Interview: Den klassiske roadtrip rute med René og Malou

I maj 2018 tog René og sin kæreste Malou på en 3 ugers roadtrip gennem Californien, Arizona og Nevada. Det var den klassiske trekantsrute med start og slut i Los Angeles og stop i bl.a. San Diego, Death Valley, Nationalparkerne og San Francisco.

Jeg har taget en snak med René om deres tur, og fået en masse guldkorn til dig der drømmer om en tur til Cali.

 

Jeg ved, at du har været i USA et par gange før, og at du har boet i Alabama, da du gik på Alabama University. Hvorfor valgte I denne gang, at tage til netop vestkysten, og hvad var forventningerne til turen?

René: Jeg havde været der før, men det havde min kæreste, Malou, ikke. Jeg havde allerede set lidt af hvert i USA, også Vestkysten. Californien er på mange måder det man forbinder USA, og det er et godt sted at tage på roadtrip. Der er både fantastiske strande og flotte nationalparker. Vores forventninger til turen var, at få den amerikanske oplevelse og ikke mindst se nationalparkerne. Og så var det jo vores sommerferie, så det skulle gerne være et sted med lækkert vejr.

Mange tager nogle dage i New York på vej til Californien, men vi valgte at spare de dage og bruge tiden i Californien i stedet.

Solvang

Den gamle danskerby, Solvang, er et favoritstop blandt mange danske roadtrippere.

 

Hvordan så ruten ud?

René: Vi fløj med KLM til Los Angeles via Amsterdam. I LA havde vi to overnatninger for lige at komme på plads inden vi skulle videre til San Diego. Vi boede på et hotel i North Hollywood, som er cirka 500 meter fra Walk of Fame. Det er ikke et super charmerende område, men det er nemt at komme til for eksempel Malibou og da det er tæt på hovedvejen, er det også nemt at komme ud af byen.

I San Diego havde vi tre overnatninger, så der var tid til at se og opleve byen. Vi boede på Holiday Inn Express San Diego Sea World – Beach Area.

Fra San Diego kørte vi gennem ørkenen til Prescott i Arizona, hvor vi tog en enkelt overnatning på Hotel St. Michael. Derefter kørte vi nordpå til byen Williams, et par timer syd for Grand Canyon, og tog en overnatning på Canyon Motel & RV Park. Der er en del der vælger at overnatte i Willams i stedet for Grand Canyon fordi det er billigere – alternativt den lidt større by Flagstaff.

Grand Canyon

Udsigten over Grand Canyon glemmer man ikke foreløbig.

Næste stop blev Las Vegas, hvor vi havde tre overnatninger, som vi havde booket hjemmefra. Vi var på Trump International Hotel Las Vegas.

Derefter skulle vi gennem Death Valley for at komme til Sonora på den anden side af Yosemite Nationalpark. Den eneste vej igennem nationalparken var dog ikke åbnet endnu. Den åbner altid engang i maj måned. Så vi måtte først tage en overnatning på den lille Cinnamon Bear Inn i Mammoth Lakes, der er kendt for skisport. Turen gennem Death Valley havde også været lang, så det var fint med et stop dér.

Yosemite national park

Yosemite er en af de mest facinerende naturoplevelser der findes.

I Sonora overnattede vi en enkelt gang på Gunn House Hotel og tog derefter til Yosemite View Lodge tæt på Nationalparken.

Inden vi tog tilbage mod LA, havde vi 3 nætter i San Francisco. Det er meget dyrt at bo i San Francisco, så vi fik ikke meget for pengene på San Remo Hotel.

På vej ned mod LA boede vi på Super 8 Wyndham i Salinas og Best Western Camarillo Inn lidt uden for Oxnard.

I Los Angeles havde vi to overnatninger ved Manhattan Beach på Best Western Plus Manhattan Beach Hotel. Området minder meget om Santa Monica med beach houses, restauranter og butikker ned til den velbesøgte strand. Der var en ”local feal”, som man ikke oplevede i Hollywood. Derudover ligger Manhattan Beach tæt på lufthavnen, hvilket er meget praktisk når man skal hjem.

 

Det var mange kilometer på ganske kort tid. Det kræver noget komfort, så hvilken bil kørte I i?

