Nationalparkerne - Vegas til SF (7 dage)

Besøg Yosemite, redwood træerne og de californiske bjørne. Kombiner det med et par fantastiske dage i San Francisco og Las Vegas.

Få nogle af de største naturoplevelser Verden har at byde på. Over 1.000 km gennem USA’s mest imponerende fænomener i form af blandt andet Death Valley og Yosemite Nationalparken. Kombiner naturruten med nogle fede dage i Las Vegas og San Francisco, hvor i kan få storbyens liv og luksus.

På vejen mellem de to byer, kan I selv vælge om i vil leve mere primitivt med camping i parkerne, eller om I vil have en blød seng og morgenmadsbuffet på de mange hoteller der er på ruten.

 

Ruten – 1.104 km

 

Stop på ruten

Start: Las Vegas

  1. Death Valley National Park (dag 1-3)
  2. Lone Pine (dag 3-4)
  3. Sequoia National Park + evt. Kings Canyon (dag 4-5)
  4. Yosemite (Half Dome/ Glacier Point) (dag 5-7)

Slut: San Francisco 

 

Stop 1: Death Valley National Park – Dødens dal

Death Valley er et ekstremt landskab, hvor man har registreret den højeste temperatur på planeten jorden. Selvom her er tørt, er der alligevel en vis forskellighed at spore fra sted til sted. Det er med til at give den en uforklarlig charme.

National Parken er åben året rundt (entrépris: $20), men bevæger du dig ind i dette område, kræver det, at du kører i en god bil med aircondition (dog advares der mod at bruge den af frygt for overophedning) – Især om sommeren hvor temperaturen sagtens runder 40 grader. Lad endelig være med at gøre det i en åben bil/cabriolet – følelsen af denne ekstreme varme kombineret med støvet er ubeskrivelig.

Nogle vælger at krydse parken (som i denne guide), andre vælger blot snuse til den. Men uanset hvad kræver det en del planlægning.

Death Valley

Mesquite Dunes: Sandbanker, fint sted for solnedgang eller opgang. Begge tidspunkter er der knapt så varmt, og du kan parkere bilen i nærheden. Dog er der en tendens til at blæse om aftenen og derfor kan det være en fordel, at du ser stedet lige så snart du kommer forbi Stonepipe Wells Village.

Mesquite Dunes

Dante’s View: Super fin udsigtspost med et flot udsyn over Badwater Basin– det laveste punkt i Nordamerika – med et flot saltlag. Hvis vejret er godt, kan man se helt over til Mount Whitney – et af de højeste punkter i USA. Dog ligger den lidt afsides fra de andre seværdigheder, så har man travlt, kan man passende springe den her over.

Dante's view

Artist Drive: En 15 km lang strækning med tørt og farverigt landskab.

Zabriskie: Gult Canyon landskab. 10 minutters gang fra stedet, hvor du parkerer bilen, får du en fantastisk udsigt med frit syn over Death Valley. Den er rigtig god, hvis du er dårligt gående.

Zabriski Point

 

Stop 2: Lone Pine

Her er der ikke kun en fantastisk omkringliggende natur. Det er også her, at mange af John Wayne-filmene er optaget. Han boede bl.a. på Dow Villa Hotel, som har flere klenodier. Du kan give dig den oplevelse at overnatte der eller at tage et smut på Museum of Western Film History. Her kan du se en spændende kortfilm omkring Lone Pine filmene. Så kan du blive lidt forberedt, inden du eventuelt selv kører forbi Alabama Hills. Helt klart et besøg værd hvis du er fan af Western-film. Det bliver ikke mere ægte end her, og så  koster det kun $5 per snude.

Lone Pine

 

Stop 3: Sequoia National Park + evt. Kings Canyon

Sequoia National Park kan desværre kun tilgås fra vest, så sørg for at tanke bilen godt op inden du kører. Når du først er herinde, venter der dig en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Det er en helt speciel oplevelse at gå langs Grant Grove-stien, ved rødderne af disse kæmpe sequoiatræer, der kan blive op til 100 meter høje. Deres særlige, kanelfarvede bark og specielle udseende tiltrækker millioner af turister hver år.

