Kristoffer og Maiken på roadtrip

Maiken (23) og Kristoffer (28) var i sommeren aug-sep 2017 på deres første road trip i USA. Kristoffer har boet 3 måneder i San Francisco, men det var Maikens første tur til USA.

par på roadtrip i californien

Kristoffer og Maiken på toppen af Corona Heights

 

Hvad er baggrunden for den rute I har valgt?

Vi valgte den klassiske roadtrip-rute, da vi gerne ville opleve det Californien, som man kender hjemmefra, hvis man kan sige det. Med inspiration fra den klassiske road trip-rute så valgte vi dog at sætte vores eget præ på ruten. Det indebar storbyer, natur, oplevelser og seværdigheder. Hele idéen var, at vi skulle se så storslået natur som muligt med et miks af storbyferie. Maiken er rigtig vild med storby/slap-af ferie, så hendes ønsker blev også opfyldt 🙂

Læs om Highway 1, der indgår i den “klassiske” road trip rute.

 

Hvordan foregik jeres rejse? Var det som backpackere med greyhoundbusser og hostel eller var det convertible, vinsmagninger og hotel?

roadtrip i suv usa

“Vi skulle lige mærke varmen og der var varmt!” – Kristoffer og Maiken om deres stop tæt på Joshua Tree Park.

Convertible og vinsmagning ville være synd at sige, men det blev dog til SUV og øl! Rejsen var sammensat af budget og luksus. Vi valgte en stor bil (SUV), da komforten og luksus var en af kriterierne. Vi boede på motel/hotel, med kun nogle få overnatninger booket på forhånd. Vi havde booket den første nat, da vi ankom, så det var på plads. Derudover bestod overnatningen ellers af billige hoteller/moteller, da vi kun skulle bruge en seng og et bad. Det eneste hotel, vi havde booket på forhånd, var et 5* hotel i Las Vegas (Hotel Bellagio) med udsigt til springvandet, som vi kunne tillade os, siden vi sparede penge på andre overnatninger.

 

Hvilke forventninger havde I til turen?

Vi havde begge ret store forventninger til selve rejsen, da det var et miks af den klassiske road trip og vores eget
sammensatte program. Maiken havde dog en lidt blandet følelse i kroppen, da hun ikke rigtig vidste, hvad hun skulle forvente, for hun ikke havde været i USA før. Hun havde set billeder og læst en masse ting om USA, men det er svært at forstille sig på forhånd. Hun blev dog virkelig overrasket, da hun kom derover. Jeg har boet i USA i 3 måneder, så det var lidt nemmere for mig at forstille mig, hvad der var i vente. Men jeg blev også overrasket over, hvor stor USA egentlig er, når man først kommer ud på vejene og oplever naturen.

Der var også høje forventninger til attraktioner og naturen, og de blev i den grad indfriet – for hold nu op, hvor er der bare flot. Det var virkelig en fornøjelse at køre mange tusinde kilometer igennem landet og hele tiden have noget at kigge på. Jeg havde også store forventninger til Hollywood, da jeg arbejder i film/tv-branchen, så det at komme over til stedet, hvor det hele sker, var noget af det jeg virkelig så frem til.

 

15 dage i USA med fly, lejebil, overnatning osv. kan hurtigt blive dyrt… havde I lagt budget, og hvad gjorde I for at holde omkostningerne nede?

Vi havde undersøgt og forberedt turen meget, inden vi tog afsted, og budgettet var en stor del af det. Det er svært at forudsige alle omkostninger, der kommer på en ferie i så mange dage, men vi havde fundet inspiration fra forskellige mennesker, som havde gjort deres budget tilgængeligt.

Da vi ikke havde booket alle overnatninger hjemmefra, så var det svært at forudsige de præcise priser på overnatning. Det resulterede også i at budgettet skred med nogle tusinde kroner. I gennemsnit havde vi brugt 800 kr. på overnatning på de 15 dage vi var afsted i forhold til de 500 kr., som vi havde sat af. Det skal dog siges, at vi havde valgt nogle hoteller med morgenmad inkluderet frem for nogle uden morgenmad.