René: Vi lejede bil af Alamo gennem rentalcars.com. Vi havde frit valg af biler biler inden for en kategori. Fra LA til San Diego kørte vi en lækker Ford Mustang cabriolet og fra San Diego havde vi en stor Dodge Durango SUV. Mustangen kostede 506 kr. per dag og SUVen kostede 286, men SUVen var noget mere praktisk at køre i da der var plads til bagage og til at have en kølebeholder til at have mad og drikkevarer. I cabrioleten var vi nødt til at tage kalechen af og smide den ene kuffert på bagsædet, når vi havde alt bagage med. Så jeg vil ikke anbefale at leje en cabriolet hvis man er flere end to personer.

Ford Mustang lejebil

Alt er større i USA – også bilerne. En Ford Mustang cabriolet gør turen lidt sjovere.

 

Hvornår var i afsted og var det et godt tidspunkt på året at tage til Californien?

René: Vi tog afsted den 9. maj og var hjemme igen den 30 maj. Det var et fint tidspunkt at tage derover lige inden sommeren. Alt er åbent og alt er flot – særligt nationalparkerne. Derudover er det billigere sidst på foråret end i juni, juli august og så er der færre turister. Vejret var okay, men i modsætning til sommerperioden, er der en risiko for at det ikke er sommervejr alle steder. For eksempel var der kun lige godt 20 grader i San Diego og det regnede ofte i San Francisco. På den anden side er der ikke 50 grader i Death Valley og Las Vegas – kun omkring 30. Så det er en fordel.

 

Hvilke oplevelser og seværdigheder husker du bedst fra turen?

René: Sedona der ligger mellem Prescott og Flagstaff var nok det bedste. Der kan man opleve de her store røde klippeformationer, som man kender fra westernfilm. Det koster ca. 10 dollar at komme ind. Det var lidt anderledes end hvad vi ellers havde set.

Sedona, Arizona

Sedona i Arizona var Renés personlige favorit på turen.

Bodie State Historic Park, der ligger lidt uden for Yosemite, er en ægte ghost town hvor man kan opleve hvordan man boede i det vilde vesten. Der var ikke så mange udenlandske turister, men en del amerikanere. Så det var ikke en overrendt attraktion. Man går rundt i den gamle by og kigger på husene. Det var spændende at læse om historien, og hvordan de levede og boede dengang. Man kom tæt på, da man også kunne gå inde i husene. Det var en anderledes oplevelse.

Generelt var der mange fine byer i Death Valley området, som er helt anderledes end storbyerne. Det var virkelig outback. Meget originalt med trailer parks osv.

Ghost Town - Brodie Town

Brodie Town er en speciel seværdighed, der giver et indblik i livet under The Gold Rush.

 

Californien er kendt for sine brede sandstrande. Hvilke fik I besøgt på turen?

René: Vi var på Zuma Beach i Malibu, lidt uden for LA, som er et fint område med klipper og en lang strand. Stedet bruges meget til at skyde musikvideoer. Vi var også på stranden i San Diego. Pacific Beach, der er en virkelig bred sandstrand nord for Mission Bay. Den er dog ikke helt så hyggelig som Manhattan Beach, hvor vi boede i LA.

Strand i Californien

Baywatch-stilen er lagt og strandene i LA er et must på en roadtrip i Californien.

 

Jeg ved, at du har været på college i Alabama for nogle år siden og er nu taget tilbage til USA igen. Hvad er det ved den amerikanske kultur der fascinerer dig?

René: Frihed og fastfood.

Der er en stemning der er der. Folk kigger ikke skævt til dig hvis du stikker ud. Der er mere adspredelse i kulturen derovre. Det er lidt det man ser på film, som man er vokset op med. Mange tænker at USA er Californien og New York, men Alabama er en helt anden kultur end det man finder i f.eks. New York. I Alabama er man lidt mere bagud. Der er stadig lidt racistiske undertoner og gammeldags værdier. Men det er ikke så prætentiøs som i LA og NY. Det er lidt mere ægte. Når man tager til Alabama er det lige som at tage på ferie i Viborg. Det gør man bare ikke. Der er meget forskel.

 

Californien er rig på professionelle sportsklubber fra bl.a. NHL, NFL, NBA og MLB. Fik i set noget live sport mens i var derovre?

René: Vi var inde og se San Diego Padres spille baseball. Det var en lang kamp. 3-4 timer, hvor man bare sidder, og det kan blive lidt kedeligt, hvis man ikke kender spillet så godt. Stadion ligger inde i byen og det var ret fedt. Man kan gå dertil fra Gaslamp Quarter på et kvarter. Det var en dejligt europæisk måde at gå til sport på. Man kunne gå ind til kampen i stedet for at skulle med bil eller offentlig transport, som i mange andre byer. Vi fik i øvrigt peanuts og en kæmpe cola, så det var rigtig amerikansk.

