Los Angeles Aficionado, Mads Moslund, giver dig nøglen til englenes by

Los Angeles er en kæmpe metropol, hvor der bliver talt over 200 forskellige sprog. Fra Malibus millionvillaer i nord til de tusindvis af hjemløse på Skid Row i Downtown kan du opleve lidt af hvert, og netop derfor er Los Angeles en by, der kræver en vis lokal viden eller grundigt forarbejde.

På en solbeskinnet tagterrasse i Aarhus, har jeg taget en snak med LA aficionado, Mads Moslund, der gavmildt deler ud af sine guldkorn og insider tips om Los Angeles efter sin seneste tur i maj måned.

Hollywood i LA

 

Jeg ved du har været i LA før, så hvad bragte dig til Californien denne gang.

Mads: Jeg har en bror der arbejder i USA, hvor han rejser rundt og starter afdelinger op i forskellige byer, og han har sin base i netop Los Angeles. Så jeg udnyttede muligheden for at se min bror og få et fix af LA.

 

Hvor længe var du i LA?

Mads: Jeg rejste den 17. maj og var hjemme igen den 24. maj. Så det blev til en lille uge.

 

Uanset hvor jeg er i USA, så er det stemningen jeg husker når jeg kommer hjem.

 

Fortæl lidt om hvor du boede i LA.

Mads: Jeg tjekkede ind på Le Meridien Delfina i Santa Monica tæt på stranden. Det var valgt 100% ud fra den fantastiske placering, men det viste sig, at det ikke ramte plet på de parametre, som jeg normalt ville vælge ud fra. Efter et par dage tjekkede jeg i stedet ind på The Jeremy, der er det nyeste hotel på Sunset Strip i West Hollywood. Det var et fedt hotel, hvor der blev kælet for detaljen. God mad og fantastisk udsigt over byen fra værelset, fitnessrummet og poolen.

Hotel i santa monica

Le Meridien Delfina var ikke det bedste hotel, men udsigten over Santa Monica fejler ikke noget.

 

Kan du anbefale nogle gode steder i LA?

Mads: Ja. Jeg var blandt andet på High Rooftop Lounge på Venice Beach. Der er der en fantastisk udsigt ud over de grønne palmer der skyder op fra stranden. Det er ikke en bar i den billige ende, men det var fedt.

Ellers brugte jeg meget tid på Rodeo Drive, hvor de helt rigtige butikker ligger og en masse lækre kaffebarer.

 

Hvad med spisesteder?

Mads: Jeg var imponeret over den mexicanske restaurant Tocaya Organica West Hollywood der ligger på Sunset Strip. Den var super god. Jeg kan anbefale at bestille en bowl, hvor man så kan vælge mellem forskellige lækre ting.

Beverly Hills

 

Hvad er det der gang på gang trækker dig til LA? Hvad er det fascinerende ved byen?

Mads: Uanset hvor jeg er i USA, så er det stemningen jeg husker når jeg kommer hjem. Det er for eksempel noget så simpelt som de store amerikanske veje, når man cruiser afsted i en stor SUV med Drake ud af højtalerne. Det er byen i sig selv, og bare det at være der.

Klimaet i LA er selvfølgelig også noget der trækker i en, men det var overskyet om formiddagen de dage jeg var der.

 

Nu hvor du selv har bragt det på banen, hvordan kom du rundt i byen. Havde du lejet en bil?

Mads: Ja. Havde lejet en stor Cadillac Escalade fra Hertz, og det var sgu fedt at have dén at køre rundt i. Det er jo en stor by.

CaliTours tip: Sammenlign priser på udlejningsbiler hos rentalcars.com.

Cadillac Escalade lejebil i LA

 

Hvad hørte du så af musik når du kørte LAs gader tynde?

Mads: “Nice for what” med Drake. J. Cole med “Change”. Og så selvfølgelig den legendariske ”To live and die in LA” med Tupac.