For at holde omkostningerne nede på mad så købte vi en kølertaske, den første dag vi ankom og besøgte et stort supermarked for at købe ind til sandwich, lidt snacks samt en ramme vand. Så de første par dage spiste vi morgenmad på hotellet, og ellers spiste vi hjemmelavet sandwichs fra kølertasken. Derudover købte vi store fryserposer med “nem-luk”, som vi fyldte om med is fra motellerne/hotellerne.

Vi brugte meget tid på at kigge på forskellige hjemmesider efter flybilletter, og en god idé er at søge i “incognito mode” på de forskellige hjemmesider. Jeg havde læst et sted, at nogle hjemmesider godt kunne finde på at vise højere priser, hvis man besøgte siden igen nogle dage efter for at finde en rejse. Jeg ved ikke om det hjalp, men et halvt år inden rejsen, brugte vi nogle minutter om aftenen på at finde billige flybilletter og det lykkedes. 6.500 kr. tur/retur for 2 personer CPH->LA. Vi var godt tilfredse 🙂

 

Hvordan så jeres rute ud i grove træk? Hvilke
stater og byer besøgte I?

rejse californien suv

Kristoffer og Maikens road trip på et kort.

Vi kom igennem følgende stater: Californien, Arizona og Nevada.
Vi landede i Los Angeles om eftermiddagen, hentede vores lejebil og drog ud til vores forhåndbookede hotel. Dagen efter kørte vi til Joshua Tree Park, hvor vi så sjove træer, ørken og flot natur. Turen gik derefter mod byen Williams, som ligger en lille times kørsel fra Grand Canyon. Dagen efter var vi klar til at se Grand Canyon – vi valgte at overnatte i Williams igen om aftenen.

Derefter gik turen via Historic Route 66 op til Hoover Dam, og videre til Las Vegas hvor vi tilbragte et par oplevelsesrige dage. Da vi havde set Las Vegas, så kørte vi imod Death Valley og hold nu op der er varmt! Efter en lang tur igennem ørken, så ankom vi til det frodige Yosemite National Park som virkelig er skøn! Om aftenen kørte vi videre til en lille by uden for San Francisco, og om morgenen kørte vi ind til San Francisco, hvor vi var i 3 dage.

Da vi var færdige i San Francisco, kørte vi videre til Solvang og tog en overnatning der. Planen var at køre på highway 1, men den var desværre lukket pga. mudderskred. Efter Solvang kørte vi til Los Angeles, hvor vi brugte de sidste dage. Inden afrejse tog vi også lige en dag i det skønne Venice Beach område.

Vores rute var således:

 • Los Angeles -> Joshua Tree Park
 • Grand Canyon -> Historic Route 66
 • Las Vegas -> Death Valley
 • Yosemite National Park -> San Francisco
 • Solvang -> Venice Beach -> Los Angeles

Du kan booke hotel i Los Angeles, Joshua Tree Park, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco og Solvang på hotels.com!

 

Hvor fløj I fra og til, og hvilket selskab fløj I med?

fly LA danmark

Alle de lysende skærme i flyet til LA.

Vi ville gerne have fløjet fra Billund, men vi kunne simpelthen ikke finde nogle billige billetter, så vi valgte en løsning som hed: København -> Los Angeles og retur.

 • Vi fløj fra København til Wien med Austrian Airlines.
 • Vi fløj fra Wien til Los Angeles med United Airlines.
 • Vi fløj fra Los Angeles til Heathrow med United Airlines
 • Vi fløj fra Heathrow til København med United Airlines.