Mest kendt er General Sherman, 83 meter højt og 31 meter i omkreds, der skønnes til at være over 2000 år gammelt. Den præcise alder er der uenighed om, men ikke desto mindre er det verdens største træ. Træet er imponerende, og står i skærende kontrast til ørkenen, som du lige kommer fra! Du bør tage hertil mellem april og slutningen af november, da hovedvejen lukkes ved snefald.

Selvom du kun har én dag, kan du alligevel nå meget – du kan fx nå at bestige Moro Rock og få den fantastiske udsigt med. Der er mange skridt op til toppen, men det er det hele værd. Lidt stejl så den kræver, at man er godt gående og ikke er højdeskræk. På vejen derud kører du gennem Tunnel Log, et stort træ, der i sin tid væltede og blev udskåret, så du kan køre igennem med din bil. Et oplagt sted at holde ind og få taget et billede med dette stykke naturhistorie.

Hvis du føler, at du har set træer nok for i dag, kan du tage en afstikker til drypstenshulen Crystal Cave. Bare du er opmærksom på, at billetterne skal købes 1 ½ time før hos besøgscentrene i Lodgepole eller Foothills. Når du kører fra sted til sted, vil du ofte kun kunne køre 40 km i timen, og kører du bare igennem området for at komme til Yosemite, tager det 3 timer uden stop!

Sequoia

 

Stop 4: Yosemite (Half Dome/ Glacier Point)

Yosemite er en af de flotteste nationalparker i USA med en enorm variation og en naturoplevelse, der er ud over det sædvanlige. Her kan du både se vandfald, klippevægge, søer og enge, mens du bevæger dig gennem nationalparken.

Yosemite er mest kendt for de store klippeformationer Half Dome og Glacier Point (hvorfra der er en fantastisk udsigt over dalen), som dog lukkes for offentligheden om vinteren og helt til maj.

Der er et rigt dyreliv i parken – men mest interessant er bjørnene. Du kan være heldige at se dem, mens du er her, men ellers skal du huske på ikke at efterlade madrester eller andet, da det kan lokke bjørnene til.

Vælger du at overnatte i parken, så kan du sagtens det. Bare du husker at pakke fødevarer ind i plastikposer, så duften ikke tiltrækker bjørnene. Der er rangers, der patruljerer i området og sørger for sikkerheden. Vælger du at sove heroppe, skal du booke i god tid og være opmærksom på, at du er oppe i højderne, og at der er koldt – især i oktober/november.

Der er mange gode vandrestier, som alle er godt afmærkede – du skal selvfølgelig ud at gå på en af dem. Nationalparken er utroligt populær så undgå at tage derud i helligdage og weekenderne, da der kan blive lidt trangt på vejene. Du kan vælge at besøge besøgscentret, der viser nogle spændende film om parken og giver gode råd. Kommer du østfra, skal du være opmærksom på at Tiago-passet først åbner i maj.

Yosemite Valley

Ønsker du at overnatte i Yosemite, skal du være ude flere måneder før eller forhøre dig i ugen op til afgang, om der er nogle afbestillinger.

Inden du kører ind i dalen, bør du stoppe ved Tunnel View og få taget et billede med den fantastiske udsigt til Half Dome, El Capital og Bredaveill-vandfaldet. Når du først er i dalen, kan du passende vælge at parkere bilen og tage shuttlebusserne herfra. Du bør stå af ved Yosemite Falls – som vurderes til at være det højeste vandfald i USA. Det er muligt at gå helt ned til bunden af den eller til toppen på de afmærkede stier (kan gøres på en god time).