San Diego Padres

Baseball er en ærkeamerikansk sport, og da sporten bliver spillet henover sommeren, er det ofte baseball, som vi danskere tager ind for at se.

 

USA er kendt for sin fastfood, men også for en stor diversitet og inspiration fra de latinamerikanske tilflyttere. Hvad var den bedste madoplevelse?

René: Vi brugte ikke så mange penge på mad derovre. Så det blev til meget fastfood. Og der var Chipotle en favorit. Det er gode råvarer, men det er heller ikke så billigt af fastfood at være. Vi var også på In-N-Out Burger. Det var godt, men vi havde fået mange burgere inden da, så vi var måske lidt mættet. Taco Bell var faktisk også ok.

Vi var på en del barer rundt omkring, hvor man også kan spise, og særligt i San Diego var der mange gode ølbarer. Her fik man tit en burger sammen med en lokal øl. I San Diego kan jeg også anbefale bryggeriet Ballast Point Brewery, der har baren Kettle Room. Det var et godt sted, og dem vi kørte med i Uber Pool, kendte også stedet.

I byen Williams var vi på en rigtig amerikansk diner. Den var ikke specielt god, men det var en klassisk amerikansk oplevelse.

Bar i san diego

Der er mange barer i San Diego. Her er vi i baren Kettle Room, som er en del af bryggeriet Ballast Point Brewery.

 

Hvis du skulle anbefale vores læsere en bestemt by eller et område i Californien, hvad skulle det så være?

René: San Diego er lidt undervurderet. Jeg var super glad for byen første gang jeg var der, men lidt mindre denne gang. Måske fordi vejret ikke var helt så godt. I San Diego er der alt hvad man skal bruge; strande, attraktioner, sport, en international lufthavn, og så er der normalvis godt vejr året rundt.

Vi var i San Diego Zoo, som var ret fedt. Jeg kan godt lide dyr, og det er en af de flotteste zoologiske haver jeg har oplevet. Det virkede meget naturligt af en zoo at være. Den er kæmpe stor, så det er et sted man kan bruge mange timer. Det er lidt dyrt at komme ind (54 dollar), så jeg anbefaler at bruge en hel dag nærmest. De har verdens flotteste løve i øvrigt.

Hvis jeg må gå uden for Californien, så kan jeg anbefale New Orleans, og jeg er også vild med Boston.

Jeg var skuffet over San Francisco, hvor der var mange hjemløse og mange turister. Vi boede tæt på Fisherman’s Wharf på Hotel San Remo, hvor der var fælles bad og toilet, og alligevel var det ikke billigt. Man skulle nok have været ude at se noget uden for byen, men der var ret dårligt vejr.

 

Den største attraktion i San Francisco er nok Alcatraz. Er det en turistfælde eller var det ok?

René: Nej det var det egentlig ikke. Det var stort og ret fedt. Man fik headset på, og man kunne gå rundt og se øen og ikke mindst cellerne, hvor blandt andre Al Capone har siddet.

Alcatraz

Alcatraz er en populær attraktion i San Francisco og med god grund. De fleste går derfra med fed oplevelse.

 

En tur til USA er dyr, og mange tager derover mens de er unge, og måske på SU. Har du råd til hvordan man kan spare penge under sin roadtrip i USA?

René: Noget så lavpraktisk som at købe en køletaske til bilen, hvor du kan have drikkevarer og sandwiches i. Du kan købe den billigt derovre, og du sparer lynhurtigt, ved at du ikke skal ind og købe frokost undervejs.

Ellers så vil jeg anbefale at bo længere ude af byen, hvis man kun har en eller to overnatninger. Der finder man billigere hoteller og man kommer hurtigere videre ud af byen. Man kan altid tage en Uber ind til byen. Jeg kan anbefale Manhattan Beach og andre ”yderområder” såsom Malibu. Der er det ikke så turistet og trafikeret, og man kan komme ind og opleve nogle af de lokale ting.

Sidst men ikke mindst, er det dyrt at gå ud at spise, så man kan holde sig til fastfood så længe man gider. Der er der heller ikke så store krav til drikke penge.

 

Har du ellers nogle tips til førstegangsrejsende?

René: Der var mange steder på turen fra San Francisco til LA, hvor man skulle betale for at komme ned til vandet. Du kan undgå ved at slå dem op på nettet og ikke kun stole på GPS’en.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>