Så på næsten hele turen fløj vi med United Airlines, hvilket var en fornøjelse. Vi var dog uheldige på vej der over at få sæder foran toilettet i flyet. For Maiken var problemet at der hele tiden blev skyllet ud – det kunne jeg godt leve med. Men for mig var problemet manglende benplads. Jeg er 195 cm høj, og når man sidder på de sæder, så er der åbenbart mindre plads end alle andre sæder. Men da flyet var booket op, og lidt forsinket, så kunne flypersonalet desværre ikke hjælpe os med nye pladser, så det var de længste 12 ½ time i fly, jeg nogensinde har prøvet. Heldigvis fik vi gode pladser med god benplads, som der normalt er, på turen hjem 🙂

“Vores første indtryk af Californien. Wow, det er stort” – Kristoffer og Maiken om udsigten fra flyet.

 

Hvad var den største oplevelse på turen?

yosemite national park

Sø i Yosemite National Park

Den største oplevelse på turen var helt klart den natur, vi kom igennem. Det er så ubeskriveligt at køre igennem Californien:

 • Smukke Joshua Tree Park med de sjove træer og sjove sten,
 • storslåede Grand Canyon som er så enorm og unik,
 • alt for varme Death Valley med ørken og atter ørken,
 • samt virkelig smukke Yosemite National Park med grønne træer, krystalklare søer og ikoniske bjerge.

Udover naturen var Las Vegas også noget af en oplevelse 🙂

 

Hvad var den dårligste, eller mest skuffende oplevelse?

Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det for den dårligste oplevelse, men jeg var virkelig skuffet over, at både Yosemite og San Francisco var ramt af skovbrænde. Det var selvfølgelig ikke noget, som jeg eller andre kunne gøre noget ved. Men da jeg arbejder med video til dagligt, så er min store passion også fotografering. Jeg var mere end klar på at tage virkelige smukke billeder af naturen omkring Yosemite og San Francisco-ikonerne, men jeg måtte desværre skuffes med meget tågede billeder. Det var ikke noget der ødelagde turen overhovedet, men blot noget jeg havde set frem til 🙂

yosemite national park

El Capitan. “Billedet er desværre noget tåget på grund af de skovbrande, der hærger området.” – Kristoffer

golden gate bridge

“Også området ved Golden Gate Bridge var plaget af skovbrande, som desværre gør billedet ret tåget.” – Kristoffer

 

Hvis I skulle anbefale én lidt ukendt seværdighed for andre på jeres alder, hvad skulle det så være?

corona heights park

Corona Heights Park. En lidt glemt seværdighed i San Francisco ifølge Kristoffer og Maiken.

Hvis vi skulle anbefale en ukendt seværdighed, så vil jeg gerne pointere 2 ting fra San Francisco:

 • Besøge Corona Heights Park

som befinder sig i nærheden af Buena Vista Park, der virkelig også er flot. Men Corona Heights Park byder på en panoramaudsigt over San Francisco. Dog kræver det en smule bjergbestigning 🙂

 • Castro området i San Francisco

det er virkelig et besøg værd! Området er kendt som et af USA første “gay” nabolag, og her bor mange spændende mennesker. Det bedste ved det hele er det åbne miljø, hvor man kan være sig selv – selve husene har forskellige farver. Området byder også på mange lækre parker, hvor man kan nyde både et afbræk fra by-livet og naturen.

 

Hvad ville I ønske, at I havde gjort anderledes,
hvis I skulle være lidt bagkloge efter turen?

Vi ville gerne have haft tid til at besøge Zion National Park, men vores program var allerede fyldt op. Vi blev dog hurtigt enige om, at det ikke er vores sidste tur til Californien, så Zion skal vi nok komme forbi :-).

 

Hvad var den bedste eller mest interessante
kulinariske oplevelse I havde derovre?

