl, kan du læse mere om pasregler i forbindelse med indrejse til USA her: Læs mere her!

Hvis du skal opholde dig i USA i mere end 90 dage, er det nødvendigt, at du søger et visum. Det skal du gøre i god tid, da du bl.a. skal forbi den amerikanske ambassade i København for et interview. Det samme er gældende hvis du skal studere eller arbejde i USA.

Hvis du er tidligere straffet, har overtrådt visumreglerne, har visse sygdomme eller rejst i mellemøsten for nyligt, kan det være nødvendigt at søge om et visum. Vi råder dig til at søge yderligere information om dette.

  1. Anders Agerholm Petersen says:

    Hej
    Kan ikke finde det nogle steder men er det lovligt at hjælpe ulønnet på en farm når man er ovre at besøge usa i nogle måneder. Eller ville dette blive ses på som arbejde når det er ulønnet, og derfor skal man ansøge om et andet visum?

    • Jeppe Hansen says:

      Hej Anders,

      Beklager det sene svar. Men din besked var havnet i spam-filteret.

      Umiddelbart er vi nok ikke de rigtige at spørge. Jeg var på udveksling derover på et student J-visa og der måtte vi i hvert fald ikke påtage os noget arbejde, lønnet eller ulønnet. Så jeg vil nok anbefale dig at tage fat i den amerikanske ambassade i København eller læse mere om mulighederne her: https://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel/#participants

      Hvis du vil arbejde i USA under rejsen så skal du som jeg har forstået det have en aftale på plads inden (sponsor), få et visa og gennemgå de procedurer der er. Det er på ingen måde det samme som at få et working holiday visa i Australien eksempelvis.

      Men igen. Så synes vi du skal forhøre dig hos ambassaden eller måske overveje at rejse via de bureauer der har nogle forhåndsaftaler, så som dette: https://www.alott.dk/WILDLIFE-arbejde-med-dyr/Wildlife-USA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>