Sådan vasker du tøj i Californien

Hvis din ferie i Californien strækker sig over flere uger, bliver det nødvendigt på et tidspunkt at vaske tøj. Det er ikke noget, man har lyst til at bruge sin tid på mens man er på ferie, men ikke desto mindre en nødvendighed.

Vi har samlet nogle forslag til hvad du kan gøre og hvad det koster dig.

 

Få hotellet til at vaske dit tøj

De større hoteller har vaskeservice, hvor stuepigen kommer med en tom vaskepose, fylder dit vasketøj i den og senere på dagen kommer tilbage med det rent og lagt sammen i plasticposer. Det er den nemmeste løsning, men også en dyr løsning, da man ofte betaler per stk. – det kunne være 5 dollars for en t-shirt.

Vaske tøj i Californien

 

Vaske dit tøj selv

Hvis du indlogerer dig i et privat hjem, eller hvis hotellet du bor på, har vaskemaskiner til fri afbenyttelse, kan du vaske det selv. Du kan selvfølgelig også tage på et møntvaskeri. Et par af de vigtigste betegnelser når du skal vaske tøj:

  • Detergent: Vaskemiddel
  • Softener: Skyllemiddel
  • Bleach: Blegemiddel
  • Dryer Sheets: Minder om et papirlommetørklæde og puttes i tørretumbleren, så tøjet blødgøres lidt og dufter frisk.

 

De fleste maskiner tager kun quaters (25 cent) mønter, så sørg for at have flere af dem med dig. En vask koster normalt 1,75 dollars og en tørretumbler koster 1 dollar at bruge.

I USA hedder et møntvaskeri “laundromat” så søg efter den nærmeste på google.

Møntvaskeri i Californien

 

Wash and Fold – Aflever dit vasketøj og afhent det senere

Jeg foretrækker og anbefaler denne metode som populært kaldes ”Wash and Fold”, hvor du afleverer dit beskidte vasketøj hos et vaskeri. Enkelte møntvaskerier tilbyder også denne service. De vasker, tørrer og lægger det sammen for dig, og så vil du som regel kunne hente det inden for 8 timer. Normalt betaler man 1 dollar per ½ kg. Det er god stil at give lidt drikke penge.

Wash and Fold i Californien

Billede af Stephen Gose

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>