Interview: Nicolai og Jesper på roadtrip i Californien

Nicolai og Jesper er to gode kammerater på henholdsvis 25 og 24 år, og begge er bosiddende i Aarhus. De kørte Californien tyndt i en Dodge Charger over 16 dage i sommeren 2016. Jeg har været så heldig, at få lov til at snakke med Nicolai om deres tur, og jeg vil selvfølgelig gerne dele alle deres erfaringer med vores læsere. Nicolai og Jesper besøgte bl.a. de tre storbyer Los Angeles, Las Vegas og San Francisco på deres tur.

Nicolai, fortæl lidt om hvordan ideen opstod?

Beslutningen om at tage ud på en rejse sammen opstod under Skanderborg Festival, da snakken pludselig faldt på, om vi ikke skulle på ferie sammen engang. Den ene snak tog den anden, og et par måneder senere bestilte vi en rigtig herretur til Californien.

 

Hvordan foregik jeres rejse? Var det med backpack, greyhoundbusser og hostel, eller var det convertible, bobler og hotel?

Vores rejse foregik på meget traditionel vis, da vi under hele rejsen boede på hoteller. Vi havde lejet en lækker Dodge Charger til at komme rundt i. Alle hoteller var booket hjemmefra, så der var styr på det helt grundlæggende. Det havde vi det begge to bedst med, så vi kunne koncentrere os fuldt ud om rejsen, når vi var der.

 

Hvilke forventninger havde I til turen?

Vi havde begge to ret store forventninger til rejsen, for vi synes selv, at vi havde fået sammensat et godt og spændende ”program” til de 16 dage, vi skulle være der.
Det er svært lige at pege på noget helt specifikt, som vi glædede os særligt til, men vi var begge enige om, at turen til Universal Studios i Hollywood nok skulle blive fantastisk!

Universal Studios, Hollywood

Fra venstre mod højre: Jesper og Nicolai foran Universal Studios.

 

Var det jeres første tur til vestkysten?

For Jespers vedkommende var det hans første gang i USA overhovedet, og derfor var han selvfølgelig særligt spændt på at se og møde kulturen, nu når man har hørt så meget om “the country over there”.

Jeg har rejst en del i USA, lige fra New York, Florida, Oregon og ikke mindst til Californien. Sidst jeg var i Californien var tilbage i 2009, så der var mange ting jeg ikke kunne huske helt nøjagtigt, men Jesper fortalte flere gange under turen, at det var rart at have en god ”rejseguide” med på turen. En som kunne fortælle lidt om de seværdigheder vi besøgte.

 

16 dage i USA med fly, lejebil, overnatning osv. kan hurtigt blive dyrt… Havde I lagt budget, og hvad gjorde I for at holde omkostningerne nede?

Vi havde forberedt meget af turen inden vi tog afsted, og budgettet var ingen undtagelse. Vi vidste godt, at vi ikke kunne forudsige hvor meget, vi hver især ville bruge på turen, men vi forsøgte at opstille et budget.

Måden vi gjorde det på var, ved at tage de byer vi skulle til, og så derefter at inddele de mere eller mindre faste omkostninger ved hver by (dvs. hotel, mad, seværdigheder, benzin m.v.) og så lægge disse omkostninger sammen. Det gav os et nogenlunde billede af, hvor meget vi reelt skulle regne med – dertil kom så de mere ”uforudsigelige omkostninger” såsom shopping, byture og opgradering af bilklasse.

Vi var hjemmefra enige om, at der ikke skulle spares på noget på vores tur, men at vi skulle have hovedet med os. Med de ting vi fik oplevet, prøvet og købt, ramte vi faktisk mere eller mindre det beløb, som vi havde sat hjemmefra.

Las Vegas, the Strip

Sin City – The Strip i Las vegas fra vores hotel

 

Med jeres erfaringer fra turen, hvor mange penge anbefaler I, at man sparer op til en 2 ugers roadtrip med fly, lejebil, mellemklasse hotel og lommepenge til seværdigheder, mad og drikke?

Det kommer meget an på, hvad ens ”formål” er med turen, og hvad man ønsker at se undervejs. Vi er overbeviste om, at vores tur kunne gøres billigere, men vi var samtidig glade for de ting vi oplevede, købte og så undervejs, så vi har ikke fortrudt ét eneste sekund.