På Historic Route 66 besøgte vi en restaurant i byen Seligman, som hedder “Road Kill Cafe”. Her spiste vi rigtig god steak med hjemmelavede lange fritter samt friskbagt brød med alt for meget smør ovenpå. Det var rigtig lækkert uden at være super fint.

road kill café

Lækker bøf på Road Kill Café.

roadkill café route 66

Lækkert mad på Road Kill Café

Derudover vil vi også gerne give et “heads up” for en kæde som hedder “Pieology – The Study Of Custom Pizza”.

Vi faldt over restauranten på vej til Solvang. Super lækre, stenovnbagte pizzaer, hvor du selv vælger hvilket fyld du vil have på, og som de skriver – no limits. Man putter alt på, man vil have, til en fast pris. Vi var heldig og ramme deres “onsdagsdeal” på $6 for en pizza.

pieology pizza

Yderst velsmagende all-you-can-decorate-pizza hos Pieology – The Study of Custom Pizza.

 

Hvordan var vejret i de områder I besøgte? og kan I anbefale andre at tage afsted om
sommeren?

Det var nærmest ligemeget, hvilken by vi kørte til så var der varmerekord denne sommer. Så hvis man er til høj sol og virkelig varmt vejr, så lad dig ikke skræmme af Californien 😉 Jeg tror ikke, at vi nåede under 20 grader på noget tidspunkt på vores rundtur. Det højeste vi oplevede var 48 grader i Death Valley. Det var så varmt at min telefon måtte lukke ned. Vores aircon kunne ikke følge med. Der var også skilte ved vejen som bad os slukke aircon, da der er fare for at ødelægge det.

death valley iphone

Ingen aircondition = Ingen iPhone 🙁

 

Hvad er jeres erfaringer med at køre i lejebil?

suv lejebil californien

Route 66.

Vi lejede vores bil igennem AutoEurope (Alamo). Det gik rigtig godt ved både bestilling og ved biludlejer. Vi bestilte en “Alamo Gold”-pakke som gjorde at min kæreste også måtte køre bilen i Californien (hun er 23, men man skal være 24 for at gå som “voksen” og ikke “ung”-fører mht. forsikringer). Den pakke gav os en gratis tankfuld benzin, samt alle forsikringer med 0 kr i selvrisiko. Udvalget af biler var godt. Da vi skulle hente vores bil, fik vi en instruktionsbog samt besked på at vælge en deres biler i klassen “mid-SUV”, hvor der var bogstaveligt talt frit valg på alle hylder. Vi valgte en 2016 Kia Sportigan. Jeg ville gerne have haft en Ford Escape, men de var hapset 😉

Kiaen var en rigtig fin bil og god størrelse. Dejlig lyd i højttalerne og nem tilslutning af USB-og jack-stik.

Find priser på billeje fra bl.a. AutoEurope/Alamo på rentalcars.com

 

Hvad var den bedste par-oplevelse på turen?

Det er virkelig svært at vælge, hvad den bedste par-oplevelse var, da vi tilbragte 15 dage sammen 24/7, så kommer man tættere på hinanden på en fantastisk måde, hvilket var en god oplevelse. Men jeg vil nok sige, at Las Vegas nok var den bedste par-oplevelse med nattelivet, casinoer, osv. 🙂

 

Hvad er jeres bedste tip til folk der planlægger en roadtrip i USA?

Vores bedste tip er at planlægge alt, hvad I kan på forhånd, men indlig små buffere på turen, så I kan sadle om eller måske bruge en eftermiddag et flot sted, I har fundet. Derudover læste jeg også her på siden, at man kan købe et såkaldt “America the Beautiful”-Pass til alle de amerikanske nationalparker. Der er plads til at lave 2 underskrifter på kortet, så vælger man at købe det, så kan man sælge det på DBA, når man kommer hjem. Hvis man kun skriver under på den første. Jeg købte derfor vores kort af en fyr på DBA for 250 kr., så der sparede vi omkring 6-700 kr.

Ønsker du at støtte Calitours.dk, kan du gøre dette ved booke hotel eller leje bil gennem vores link på siden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>