Interview: Sarah på College i San Diego, Californien

Jeg har haft fornøjelsen af at interviewe Sarah Barløse om hendes tid i San Diego, Californien, hvor hun studerede og boede i et semester i efteråret 2017. Læs med og stil gerne spørgsmål i kommentarerne.

Sarah, fortæl lidt om dig selv

Sara Barløse i Yosemite national parkMit navn er Sarah Barløse, jeg er 23 år gammel og studerer Global Nutrition & Health på VIA i Aarhus N. Ved siden af mit studie arbejder jeg som personlig træner i mit eget firma, hvilket jeg startede for godt 2 år siden nu. Jeg har sidenhen rejst rundt i verden og taget forskellige små kurser indenfor både kost og træning.
Udover overstående har jeg en voksende passion for at dele min viden og erfaring med verden og bruger derfor meget tid på mine sociale medier, herunder både min blog (hvor jeg også har skrevet 2 blogindlæg om Californien), min Youtube kanal, min Facebook og Instagram. Her deler jeg primært min viden om kost og træning, men nu får I her min historie fra San Diego, Californien.

Hvordan er det at studere i USA i forhold til her i Danmark?

Jeg studerede på San Diego State University, hvor jeg tog fire fag; nutrition for athletes, advanced science of food, food system management og health communication. Fagene svarede til 30 ECTS point og jeg havde kun otte lektioner fordelt på to skoledage om ugen.

San Diego State University

Det tog mig noget tid, at vænne mig til deres systemer. Undervisningen fungerede anderledes og det var en anden måde, de gav karakterer og holde eksamen på. I Danmark går jeg i en meget lille klasse og vi har derfor næsten udelukkende kun holdtimer, hvor der er en masse interaktioner med lærer og medstuderende. I San Diego var det udelukkende forelæsninger med meget lidt gruppearbejde. Derudover var karaktergivning og eksamen som sagt meget forskellig. I Danmark har jeg, på min uddannelse, kun 1-2 eksamener per semester, hvor mine fag som regel er kombineret i en eksamen, men i San Daiego fungerede det således, at der i alle fag var 3-4 quizzer i løbet af året, i nogle var der en opgave, som skulle laves og i andre var der små præsentationer og lektier/opgaver, som skulle laves og afleveres. Alt dette, sammen med ens mødepligt, talte som den endelige karakter. Jeg gik derfor hele semesteret og havde en rigtig dårlig fornemmelse af hvilken karakter jeg fik, men kom stolt og glad hjem med ene A’er (som svarer til vores 12 tal i Danmark).

Det var mit 3. Semester, jeg læste i USA, men jeg havde undervisning på noget, der hedder 400 points fag – hvilket er med studerende, som er ved at afslutte deres bachelor. Jeg vil derfor sige, at niveauet i USA er lavere end i Danmark. MEN trods det brugte jeg nogenlunde lige så meget tid på min skole, da jeg havde lidt svært ved systemet og samtidig også synes, fagene var meget spændende. Jeg vil dog pointere, at mine flatmates på ingen måde brugte ligeså meget tid som mig på skolen, men derimod meget mere på rejser og sjov og de klarede sig også rigtig fint!

College football i San DiegoJeg boede på campus i noget, som hedder ’Fraternity Row’, hvilket i princippet er bostedet for drengene i det græske system, altså fraternities og sororities, som man ser det i amerikanske film. Jeg var ikke klar over, hvad det var, da jeg betalte det og vil sige, at det var noget af en oplevelse! Jeg boede sammen med 3 andre internationale piger og udover et par andre lejligheder i bygningen med internationale elever, var halvdelen af bygningen de her fraternities. Dette betød fest hver dag; alkohol, stoffer, sex og larm på gange og værelser. Jeg fik minimum af søvn og jeg fik nok også brokket mig lidt over situationen, da jeg boede der. Men jeg fik dog hele oplevelsen af at bo på campus i USA og det vil jeg aldrig være foruden. Det var en fantastisk oplevelse at være omkring så mange amerikanere og se hvordan de levede. Og jeg kan fortælle jer, at det er præcis som, i ser det i Blue Mountain State og American Pie 😉

Var der nogle praktiske udfordringer forbundet med at flytte til USA og studere der? VISUM, bolig, kørekort eller andet?

Jeg havde absolut ingen problemer med hverken fly, VISUM, bolig, kørekort eller noget andet. Det hele kørte faktisk som smurt og jeg havde planlagt det hele hjemmefra.
Jeg startede først den praktiske planlægning af semesteret en måneds tid før, jeg skulle afsted og da havde jeg ikke styr på andet end, hvor jeg skulle bo, min tilladelse til at være i landet og at jeg havde fået mine fag godkendt hjemmefra. Alt andet fandt jeg ud af, da jeg ankom til landet. Så det kan sagtens lade sig gøre at komme dertil og få en god oplevelse, selvom man er sent ude. Jeg vil dog sige, at jeg gerne ville have haft en måned mere til at få lidt flere ting planlagt 😉

Hvad brugte du din fritid på og hvordan var det sociale liv generelt? Amerikanerne er jo kendte for at være åbne og udadvendte.

