San Francisco

Glem ikke at San Francisco er andet end Alcatraz og Golden Gate Bridge. Ikke desto mindre skal du selvfølgelig også opleve de to største seværdigheder i byen. Når de så er overstået, er det tid til at prøve alternativer såsom at tage på vinsmagning i Napa Valley, opleve en af de mange filmfestivaler, eller bare tage en tur til Monterey og Carmen syd for San Francisco. Andre seværdigheder i San Francisco finder du her:

Alcatraz

Alcatraz står tilbage som noget af det bedste for folk, når de skal beskrive deres besøg i byen. Den historiske fængselsø ud for San Franciscos kyst har huset nogle af USA’s mest berygtede kriminelle, heriblandt Al Capone, George Kelly og Robert Stroud. De 1576 personer, der nåede at være indsat i fængslet, havde alle noget tilfælles. De var enten voldelige, fulgte ikke retningslinjerne eller der var en begrundet mistanke om, at de kunne finde på at flygte. Derfor blev de sendt til Alcatraz, og hurtigt opstod vendingen: “If you brake the rules – you go to prison. If you brake the prison rules – you go to Alcatraz“. Du tager færgen herud, men sørg for at købe billet i god tid – gerne 1-2 uger før afgang, da der hurtigt bliver udsolgt. Mens du besøger fængslet bliver du ved hjælp af høretelefoner guidet rundt i fængslet af en tidligere indsat, der fortæller om forholdene i fængslet.

Alcatraz

 

Guidede ture fra centrum

Fra centrum kan du tage på guidede ture i selve San Francisco men også til områder udenfor byen. Overvej for eksempel at tage på vinsmagning i Napa Valley, der er en af verdens absolut mest eksklusive vindistrikter nord for San Francisco. Den lokale turarrangør Extranomical Tours har forskellige ture i små busser, bl.a. en dagstur fra kl. 9 til 18, der inkluderer shopping i den store outlet, Vacaville Premium Outlets®. Bestil Premium Outlet Shopping® Tour & Napa Wine Tasting her.

Hvis du vil opleve San Francisco med lokale øjne, kan du prøve en San Francisco City Tour, der også er organiseret af Extranomical Tours. Her oplever du nogle af de steder, de store turistbusser ikke kommer, og I har indflydelse på, hvor I skal hen. Turen er nemlig semi-privat og foregår i en minibus.

Cable cars

 

Chinatown

Chinatown er imponerende, fordi det formentlig er den største kinesiske by uden for Asien og helt vildt autentisk. Fra det øjeblik du træder ind gennem den flotte port til Grant Ave ændrer alt sig. Skilte, befolkningssammensætningen, udbuddet af forretninger, restauranter ja stort det hele ændrer sig. Her kan du købe en masse ragelse eller prøve noget autentisk kinesisk mad. Uanset om du er til det eller ej, så bør du i det mindste gå en tur gennem området og få et indblik i den kinesiske kultur på tætteste hold. Sørg for at gå en tur ned ad Stockton St., hvor du finder de mere eksotiske forretninger med skildpadder, levende kyllinger og menukort, der sjældent er på engelsk. Gå forbi sidegaderne og stop evt. ved Fortune Cookie fabrikken eller et af de små templer.

Chinatown

 

Cable Cars

Disse kabeltrukne sporvogne er blevet byens varetegn, og de er helt vildt hyggelige at køre med. Men ofte vil du se, at de er proppet til bristepunktet, når de triller forbi dig på gaden. Så hvis du befinder dig i San Francisco i højsæsonen, kan det være svært at få en plads.  Det, du kan gøre, er, at stille dig i kø ved en af endestationerne. Det er her, hvor der skal to mand til at vende sporvognen, så den kan køre den vej tilbage, hvor den kom fra. Priserne er steget en del de sidste år, så det er ikke den billigste transportform, men det er klart den sjoveste! For at fuldende oplevelsen kan I overveje at kigge forbi Cable Car museet, hvor I bl.a. kan se de store hjul, der trækker kablerne. Det er gratis!

Cable cars

Golden Gate Bridge

Den ikoniske bro er populær, og mange vælger at køre over den i bil. Det er en næsten synd, da den bedst opleves til fods eller på den to-hjulede – så lej en cykel og tag turen over broen. Få det til at passe med en frokost i Sausalito og tag evt. færgen tilbage med cyklen, hvis det er for hårdt. Der er mange bakker undervejs og det kræver, at du er i en okay form – til gengæld bliver du belønnet med en fantastisk udsigt på ruten. Fort Point eller Battery Spencer er gode steder at tage et billede med broen!

