The Getty Center

I den vestlige del af Los Angeles finder du dette imponerende bygningsværk.

Getty Center

Bygningen drives af Getty Fonden og består bl.a. af The Getty Museum, flotte haver og en imponerende udsigt til Los Angeles på en klar dag. Mest kendt er den for en imponerende samling af europæisk kunst, der strækker sig over flere århundrede. Herunder et værk af Paul Gauguin og den udstillede “Iris” af  Van Gogh.

Getty var oliemilliardær og havde en forkærlighed for kunst. Han opretterede fonden som står bag museet. Faktisk er den det mest besøgte museum i USA med over 1 million besøgende hvert år. Bygningen i sig selv er et besøg værd, så hvis man ikke er kunstinteresseret, anbefales det alligevel at man tager derop. Som så mange andre store byggeprojekter, blev den endelige regning også meget højere end budgetteret. Når I har parkeret bilen (som i øvrigt er det eneste der koster noget) tager I elevatoren op til letbanen. Den tager jer videre op på toppen af bjerget. Ellers kan I vælge at gå de 15 til 20 minutter det tager at komme derop til fods.

I kan gå rundt om bygningen og nyde udsigten i alle retninger og samtidig se de moderne skulpturer. Når I føler at I har set nok kan I passende slutte af i The Getty Reseach Center, hvor en del sjældne bøger er udstillet. Men tjek endelig hjemmesiden inden, for at se hvilke tidsbegrænsede udstillinger der præsenteres, den dag i vælger at besøge centeret. Disse bøger er som regel kun til låns fra kollegaer i branchen.

Tip: Hvis man ikke kan få nok, kan man også besøge Getty Private Villa, som ligger lidt længere Vest på. Her findes der også en flot samling af kunstværker, og så er huset inspireret af den romerske stil.