Jeg kom hurtigt ind i en god rutine i USA og brugte meget tid på at træne hver dag, ligge ved den pool som var en del af skolen, gå lange dejlige ture i det gode vejr, spise ude med mine internationale veninder og venner, læse og arbejde lidt med mine online klienter. Der gik lidt tid før jeg begyndte at lave ting med amerikanerne, men det var egentlig okay. Det gjorde, at jeg havde en god mulighed for at få en hverdag op at køre.
Efter en måneds tid meldte jeg mig på en tur med noget, der hedder ’Aztec adventures’ hvor vi skulle til nationalparken Yosemite i 4 dage. Vi kørte dertil i en stor bus, hvilket tog godt og vel 10 timer og så overnattede og vandrede vi i selve dalen over weekenden. Yosemite er det mest fantastiske jeg i mit liv har set og jeg vil anbefale alle, som har muligheden for det, at tage afsted.

Sarah Barløse i Yosemite National Park i USAVi kørte afsted torsdag morgen og ankom fredag aften. Da vi ankom var solen gået ned og det var bælgravende mørkt, da der ikke er noget elektricitet eller lys i parken. Det var minusgrader, regnede og vi skulle til at sætte telte op og lave mad. På daværende tidspunk havde jeg lyst til at ligge mig i fosterstilling og græde, men da telt, bål og mad var klar var det pludselig super hyggeligt. De to efterfølgende dage skulle vi vandre i bjerge og dal, som var helt igennem fantastisk. Det smukkeste jeg nogensinde har set. Så smukt at jeg næsten begyndte at græde, da jeg en aften lå og kiggede på stjerner og det var så klart, at vi kunne se mælkevejen. Helt igennem fantastisk oplevelse som jeg aldrig vil glemme. Søndag kørte vi så tilbage til San Diego og varmen, hvilket nu også var ganske rart.

Hygge på stranden i CalifornienEfter en måneds tid begyndte jeg at få mig nogle amerikanske venner, som jeg tilbragte meget tid med. Jeg fik både lov til at komme ud og danse en masse country dance, som er sjovere og mere moderne end det lyder, prøve en masse gode madsteder, som jeg aldrig ville have fundet selv, se flotte attraktioner såsom La Jolla, Coronado, Downtown, parader m.m. Og jeg var derudover så heldig at fejre både Halloween, Thanksgiving og lidt jul med en amerikansk familie. Det var helt igennem fantastisk, at jeg begyndte at snakke med nogle amerikanere, hvilket desværre ikke er noget mange udvekslingsstuderende kommer til. Det gav mig en mulighed for at se nogle ting og opleve nogle begivenheder og helligdage, som vi ikke fejrer i Danmark og det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg var også så heldig at opleve en masse college sport i landet, som jo er meget større end herhjemme. Det er helt fantastisk hvor meget school spirit og glæde de har omkring sport og generelt hele fællesskabet ved at gå på universitetet. Det er virkelig noget, jeg synes, vi kan lære noget af her i Danmark.
Udover alt dette var jeg en tur i Las Vegas med en veninde, som besøgte mig, jeg var et par gange i LA, hvor jeg var med min familie i Disney Land og Universal Studios og jeg fik set nogle småting, som man jo skal som turrist.

Sara Barløse i Las VegasVegas var en speciel oplevelse og lige som jeg forestillede mig det. Jeg har hele mit liv haft en ide om, at alt var kæmpe stort og fyldt med lys i hele USA og det er det jo selvfølgelig ikke, men da jeg ankom til Vegas og alt lyset blev tændt var det lige præcis det billede, jeg havde haft om USA før, jeg tog hjemmefra. Alt var enormt stort, folk var klædt ud, der var rigtig mange gadeaktiviteter og performere og det hele var bare lidt ekstra. Det var en fed oplevelse og jeg er glad for, at jeg fik set stedet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg skal tilbage og opleve det igen.

Man må selvfølgelig heller ikke glemme alt deres fantastisk vandsport, såsom surfing, wake boarding, paddling osv. Det er bestemt ikke noget, som man må gå glip af! Og jeg vil faktisk generelt sige, at man bare skal takke ja til ALT man kan og få oplevet så meget af landet, deres school spirit og hvad byerne ellers byder på. Du vil fortryde det, hvis du ikke gør!

Hvilke seværdigheder eller andre events kan du anbefale?

Jeg kan varmt anbefale Yosemite, La Jolla, Coronado og Las Vegas. Det er umiddelbart de ting jeg husker mest fra turen, på nær hele oplevelsen af at bo et sted så fantastisk som Californien.

Har du nogen tips til gode restauranter, gå i byen-steder eller koncert venues?

Hard Rock cafe USAHvis man skal til Californien må man ikke undgå at prøve Taco Tuesday, som er en stor sjov fest i sig selv. Her tager de fleste på ’Fat Fish’ og spiser billige tacos, hvorefter de tager på ’Duck Dive’ og får billige drinks og sidst tager de på Moonshine og danser country dance.
Derudover må man ikke gå glip af en god Poke bowl eller en Pizookie fra BJ’s!

Hvad savner du mest fra din tid derovre?

Jeg savner generelt bare den følelse, som landet og menneskerne gav mig. Amerikanere har et fantastisk venligt og åbent sind, som havde en stor indflydelse på, hvor glad jeg var hver eneste dag. Jeg trives enormt godt i Californien og har aldrig i mit liv været gladere end da jeg var i San Diego. Sol, varme og glade dage. Det er, hvad jeg husker mest fra dejligste Californien.

 

Sarah skal have et “tusind tak” fordi hun vil dele ud af sine oplevelser og tips til at studere og bo i Californien, USA. Og til dig der læser med, så håber jeg, at du nu er blevet inspireret til selv at tage en tur over Atlanen.

Du kan følge Sarah på Instagram, FacebookSarahbarlose.dk og på hendes blog.

– Mark Andersen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>