Vi havde forinden forhørt os hos et dansk rejsebureau om en tur til Californien med hensyn til pris, og hvad man skulle forvente. Hos bureauet fortalte de os, at vi skulle regne med 16.000 kr. pr. mand som fast udgift for de 16 dage – og her er mad, drikkevarer, fornøjelser, shopping, bil og benzin ikke inkluderet.

Vores egen tur løb op i 35.000 kr. pr. person, og det inkluderer også alt – fly, bil, benzin, hoteller, mad, fornøjelser, seværdigheder, kasino, shopping, ESTA & ETA, rejseforsikring, osv. Kursen på dollaren var dengang omkring DKK 6,70. Selvom det er rigtig mange penge, var det det hele værd.

 

Hvordan så jeres rute ud i grove træk? Hvilke stater og byer besøgte I?

Vi ankom til Los Angeles, hvor vi skulle være i 5 nætter. Vi boede på et meget standard hotel, kun en lille km. fra Walk of Fame, så vi var placeret centralt i forhold til byens mange seværdigheder.

Efter dagene i LA kørte vi til Las Vegas, hvor vi havde booket et hotel på The Strip, hvor vi skulle være i 4 nætter. Turen gik derefter nedenom Yosemite National Park til byen Fresno, som skulle bruges som pit-stop til vores videre færd mod San Francisco. Yosemite droppede forbi jeg havde været der, og Jesper havde oplevet en lignende nationalpark i Australien.

I San Francisco havde vi 3 nætter, hvor vi boede på et hotel nær Union Square, som derfor også var centralt placeret. Efter dagene i San Francisco gik turen nedad på Highway 1 mod Solvang, hvor vi overnattede én enkelt gang.

Det var en smule surrealistisk at køre til Solvang, hvor man pludselig bliver mødt af dannebrog, danske kager og gadenavne. Vi nød at besøge byen, men var også enige om, at man måske ikke behøvede gøre det igen.
Til sidst kørte vi igen retur mod Los Angeles, inden vi dagen efter fløj hjemad mod Danmark.

San Francisco sporvogne

De kendte sporvogne i San Francisco

 

Hvor fløj I fra og til, og hvilket selskab fløj i med?

Vores rute mod Los Angeles hed:
Billund –> Kastrup
Kastrup –> Toronto (Canada)
Toronto (Canada) –> Los Angeles

Vi fløj med Canada Air på vej derover, og vi fløj med United Airlines hjem. Vi foretrak United Airlines, fordi der var lidt mere plads ved siddepladserne, maden var bedre og der var flere film at vælge mellem på skærmene. Især filmudvalget er vigtigt, når man skal flyve i ca. 10 timer i streg!

 

Hvad var den største oplevelse på turen?

Det er et svært spørgsmål!

Vi var begge to meget begejstret for Universal Studios Hollywood – dét var virkelig en kæmpe oplevelse, især for Jesper, som aldrig havde været der før. Nicolai havde været i Universal Studios Orlando, men der var mange af forlystelserne han ikke havde prøvet før.

Golden Gate Bridge

Jesper og Nicolai foran Golden Gate Bridge

Oplevelsen blev meget bedre af, at vi hjemmefra havde købt ”Front Of Line” tickets. Det blev der brug for, da vi besøgte parken 4th of July! Der var flere steder over 1,5 times kø – og så i 30 graders varme! Godt det ikke var os 😉 Man skal dog huske på, at de billetter er relative dyre, så det skal man selvfølgelig opveje i mod at stå meget i kø, hvis man vil spare penge.

Derudover er Golden Gate i San Francisco også bare en klassiker, som man bare beundrer. Vi fandt – efter en halv times søgen – en god udkigspost oppefra, så vi kunne se broen med byen i baggrunden.

Find oplevelser og guidede ture i San Francisco her!

Hvad var den dårligste, eller mest skuffende, oplevelse?

Jeg havde set frem til at være i USA på amerikanernes nationaldag – 4th of July. Det blev dog noget af en fuser, for der var ikke én venlig sjæl i Los Angeles, så intet festfyrværkeri for vores vedkommende.

Vi er overbeviste om, at man skulle have kendt nogen, man kunne tage til privatfest hos for at det skulle have været vellykket. Vi måtte senere på aftenen vende lidt slukøret hjem mod hotellet igen, uden den store fest – øv!

