San diego flyindustri

Storbyen i syd er ikke helt uden historie, selvom man typisk nævner New York, New Orleans, Philadelphia og Boston som nogle af de mest historiske storbyer. San Diego blev grundlagt i 1769, som den første europæiske by i Californien. I 1821 blev San Diego en del af det uafhængige Mexico, men efter den Mexicansk-amerikanske krig blev det en del af USA.

Byen bærer stor præg af dens mexicanske fortid, og naturligvis dens placering tæt på grænsen. Dette giver byen en særlig charme, du ikke finder i andre storbyer i USA.

I 1852  begyndte man at opbygge en militær tilstedeværelse på Point Loma halvøen, og i årene efter blev det langsomt udvidet. Særligt i tiden omkring de to verdenskrige, blev San Diego til en af de vigtigste militære hubs i USA. Kendt blev byen for sin flyindustri, og den dag i dag ligger San Diego International Airport lige op ad Downtown San Diego.

I nyere tid har byen sadlet om ved at skrue ned for de militære aktiviteter, som dog stadig er i gang, og i stedet fokusere på at opbygge turismen og den bioteknologiske sektor.

Kulturelt har San Diego meget at byde på. Byen har udklækket store sportstjerner inden for rigtig mange sportsgrene. Du kan se nogle af dem når San Diego chargers (NFL) og San Diego Padres (MLB) spiller. Og når PGA-touren kommer forbi Torrey Pines Golf Course, kan du se Phill Mickelson og de andre golfstjerner.

Hvis du vil opleve byens byliv skal du til Gaslamp Quarter, som er et stort område i Downtown, hvor en stor del af byens barer, restauranter og spillesteder ligger.