Golden Gate

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf er et af vores yndlingssteder i San Francisco her på CaliTours. Det er svært at forklare hvorfor, for umiddelbart er der ikke noget på papiret, der retfærdiggør det. Et gammelt havneområde med få tilbageværende både, der servicerer de lokale fiskerestauranter. Men udsigten og stemningen er fantastisk her, og den bliver især båret frem af de mange gøglere, der underholder de mange millioner af turister, der hvert år besøger denne attraktion. Der er noget for enhver smag. Der er souvenirbutikker, restauranter, sejlskibe, ubåde og endda et museum med gamle arkadespil. Bliver du sulten, kan du prøve krabbesuppen, der serveres i et udhulet franskbrød hos Boudin. Du kan også snuppe en is ved den gamle chokoladefabrik Ghirardelli Square. På Pier 39 finder du søløverne, der ligger og soler sig. De indtog molen over nogle dage og har nægtet at forlade den igen!

Fisherman's Wharf

Se en Baseball-kamp i AT&T Park

Baseball er en nationalsport i USA, og det er i den grad noget amerikanerne går op i helt fra barns ben. Spillerne forgudes, og de bedste af dem får Cristiano Ronaldos årsløn til at ligne lommepenge. Så er du i San Francisco og spiller the Giants hjemme – så brug en aften på en unik oplevelse, som ikke kan fås herhjemme. Stadionet, de spiller på, er vildt hyggeligt og ligger ud til vandet. Så køb en skumfinger og noget af det overraskende gode mad i en af madboderne. Nyd stemningen og den underholdning, der er under kampen.

San Fransisco Giants

Se en NFL-kamp i Levis Stadium

Amerikansk fodbold er også noget, som man er stolt af i USA ,og har du muligheden for at se San Francisco 49’ers spille hjemme, så bør du gøre det. Kom endelig i god tid og oplev Tailgating traditionen, hvor fansene smider en Weber-grill på pickup-trucken og holder en fest på parkeringspladsen flere timer før kick-off. Det er normalt at blive budt på en burger eller en sodavand, da amerikanerne elsker at samle sig om mad. Stemningen på stadionet er god, og du er garanteret en stor oplevelse, selvom du ikke kender reglerne. Dog anbefaler vi, at I læser vores forklaring af spillets regler inden. Det kan I gøre her.

SF

Billede af Jim Bahn

Union Square

Hvis du er til shopping, er det helt klart et must at opleve Union Square, mens du er i byen. Hvis ikke, så er det begrænset hvor spændende området er. Det er meget hyggeligt med en lille oase inde i byen, hvor børnene kan løbe frit rundt og lege ved palmetræerne. Du kan altid tage en kop kaffe her, kigge lidt på mennesker og få den oplevelse med. Hold endelig øje med, om der er nogle spændende arrangementer om sommeren. Det kan du gøre i vores eventkalender, som du finder her.

Union square

Castro

De homoseksuelles bydel er unik, og det er svært at finde noget tilsvarende et andet sted i verden. Det er en stor del af byens historie og alene af den grund, bør du tage forbi og opleve stemningen her. Der er nogle skæve typer og anderledes forretninger. Det er dog begrænset, hvor lang tid man kan bruge her, mindre man kommer om aftenen og vil ud at spise eller have nogle øl her.

castro street

Billede af Pimpinellus

Golden Gate Park

Golden Gate Park er større end Central Park og byder på legepladser, søer, bisoner, en japansk Tea Garden, gamle vindmøller og flotte monomenter. Et rigtig hyggeligt sted hvis man trænger til en pause efter at have gået i San Francisco bakkede gader.

Mission

Den latinoprægede bydel med de mange gavlmalerier er et must og et dejligt afbræk fra de øvrige turisttunge attraktioner. Her kan du gå i ro og mag og inspicere de fantastisk flotte graffiti-malerier, som hver især har et stærkt politisk budskab. Der er mere end 200 af dem, og det gør et stort indtryk på en. Tag tidligt herud og prøv noget autentisk mexicansk morgenmad eller kombiner dit besøg med en tilsvarende frokost. Lad dig ikke narre af de små slidte madboder. Du finder ikke noget bedre uden for Mexico! Hvis vejret er rigtig godt, kan du tage den med dig over i Dolores Park!

Mission Murals San Francisco

Billede af Jeremy Weate

Twin Peaks

De to bakketoppe rager godt op i landskabet, og de er frem for alt nemme at komme til. Du vil ofte høre de lokale anbefale udsigten herfra, og den er også fremragende. Du kan vælge selv at gå herop, tage en taxa eller rejse med offentlig transport. Der er adgang fra solopgang til solnedgang, og et stop på toppen kan nemt kombineres med en tur i Golden Gate Park, da de ikke ligger så langt fra hinanden.

1280px-Lady_on_Twin_Peaks,_San_Francisco,_CA,_USA_(9482864310)

Billede af Veselina Dzhingarova