Jesper synes, at Grand Canyon var en smule skuffende. Vi blev enige om, da vi kom hjem til hotellet i Las Vegas om aftenen, at det nok var den lange seje køretur dertil, som dræbte stemningen lidt. Det tager nemlig 4,5 time at køre til Grand Canyon – og så skal man jo også hjem igen!

Hvis vi skulle køre dertil en anden gang, ville vi nok tage en overnatning i byen tæt på Grand Canyon, så man er mere oplagt og frisk til det store syn der venter en – for det er virkelig et flot syn der møder en derude. Hvis man tager en overnatning, kan man også tage derud for at nyde enten solopgang/nedgangen, der er enestående.

 

Hvis I skulle anbefale én, lidt ukendt, seværdighed for andre på jeres alder, hvad skulle det så være?

Da vi en af dagene skulle ned på det berømte Fisherman’s Wharf i San Francisco, gik vi frem og tilbage mens vi nød solen. På et tidspunkt kom vi ved et rent tilfælde forbi en af de mange Piers. Der lå der en stor hal med ene gamle arkadespil, fra da vores forældre var børn. Det var virkelig spøjst at se og spille på de mange maskiner, som primært kostede et par cent at prøve. Det havde vi meget sjov ud af, da vi begge er store konkurrencemennesker!

Vi har senere fundet ud af, at stedet hedder ”Musée Mécanique” og er placeret ved 45 Pier. Smut forbi, hvis du er i nærheden – det vil du ikke fortryde!

 

Hvad ville I ønske, at I havde gjort anderledes, hvis I skulle være lidt bagkloge efter turen?

Det må være vores lange tur til Grand Canyon, som vi kørte til på vores sidste dag i Las Vegas. Det tog lige lidt længere tid end vi havde forestillet os, og en overnatning havde måske været at foretrække.

Book 10 overnatninger og få en gratis – Find hoteller i Californien

Hvordan var vejret i de områder I besøgte? Og kan i anbefale andre at tage afsted om sommeren?

Det kan siges meget kort; varmt!

I Los Angeles var der rigtig sommerstemning med fremragende vejr i de 5 dage vi var der. Temperaturen lå på ca. 30 grader.

Da jeg havde været i Las Vegas før i samme periode, så vidste jeg, hvad der ventede os vejrmæssigt. Jesper blev mere eller mindre ”slået omkuld”, fordi varmen i ørkenen er så massiv, at man tror det er løgn. I de dage vi var der, lå temperaturen på intet mindre end 40-45 grader.

I San Francisco var det mere som vi kender det herhjemme om sommeren. Fint og fornuftigt om dagen, men lidt køligere om aftenen – så husk en let sommerjakke.

 

Hvad er jeres erfaringer med at køre i lejebil?

Vi havde lejet en bil hjemmefra igennem vores rejsebureau, som vi købte flybilletterne igennem – hotellerne havde vi selv stået for. Rejsebureauet havde et samarbejde med Alamo, som fungerede helt uden problemer.

Vi havde en standard bilklasse ved Alamo, og det er meget utydeligt, hvilke biler det indebærer. Det var vi meget irriterede over, da to drengerøve gerne på forhånd vil vide, hvad man skal ligge og køre rundt i.

Lej en bil til din næste roadtrip her

Da vi ankom til bilcenteret for at afhente vores bil, endte vi med at opgradere til en højere bilklasse. Det kostede os i om egnen af 2.000 kr. Det resulterede så også i, at vi kunne køre i en Dodge Charger! En rigtig drengerøvs bil, med intet mindre end 400 hk., store alufælge og en ligeså stor motor. Vi var enige om, at det var alle pengene værd. Det gjorde bare vores tur på 4.000 km. meget federe. Selv i dag snakker vi om, hvor fed en bil det var at cruise i.

Lejebil i Californien - Dodge Charger

100% amerikansk drengerøvsbil med 400 HK.

 

På vegne af CaliTours.dk vil jeg gerne takke Nicolai og Jesper for at dele oplevelserne fra deres roadtrip i Californien og Nevada.

Har du været en tur i Californien, vil vi også meget gerne dokumentere dine oplevelser. Skriv til os på kontakt@calitours.dk.

Stil dine spørgsmål i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>