 

Var I også på stranden i LA?

Mads: Ja, vi var på Venice Beach i Santa Monica og lejede cykler. Jeg er normal ikke den store cykeltype, men netop der var det fedt at cykle. Man kan cruise stille og roligt afsted langs stranden, og det var super hyggeligt. Det kan jeg anbefale.

High Rooftop Lounge, Venice Beach

Der er udsigt til Venice Beach fra High Rooftop Lounge

 

Hvad var forskellen på denne gang og andre gange du har været i LA?

Mads: Nu hvor jeg har været der før, kan jeg bedre stifte bekendtskab med byen. Før har man skullet opleve turiststederne, men nu var det mere om at lære byen at kende og finde nogle gode steder at spise.

Det er helt sikkert min plan at flytte derover inden alt for mange år. Jeg kan godt lide byer, hvor der sker noget, og amerikanerne har en helt anden mentalitet end danskerne. Derovre må man gerne vise, at man gør det godt, i modsætning til herhjemme hvor vi har janteloven. Og så er klimaet meget bedre. Det er centrum af verden føler jeg i hvert fald.

 

Hvad tænker du om Downtown LA? Det er ikke den bydel man hører mest om.

Mads: Det er også okay, men det trækker ikke i mig. Det er ikke et sted jeg tager ind for at spise for eksempel. Det er i stedet i området ved West Hollywood og Beverly Hills jeg bruger tiden, og særligt Santa Monica er et kongested. Jeg kan godt lide at komme rundt, så det er godt, at LA er så stort, så man kan cruise rundt og se noget.

 

Var du på nogen guidede ture eller andet spændende?

Mads: Vi var inde at se The Late Late Show med James Corden. Hold nu kæft en fed stemning. Der var gang i den, og folk var helt oppe at køre. Det var fedt at se hvordan de producerede et talkshow.

Publikum til shows i LA

Meget få går skuffet hjem fra en live optagelse af et talkshow i LA.

 

Apropos showbizz, fik du så besøgt et at de store filmstudier?

Mads: Sidste gang jeg var i LA, var jeg inde at se Warner Bros Studio. Det var rigtig godt. Hvis man interesserer sig for produktion af film og serier, kan jeg anbefale at besøge et filmstudie.

Guidet tur i talkshow studie

Billede af studiet, hvor talkshowet med Ellen Degeneres bliver optaget, fra forrige gang Mads var i LA.

 

Det kan ikke være alt i LA der er godt. Hvad var mest skuffende?

Mads: Malibu var røvsygt. Man havde forventninger til det, men det mindede nærmest bare om Strandvejen i København. Det var ikke det vilde. Det er bare der hvor de rige bor, og så er der ikke meget andet.

 

Hvad skal du lave næste gang du kommer til LA?

Mads: Næste gang skal jeg leje en tennis session med view ud over byen.

 

Inden jeg lader dig gå, har du så nogle tips til førstegangsrejsende i LA?

Mads: Vælg et godt hotel med en god location. Det synes jeg er vigtigt.

Brug Uber til at komme rundt i byen, i stedet for at leje en bil. Jeg kunne nu alligevel ikke lade være med at leje en bil.

Og husk at spørge de lokale, hvad man skal opleve i byen. Så undgår man turistfælderne.

Første gang jeg var i LA, gik vi op til Hollywood-skiltet. Vi endte på en villavej, hvor man ikke måtte køre op, og der så vi nogle af de fede villaer ud til vejen. Det kan være en varm tur, så gør det inden det bliver for varmt eller uden for højsæsonen.

 

Med den note blev det afslutningen på en god snak om LA med Mads Moslund. Jeg håber vi får mulighed for at mødes igen efter den næste tur til LA, og ikke mindst høre ham om, hvordan det gik med hans tennis session.

Du kan følge mads på instagram her: instagram.com/madsmoslund

Og til dig kære læser, tak, fordi du læste med.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>