Sådan kører du med Automatgear

Du skal lede rigtig længe, hvis du ønsker at finde en lejebil der ikke har automatgear. Derfor kan du lige så godt indstille dig på det hjemmefra, og sørge for, at du har styr på reglerne inden I tager afsted.

I USA er automatgear standard i lejebiler. Og selvom det er komfortabelt at køre med, er det typisk kun de lidt dyrer biler i Danmark der har automatgear. Derfor er det for mange danskere en omvæltning, at skulle sætte sig bag rettet i en ny bil med automatgear på de befærdede amerikanske veje.

Det er en god ide lige at køre en lille runde på parkeringspladsen ved udlejningsfirmaet, inden man bevæger sig ud i trafikken. Men man vænner sig hurtigt til det.

Venstre fod skal hvile, på alle tidspunkter. Man bruger KUN højre fod, selvom det kan være svært at holde venstre fod fra bremsen. Der er to pedaler, en speeder til højre og en bremse til venstre. Koblingen, der normalt sidder i venstre side er væk i en bil med automatgear. Du bruger altså højre fod på speederen og bremsen skiftevis.

Gearstangen kan sættes i D (Drive) når man skal køre, P (Parking) når man har parkeret den, R (Reverse) når du vil bakke og N (Neutral), når du vil holde i tomgang. Enkelte har også S (sport), samt 1 og 2 (bruges kun hvis du skal op ad en meget stejl bakke elle trækker noget efter bilen).

Når du ønsker at starte bilen eller skifte gear (mens du holder stille) skal du holde bremsen inde, sætte den i gear og slippe bremsen igen.  Hvis du har sat den i D eller R så bevæger bilen sig lige så snart du slipper bremsen (og løsner håndbremsen).

CaliTours ønsker dig en god fornøjelse med at køre automatgear i USA. 

Har i endnu ikke fundet en lejebil til jeres roadtrip i Californien, kan du læse vores guide til biludlejning her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>