San Francisco

San Francisco har uden tvivl en af de mest interessante kulturhistorier i USA. Kulturhistoriens betydning for kollektivismen og den liberale tankegang, der udsprang i 1960’erne og 70’erne, har cementeret byen som USAs mest frisindede og tolerante by. Nogle vil stadig kalde San Francisco for en hippie-by, men på trods af dens historie, er der ikke meget tilbage af blomster og langt hår. I stedet for er San Francisco nu kendt som en del af verdens største tech- og innovationsområde “Silicon Valley”. Vi har skrevet en hel artikel om San Francisco’s unikke historie og kultur.

Med den vilde erhvervsmæssige udvikling, som Silicon Valley har været et lokomotiv for, er ejendomspriserne i byen steget til astronomiske højder. Det er ikke længere muligt for mennesker i de lavere sociale lag at skaffe en bolig i San Francisco, og dette sætter byens autenticitet under stort press. På trods af dette formår byen alligevel at opretholde noget af den identitet, som vi kender fra tidligere. Politisk er San Francisco stadig en by, der stemmer til venstre for midten, og det gamle hippie-kvarter Haight Ashbury har stadig en charme, der tager dig tilbage til sluttresserne.

Hvis I overvejer at tage til Californien, men kun har en eller to uger derovre, så kan vi anbefale at I starter med San Francisco og bruger byen som en fast base, hvorfra I kan tage mindre ture fra. Der er nemlig rigtig mange muligheder i hele regionen. På den måde skal I kun flyve til ét sted, og behøver slet ikke at leje en bil eller en autocamper. Der er bl.a. ture til Yosemite National Park, ture til Alcatraz, guidede vinsmagningsture til Napa Valley og Sonoma, samt guidede rundture i San Francisco. Med offentlig transport kan du endda besøge nabobyerne Oakland, Palo Alto, Mountain View, Santa Clara eller San Jose.

Klima

San Francisco har, ligesom de fleste andre californiske byer, middelhavsklima, men adskiller sig ved at have nogle meget kolde somre. Dette skyldes placeringen ud mod Stillehavet samt bugten, som nærmest totalt omringer byen med vand. Det kolde vand holder varmen nede i sommerperioden, men opvarmer samtidig luften om vinteren. Derfor er der yderst sjældent minusgrader i San Francisco.

Ud over kulde, skaber vandet, i kombination med sommervarmen over land en masse tåge, som særligt hersker i den vestlige del af byen. September og oktober måned er faktisk de varmeste måneder. Det regner en del – hovedsageligt fra november til marts. Fra juni til september falder der nærmest ingen regn.

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Vejret i San Francisco 3-9 dage