Du kan også vælge og se Brideveil Fall – endnu et imponerede vandfald – men desværre går shuttle busserne ikke hertil og du skal enten køre selv eller gå den lange tur på Yosemite Valley Loop. Du bør gå den flotte og vel mest kendte vandresti, Mist Trail, der har en helt fantastisk natur, og du kommer helt tæt på vandfaldene Vernan og Nevada. Med en lille afstikker til John Muir Trail sluttes gåturen af med en skøn udsigt til bagsiden af Half Dome – afsæt minimum to timer til det. Har du mod på det, kan du bestige Half Dome – men sæt god tid af til det og reserver i god tid. Det tager en del timer at komme op og ned.

Når du er færdig med dalen, kan du køre en times tid til Glacier Point. På vej herop eller på vejen tilbage bør du stoppe ved Taft Point (tager 1 time) og få den dramatiske udsigt over dalen samt få afgjort, om du lider af højdeskræk, når du står ved afsatsen. Når du kommer til Glacier Point, er der en kort gåtur, før du når til udsigtspunktet. Derfor er det fremragende for dem, der er dårligt gående men vær beredt på mange mennesker. Hvis du har mod på mere, kan du tage 1,5 timer nordpå i bil på den flotte strækning Tioga Passet til Tuolumne Meadows, som er en flad egn med flotte vilde blomster. Eller du kan køre videre mod Sacramento, San Francisco eller Lake Tahoe/Carson City/Reno.

 

Tunnel view

På billedet ser du Tunnel View.

 

Half dome

På billedet ser du Half Dome.

 

Vandfald

Information

Se flere  

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/calitours.dk/public_html/wp-content/themes/parallelus-go-explore/single-destination.php on line 205

Articles

Læs flere  

En beretning fra sidelinjen – 49’ers

En flot efterårsdag dannede rammen om min første kamp i NFL for snart 10 år siden. Kampen blev spillet på det forhenværende og slidte stadion Candlestick Park, og forventningerne var tårnhøje. Modstanderen hed Seattle Seahawks, og vi havde skaffet os nogle fornuftige billetter til prisen. Dollarkursen var på sit laveste længe, så der var ingen betænkningstid, da muligheden bød sig. …

Continue reading  

Kristoffer og Maiken på roadtrip

  Hvad er baggrunden for den rute I har valgt? Vi valgte den klassiske roadtrip-rute, da vi gerne ville opleve det Californien, som man kender hjemmefra, hvis man kan sige det. Med inspiration fra den klassiske road trip-rute så valgte vi dog at sætte vores eget præ på ruten. Det indebar storbyer, natur, oplevelser og seværdigheder. Hele idéen var, at …

Continue reading  

San Diego med børn

Balboa Park og San Diego Zoo Hvor natur og kultur mødes! I Balboa Park finder du størstedelen af San Diegos museer, en masse legepladser og historisk arkitektur og natur. Balboa Park kendes også som USAs største kulturelle bypark. Der er også plads til teater, musicals, dans, sang og ikke mindst masser af dyr i San Diego Zoo, der også befinder …

Continue reading  

Californiens 10 største byer

Her får du listen, fra #10 til #1. Du finder kortet over Californien nederst på siden.   10. Anaheim – 350.000 indbyggere Anaheim er Californiens tiende største by med omkring 350.000 indbyggere. Den er særligt kendt for Disneyland, samt ishockeyholdet Anaheim Ducks og baseballholdet Los Angeles Angels of Anaheim. Byen er reelt set en del af metropolen Los Angeles, men ligger …

Continue reading  

10 vinteraktiviteter i San Francisco

Her har jeg fundet 10 af de bedste vinteraktiviteter i San Francisco. Prøv for eksempel det fascinerende Walt Disney Family Museum eller den vilde trampolinarena, House of Air.   1. Vinsmagning og shopping i historiske Ghirardelli Square Ghirardelli Square er en gammel Chokoladefrabrik der blev nedlagt for et halvt århundrede siden. Den ligger ved Fisherman’s Wharf og byder i dag …

Continue reading